Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Tänk dig; stå i pyjamasen och se kalla, kalla kristaller smält, smält ner. För solen lyser utanför och skuggor målar mönster – och vintern dör.

2015-06-05 av

Hej!
Vet ni vad? Jag ska flytta igen! Hurra!

Juni_1319

Det känns inte alls längesen som jag flyttade in i min nuvarande lilla etta på 36 kvadrat på Göteborgsvägen. Jag känner mig fortfarande väldigt nyinflyttad här, samtidigt som jag aldrig känt mig så hemma och lärt känna så många människor som här i Surte.
MEN! Snart lämnar jag Göteborgsvägen, tar mig till andra sidan gatan och kommer då få den här utsikten. 
Det är ju inte typ Eriksberg eller finaste kärleksstigen uppe på Fontin i Kungälv. Men jag har ett hem och det är jag oerhört tacksam för.

Juni_1308

Den 31 juli går mitt nuvarande andrahansdkontrakt ut. Ibörjan av året hade jag lite lätt panik och visste inte ut det skulle bli i sommar. Skulle jag få bo kvar i Surte, eller var jag tvungen att flytta tillbaka till Sollebrunn igen?
Någonstans där kring mars-månad så kände jag mig så jädrans uppgiven och deppig att jag nästan slutade städa, tvätta och diska här hemma. ”Det är ingen idé. Jag skue ju ändå flytta härifrån snart…” tänkte jag.
Men! Så ringde de från Balder och frågade om jag var intresserad av en lägenhet i Surte. Började typ gråta i telefon och tackade jag på direkten, innan jag ens hade sett sett den. Det enda jag visste var att 1. Den var på 38 kvadrat. 2. Det var förstahandskontrakt.

Juni_1311

Så, i sommar flyttar jag in hit. Lägenheten är redan min, men det ska vara ett gäng ”handy-men” där för att byta golv, fixa en list och tapetsera en massa där först. Tapeterna har inte bytts på sisådär 10-15 år så det var dags för en uppfräshning, tyckte både jag och Balder när vi var där och kollade häromveckan. Jag kommer att få välja tapeter (tjoho!). Bland det roligaste och jobbigaste som finns. Men jag har varit och spanat in ett par som jag hoppas och tror kan passa i lägenheten. Vilka och hur det blir får jag göra ett separat inlägg om senare när allt är klart.

Juni_1317

I köket har jag två fönster som sitter ganska högt uppe. Det är mer anpassat för ett barbord och höga stolar, men jag kommer nog hoppa bordet i köket och istället ha någon mindre ”köksö”, serveringsvagn eller hur man ska säga där. Ni vet, ett sånt där bort med hjul på med några hyllplan på. En sånhär fin tänkte jag! Har någon sorts vision att jag ska ha massor av färska kryddor i fönstret och få lust att laga en massor av mat nu när jag har lite fler köksbänkar.

Juni_1313

Standardköksbänkar. Har för mig att man på något enkelt vis kan byta ut handtagen (tillfälligt förstås eftersom det är en hyresrätt). Vet inte riktigt vad för handtag jag vill ha i så fall, det beror ju på vad för tapeter jag kommer att få i lägenheten.
Det är massor av saker jag saknar att kunna göra i min nuvarande lägenhet som jag hoppas på att jag kommer att göra här istället. Som att typ baka. Har inte gjort det en endaste gång i mitt nuvarande hem.
Haha, jag har så mycket ideer och visioner och inspiration när jag går i tomma lägenheter och lokaler. Kanske kommer bli totalt tvärtom att jag bara samlar på mig ännu mer disk nu när jag har fler köksbänkar…

Juni_1324

En liten hall. Den ska också göras om! Ny matta ska läggas in, en stengrå sådan. Känner att hela lägenheten kommer att gå de natur- och jordnära färgerna. Brunt, sepia, grönt och sen…boom! Massa orange. Jag älskar orange. Svart och orange är en sjyst kombo. Mina nuvarande möbler är ju i de där färgerna. Väldigt 70-tal blandat med lite 50-talshyllor och sånt där + sjuttiotolvtusen småprylar från alla årtionden som varit och någonsin kommer att existera.

Juni_1325

Häj häj! Här är jag. Klockan är 08:30 här så jag är inte jättepigg. Dålig hy har jag också (tips på dunderkurer för dålig hy är jag oerhört tacksam för!). Nya badrummet är mycket mindre än mitt nuvarande. Till skillnad från mitt nuvarande har jag varken badkar eller tvättmaskin (kommer sakna det! Hej tvättstuga och diskussioner med mina nya grannar!). Fast, haha, under det gångna året har jag inte använt badkaret en endaste gång. ”Du är fan helt sjuk i huvudet!” har mina kompisar som hälsat på sagt. Vet inte varför. Jag är ingen badkars-människa. Jag kommer aldrig bli en bra sensuell skådespelerska omringad av levande ljus och rosenblad i något badkar i framtiden.
Så, nu sitter jag en hel del framför Pinterest och samlar på mig massor av inspirationsbilder. Sen så kanske det inte kommer bli exakt så som jag föreställt mig, men det gör ju inte så megamycket – då har jag ju i alla fall haft roligt under tiden jag planerat och fantiserat.

Om någon tänker
”Vafan, är inte du på Sweden Rock Festival?”
så kan jag berätta att NEJ, jag är inte på Sweden Rock. Inte ÄNNU i alla fall, jag åker ned fredagnatt. Jag har helt enkelt inte haft råd att åka ned och vara med alla dagar på festivalen då jag just nu betalar dubbla hyror (min nuvarande + min nya lägenhet) i tre månader + att jag har min lokalhyra också. Så, det är änna tight ekonomiskt nu. Men men, en dag kommer jag vara nere på festivalen och rapportera. Ser fruktansvärt mycket fram emot Mustasch och The Darkness. HURRA!

Det var allt för mig för den här gången. HÄJ!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...