Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Världens godaste raw food-glass – recept!

2015-08-03 av

Hej på er!
Hoppas att ni haft en kanongó sommar so far. Några utav er kanske precis påbörjat semestern, eller kommit tillbaka till vardagen igen. Själv är jag i slutspurten av sommarjobbet. Har haft fullt upp de senaste veckorna med att jobba och att flytta till den nya lägenheten
– men det kan vi prata mer om en annan gång.

I det här inlägget tänker jag för ovanlighetens skull bjuda på ett recept. Det har blivit himla inne med ”Raw food” den senaste tiden.
Vad är raw food?
Det är vad det heter; rå mat eller råkost. Ibland säger man även ”levande föda”. Det är rå, obehandlad och ofta ekologisk mat där allt man äter är opastöriserade, alltså oupphettat. Man behöver varken använda någon ugn eller spis för att tillreda en måltid i denna ”diet”.
Jag går inte på någon raw food-diet, men jag tycker det är kul att prova på olika recept som är raw – och så är det rätt fräckt hur mycket gott man kan göra som är så nyttigt och så enkelt.

Så, här kommer ett recept på världens enklaste, godaste och nyttigaste glass – helt utan mjölk, grädde eller socker!
Håll er till ekologiska råvaror
– det är mycket godare och snällare.

2webb

Raw jordgubbsglass
2-3 portioner

3 bananer, djupfrysta i bitar
2 nävar frysta jordgubbar (eller valfria bär/frukt) (ca 2 dl)
1 msk mandelsmör (kan uteslutas)

1. Kör bananen, jordgubbarna och mandelsmöret i matberedaren till en krämig konsistens. Det blir lite grynigt till en början, men då är det bara att stanna maskinen och ”putta ned” de ingredienserna som åkt upp på sidorna.
2. Servera! Garnera gärna med lite färska bär.

Tycker man att det är för osött kan man tillsätta 1 msk honung eller 1 tsk vaniljpulver om man vill.

1webb2

Det går även att göra raw chokladglass!
Följ då detta recept, för två-tre portioner:

2 bananer, djupfrysta
2 msk kakaopuler
1 msk honung
1 msk mandelsmör (kan uteslutas)

1. Kör ingredienserna i matberedaren till det blivit en krämig konsistens.
2. Servera! Även här gott med färska bär, speciellt hallon.
Till detta recept kan man tillsätta även lite kallt kaffe eller en liten skvätt whisky, amarula, baileys om man vill ha lite roligare smaksättare. Tjoflöjt.

3webb

Förutom att det är gott så är det himla fotogeniskt också. Vet inte hur många bilder jag instagrammat på den här glassen.
Tackar för mig!

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...