Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”I eat cake because it’s somebody’s birthday somewhere”

2015-09-07 av

Musli_5630

BLOGGHallådär
…och så var vi i mitt kök igen. Jag tycker om mitt kök så mycket. Kan vara för att jag inte har haft ett ”riktigt” kök tidigare i min förra lägenhet, där var det ju liksom öppen planlösning och allt i ett enda rum så att säga. Men det var DÅ det!
Nu är det nya tider. Nu har ett kök som är enbart ett kök. Som min gamla folkhögskolepolare sa när hon var här och hälsade på förra veckan: ”Det är i just ett sånt här kök man har det perfekt kökshänget på festerna!”. Saknas bara de röda plastmuggarna så är vi med i en high school-film.

Musli_5636

Extraglad är jag för de här två avlastningsytorna jag fyndade på IKEA för 279:-/st. Det roliga är att jag faktiskt skrev om någon liknande från IKEA i det här inlägget, inför min flytt hit. Dessa två är en annan modell, men det gör inget. Tyckte det blev jättebra och fint ändå. Så nu trängs min kaffekokare, juicemaskin tillsammans med massa små gölliga börkar på borden.

Musli_5635

Burkarna kommer också från IKEA. Alphonse Mucha’s konstverk klär både kaffefilterhållaren, kakburken och kaffeburken med sina fantastiska målningar. Filterhållaren och kaffeburken klädde jag om själv. Det heter väl typ…decopage? Välj bilder, skriv ut, limma på och sedan lacka – lätt som plätten, skoj skoj.

Musli_5637

Tavlan är egendesign. ”I feel free to do whatever I want any old time…” är taget direkt från Rolling Stones fina låt ”I’m Free” från 1965. Tycker om den låten så himla mycket.

Musli_5641

Sen hade jag ju en vision om att jag skulle ha fönsterbrädan fylld av massor av fina kryddor och örter. I’m almost there! Nu står basilika, rosmarin och persilja i varsin kruka på fönsterbrädan tillsammans med en…svart gasell (ehe?) och finskt tuggummi jag fick från en kompis när han var och hälsa på en gång. De smakar tjära, men är ändå goda på något konstigt sätt.
Rosmarin ska tydligen vara himla bra för minnet också (och massor av andra saker),
typiskt att jag glömmer av typ hela tiden att jag ska gå och lukta på den hela dagarna dåh.
Aja, den är fin att ha (och god att slänga på ungsrostade grönsaker också, nomnom!).

Musli_5643

Müsli är typ min största last i livet. Jag skulle kunna leva på det tror jag. Men i den där köpemüslin är det oftast massor av onödiga ”ickebraheter” (bra ord vah?) som överdrivet mycket socker, icke ekologiska frukter och tjosan hejsan. Därför brukar jag göra egen. Det är jättelätt och väldigt roligt då man kan slänga i precis det man tycker är gott.

Musli_5644

Jag brukar göra något i stil med detta recept. Det blir ca 1 liter av detta:

  • 5 dl havregryn
  • 3 dl rågflingor
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl sötmandel
  • 3 msk olja
  • 3 msk vatten
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 dl russin
  • 4-5 st torkade fikon
  • 4-5 st torkade dadlar 
  • 2 dl kokosflingor

 

Sätt ugnen på 200°C.
Lägg havregryn, rågflingor, vetegroddar och linfrön i en långpanna. Hacka mandeln grovt och strö över flingor och gryn.
Tillsätt oljan och vattnet och blanda noga. Ringla över honungen.
Rosta müslin mitt i ugnen i ca 15 min. Rör om några gånger under tiden så att det blir jämt rostat. Blanda ner russinen, kokosflingorna och skär (eller klipp med sax, det är enklare) dadlarna och kokosflingorna i små bitar och låt müslin kallna. Häll upp i små gölliga burkar och sedan ser ditt kök ut som en IKEA-katalog eller som om Ernst himself bor där.Ta-dah!

Selfies_5601

…och om man inte känner för att laga någon müsli kan man sitta på ena köksbänken och dingla med benen och prata med den som tar hand om disken i hemmet…
…men någon sån har jag inte hittat en (jo, fast han drog ju hem till Kanada igen så nu växer diskhögen som faen och då måste jag lik förbannat ta hand om den. Dä ä jöh rövah!).

Tack för mig, gå och laga müsli med er nu.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...