Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Musik vidrörd av soulgudarna: The Magnolia 25 juli 2015

2015-07-27 av ozelot

IMG_1491Ja jag vet. Det var dumt att komma hem och tokdela nio (9!) fimklipp från en konsert. Men just då kändes det viktigast i världen att delge allmänheten detta. Och jag kunde inte välja ett klipp, utan tänkte ”what the hell, det är mitt i natten, de som kollar kollar”. Även om man så lyssnar tre sekunder på ett av dem är jag nöjd.

The Magnolia. Jag vet inte, man kan bara gå förbi, stanna till, och veta.
Sett allt, BD i sin linda, Union Carbide utspökade till dansbanstomtar, Tough Alliance stående på två lastpallar mimande till sin egen musik.
Där och då.

Jag trodde nästan att jag var trött på musik, och hade väldigt svårt att tro att inspiration skulle komma från ett soulband.
För det är vad The Magnolia är, riktigt genuin sydstatssoul från en dräng som fastnat med tasken i ett taggtrådsstängsel och rakt in i ditt sköte.
Jag kan inte recensera musik.
Låtlista? Googla.

Nef. Större scen, 9 man samsas om samma yta, dessutom en symfoniorkester ibland men ibland inte.
Helt plötsligt mitt i en låt: Ja men där står ju nån och spelar cello!
Och man har inte ens märkt det för att det gled så ljudlöst i bakhåll på en att det blir som en överraskning.

Arvid Nero tycks vara någon kapellmästare för sammanhanget, han sköter i alla fall mellansnacket.
Berättar att han jobbar som kyrkogårdsvaktmästare, klipper gräs och så, men så en dag hade han stannat till framför en grav.
Där vilade Lasse Brandeby.
Inskriptionen? ”Vad skall jag göra nu då?”
Det blir både ett pekfinger hårt i bröstet, och en avväpnande kommentar.

Men det var nog så han ville ha det, den gode Lasse koskräck, och jag får nu något fuktigt i ögat.
Tydligen har någon skojare varit framme dessutom, får jag veta av denna lärorika passus.
Med spritpenna har någon ritat en en pil till grabben i graven bredvid, på wellpapp <<< Kurt Olsson

The Magnolia har två sångare: Albin Meldau och Arvid Nero. Båda är egentligen precis lika bra, det beror på vem som råkar sjunga för tillfället.
Men Nero spelar även gitarr så han får vara med lite hela tiden medan Albin liksom får stå där och heja på under vissa partier.

Dricka öl viket inte är att förkasta. Stuffa runt, rätta till hatten.
Det går jättebra på en mindre scen, där man kan köra på råkänsla men den här, när man faktiskt står några fotknölar över alla andra?

Det spelar egentligen ingen roll alls. Det spelar all roll i helvetet.
Bankirerna var där, de avundsjuka musikerna ”ja men de är ju bra men jag är helt knäckt-lysande i pannan” var också där”.
Haha. Fatta knäckt.
”Jo de är duktiga”.

För Nero skriver musik och sjunger som han vore vidrörd av gudarna utan att vara ett dugg medveten om det själv
Bandet ler när de spelar, cellisten (eller var det violin?) som kommer in ibland med orkestern verkar så själaglad över att få vara där att jag vill krama henne.
Sen tar helt plötsligt Albin över, och vänder det till nåt helt annat.
Oj.The Magolias första fullängdare heter ”First Time”.
Den bör gå att få tag på hos alla skivhandlare värt namnet, men säkert via bolaget swingkids när andan faller på.

Kommentarer på Musik vidrörd av soulgudarna: The Magnolia 25 juli 2015

 1. Benji

  Jävlar hört en del sjukt om killen men fy fan alltså… Känns jävligt tråkigt att folk får sån cred ändå. I vilket fall känns musiken jävligt showig och kryllar inte hela världen av unga killar som vill sjunga med blues-ig röst nu förtiden. Inget för mig iaf

 2. Benji

  Oj konstigt att den tidigare kommentaren försvann… Förstår inte riktigt vad som var konstigt med att problematisera om vad en så uppenbarligen ”hyllad” musiker även har gjort..

 3. Nina

  Jaha, så raderades min kommentar också, undra varför? La ihop ett och annat och förstod också varför detta skitband fått så bra recensioner, artikelförfattaren och den kvinnohatande samt alkoliserade sångaren är la förmodligen polare. Tydligen inte ok att beskriva hans pissiga karaktär.

 4. Nej Nina (och Benju), det var inte därför, det för att det var djupt utpekande personliga uppgifter som jag inte har någon möjlighet att kolla ens om det skulle vara relevant att lägga upp.

  Nej Nina det är inte okej att lämna ut anonyma beskrivningar över påstått pissiga karaktärsdrag på den här sidan, det kallas näthat. Skriv ut ditt hela namn, telefonuppgifter och mejl så kollar jag upp vem du är, sedan kan vi snacka.

  Jag gillar musiken, känner inte sångaren mer än att vi hejat och jag sett bandet några gånger. Det är dessutom fler musiker i bandet, och en till sångare som berörs i texten.

  Men eftersom du tydligen känner honom så väl föreslår jag att du kontaktar honom själv, jag kan inte ensidigt bara köpa en sida av saken såhär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-06-21

Igår fick jag ett mejl från CD-BABY där det stod att albumcovern inte överensstämde med gruppnamnet och albumtiteln eftersom en pratbubbla finns med där det står -ÄR VI HÄR? Detta va svårtolkat för dem och släppet på SPOTIFY av SENIOR SLACKERS skiva & GUCKE-LÄLÄ ZÄZÄFÄZ VISKADE: I SINOM TID skjuts…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...