Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Hej Västtrafik, hur tar din tonårsdotter sig hem från konserten?

2015-08-13 av ozelot

Jag har skrivit det förr. Men jag kan inte släppa denna fullständiga brist på lyhördhet hos Västtrafik. Det pågår sedan i tisdags något som kallas Kulturkalaset, och med start idag även något som går under namnet Way Out West.
Det senare är något som Göteborg gärna lyfter fram – även internationellt – som något som förhöjer stadens varumärke.
Men har Västtrafik fattat något?

Svar nej, har vi tur kan vi tränga oss in på en spårvagn som tar oss TILL festivalen.
För som bekant pågår festivalen en bit in på nattkröken, under programdelen Stay Out West.
På Hisingen och Bananpiren startar de sena akterna så sent som kl 02 på morgonen. Även en torsdag.
Det blir ett logistiskt problem att ta sig från Slottsskogen och TILL frihamnspiren med mera, men det skall nog gå att lösa, bland annat via chartrade färjor från Lilla Bommen.
Men hem vid 3-snåret?
Skojar du eller?

Så här (nedan) ser tidtabellen ut, och för enkelhetens skull valde jag Brunnsparken till en annan av centrums allra mest trafikerade hållplatser: Det ser ju inte direkt ljusare ut om man skall till mer perifera lägen.

västtrafik

”Hej, våldtagen i en svarttaxi, bring it on festivalhelg.”

Det hjälper inte långt att hållplatserna vid Gustaf Adolfs Torg och Korsvägen är nedlusade med sysslolösa ”Västtrafik-informatörer” som käkar banan i eftermiddagssolen, medan nåt fyllo just utkastad från Dubliners försöker slicka langosen från pikétröjan.

När skall Västtrafik fatta att människors utevanor har förändrats en aning sedan Gamlekungens Linné-frilla tackade för sig?


//Ozelot

Kommentarer på Hej Västtrafik, hur tar din tonårsdotter sig hem från konserten?

 1. Erik

  Men herregud.. det tog 4 min med spårvagn.. kan du inte gå då människa. Vad tar det 10 Max 15 minuter!!

  • Karin

   De hållplatserna var ju bara för att visa ett exempel, människa.

  • Hej läsförståelse. Gå till Tynnered så skall du nog fatta.

   http://tinyurl.com/pck4h2y

   • Bambi

    Skulle rekommendera dig att lägga en länk till en bild istället för en länk till trafik.se när man trycker på exempelbilden du lagt upp. Jag får nämligen bara upp ”Sökresultatet kunde tyvärr inte visas. Prova att göra en ny sökning eller kontakta kundservice” när jag trycker på bilden.

    • Jag noterade det, men vet inte om det är så relevant längre. Bilden illustrerar bara texten, dvs att det inte finns nån trafik efter 1:30. Men jag vet att det kan vara marigt att se i mobiltelefoner.

 2. Sandra

  För det första är ju det bara exempel på att det inte går fler spårvagnar efter kl 01.31, personen i fråga ville inte just från Brunnsparken till Valand men jag kan bara hålla med om att Västtrafik borde fixa natt trafik. Det borde gå spårvagnar dygnet runt, iaf en gång i timmen, hur ska folk annars ta sig hem? Speciellt ungdomar, tar mig själv som exempel då jag inte har egen bil och inte har tillgång till bil på nåt sätt. Jag förlitar mig på kollektivtrafiken, då det inte år vagnar på nätterna så får jag som bor i Kortedala gå från stan hem. Ska det verkligen vara så här? Borde de inte ta tag i det här och sätta ut fler vagnar, även på nätterna mellan kl 2-4. Låt vagnarna gå dygnet runt.

 3. Joel

  http://www.taxigoteborg.se
  Det handlar om en kväll…

  • Joel: Ikväll gör det det, men inte resten av årets 52 veckor då många av de populäraste grejerna ligger förlagda till vardagskvällar.

   Plus som någon annan skrev i annan tråd: Det finns folk som jobbar till sent. De kan inte ta taxi efter varenda arbetspass och se kostnaden äta upp förtjänsten.

  • D

   Taxi Göteborg har 400 bilar. Way out West brukar sälja strax under 30 000 biljetter.

   Taxi har aldrig varit eller ens varit tänkt att vara en lösning för att effektivt förflytta stora folkmassor.

 4. Skall ge Way Out West elogen i att de hade abonnerat bussar som tog folk från Frihamnen till Centralstationen i alla fall, det är faktiskt helt okej och i nivå med vad man kunde begära.
  Men sedan vid C var det stopp, inte en vagn eller buss..

  Nu var det ganska mycket folk ute vid den tiden och fortfarande fullt med folk utanför krogarna, kö på 7-11 hela vägen till entrén vid Valand…och fullt med svarttaxiförare som vädrade morgonluft.

  Såg knappt en vanlig taxi ute dock.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-28

   Nu börjar det balla ur. Efter snart tre månader i karantän så har jag svårt att bete mig på ett anständigt sätt. Det började med att jag vaknade 5 på morronen efter att ha drömt att tre råttor kröp omkring i sängen. Jag älskar att sova länge så detta…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...