Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Världens godaste raw food-glass – recept!

2015-08-03 av

Hej på er!
Hoppas att ni haft en kanongó sommar so far. Några utav er kanske precis påbörjat semestern, eller kommit tillbaka till vardagen igen. Själv är jag i slutspurten av sommarjobbet. Har haft fullt upp de senaste veckorna med att jobba och att flytta till den nya lägenheten
– men det kan vi prata mer om en annan gång.

I det här inlägget tänker jag för ovanlighetens skull bjuda på ett recept. Det har blivit himla inne med ”Raw food” den senaste tiden.
Vad är raw food?
Det är vad det heter; rå mat eller råkost. Ibland säger man även ”levande föda”. Det är rå, obehandlad och ofta ekologisk mat där allt man äter är opastöriserade, alltså oupphettat. Man behöver varken använda någon ugn eller spis för att tillreda en måltid i denna ”diet”.
Jag går inte på någon raw food-diet, men jag tycker det är kul att prova på olika recept som är raw – och så är det rätt fräckt hur mycket gott man kan göra som är så nyttigt och så enkelt.

Så, här kommer ett recept på världens enklaste, godaste och nyttigaste glass – helt utan mjölk, grädde eller socker!
Håll er till ekologiska råvaror
– det är mycket godare och snällare.

2webb

Raw jordgubbsglass
2-3 portioner

3 bananer, djupfrysta i bitar
2 nävar frysta jordgubbar (eller valfria bär/frukt) (ca 2 dl)
1 msk mandelsmör (kan uteslutas)

1. Kör bananen, jordgubbarna och mandelsmöret i matberedaren till en krämig konsistens. Det blir lite grynigt till en början, men då är det bara att stanna maskinen och ”putta ned” de ingredienserna som åkt upp på sidorna.
2. Servera! Garnera gärna med lite färska bär.

Tycker man att det är för osött kan man tillsätta 1 msk honung eller 1 tsk vaniljpulver om man vill.

1webb2

Det går även att göra raw chokladglass!
Följ då detta recept, för två-tre portioner:

2 bananer, djupfrysta
2 msk kakaopuler
1 msk honung
1 msk mandelsmör (kan uteslutas)

1. Kör ingredienserna i matberedaren till det blivit en krämig konsistens.
2. Servera! Även här gott med färska bär, speciellt hallon.
Till detta recept kan man tillsätta även lite kallt kaffe eller en liten skvätt whisky, amarula, baileys om man vill ha lite roligare smaksättare. Tjoflöjt.

3webb

Förutom att det är gott så är det himla fotogeniskt också. Vet inte hur många bilder jag instagrammat på den här glassen.
Tackar för mig!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...