Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

”If you are willing to something that might not work, you’re closer to being an artist”

2015-09-15 av

Blogg9

BLOGGHallådär
Regnet verkligen vräker ned över Surte idag. Det var knappt så att jag ville dra opp persiennerna imorse när jag vaknade och hörde hur det smattrade mot rutan. Å andra sidan var det rätt mysigt. Gjorde världens fulaste frukost (knäckebröd med ägg och kaviar + 1 kopp kaffe), men kompenserade fulheten med massor av värmeljus omkring mig. Plötsligt var det nästan instagramvänligt. Laaaajk på det. Tackaaaarrr.

Blogg10

Igår var det desto finare väder. Solen lyste över Göteborg, men det kändes i luften att det var mer höst än sommar.
Jag åkte in till stan för att möta upp några radiokollegor från Radio 88 utanför Rondo.

Blogg

Jag träffade Annika och Stefan utanför lokalen, sedan gick vi gemensamt in på Rondo och blev hänvisade till den här lilla foajen på övervåningen. Jag har varit på Rondo en gång tidigare, då intervjuade jag Stefan Odelberg inför hans ”En talk talk show” som har premiär nu i höst. Fantastisk trevlig kille, by the way.

Blogg11

Där uppe var det uppduktat till max med färska frukter, fikabröd, kaffe och massor av annat gott. Himla flott!
Stefan och Annika skulle intervjua Orup för Radio 88 och jag följde med som fotograf. Han är aktuell med sin krogshow Viva La Pop som har premiär nu till helgen på Rondo. I väntan på honom studerade vi de gamla fotografierna på väggarn med kända profiler som besökt Göteborg under främst 50- och 60-talet. Verkligen jättefina bilder!

Blogg1

Sedan så lunkade han in, en liten trött Orup som varit igång sedan tidigt samma morgon och gjort intervjuer på löpande band. Här visar Stefan upp pressreleasen för Orups andra album som släpptes 1989.

Blogg6

Efter intervjun haffade jag honom för ett snabbt litet porträtt. Jag ville inte hålla kvar honom för länge då jag såg att han var väldigt trött och hade fler intervjuer på gång. Allt som allt kanske jag tog fem-sex bilder på honom inom loppet av en minut eller något.
Kanske blir fler tillfällen i framtiden. Vi får seee…

Blogg12

Jag sa hej då till Annika och Stefan och promenerade sedan vidare upp mot avenyn.

Blogg13

Plötsligt hade hösten övergått till sommar. Svettades halvt ihjäl när jag opp till Poseidon som stod och götta sig i solens sken. Gjorde några små inköp när jag ändå var på shoppinggatorna, såsom nya blockljus (det är bara september och jag har redan förbrukat mina tjockisljus jag köpte för inte alltför längesen), ett par strumpbyxor och så.

Blogg15

När jag kom hem var jag jättehungrig och trött i fötterna efter att ha promenerat upp och ned, fram och tillbaka i stan. Jag åt det här, en kycklinggryta med pasta.
Och, ja – alltså den klicken med grekisk youghurt, det finns en förklaring. För om sanningen ska fram så var det en matlåda som blev väldigt misslyckad. Jag skulle bjuda på mat när min vän från Kanada samt en annan kompis från Surte var på besök för några veckor sedan. Jag är ganska feg när det kommer till att salta när jag lagar mat. Den här gången tänkte jag dock ”Nä nu jädrar ska det faen smaka något!” och slängde på massa salt.
Alltså, massa salt.

Blev änna konstig stämning runt matbordet. Kanadensare, de har typ ingen salt ALLS i sin mat. Jesper, min surte-polare är saltoman så det skriker om det så för honom var det perfekt, men för min del så…nej, inte fullt så OK. Usch.
Så, den där youghurtklicken var för att balansera sältan i maten. Inte för att det var särskilt snyggt eller så.
Lite fint var det väl ändå, med basilikan. Ehe, heh.
En annan parantes: dryckunderlägget snodde jag med från Jerntorgets Brygghus 2013. Minns den kvällen som igåååår…
Resten av eftermiddagen satt jag på mitt kontor och jobbade med bröllopsbilder.

Nu ska jag ta tag i massa företags-göra igen. Jag har upptäckt massor av småfel i min pappershantering som jag måste lösa absolut snarast. Usch, får så ont i magen av sånt.
Men, försöker se det som att det är bra ÄVEN när det går dåligt. Att det liksom är mening att det ska gå dåligt ibland, för man måste lära sig av sina misstag och bli ännu bättre. Oj så klyschigt, men oj så jädra fakking true det ÄR.

Puss och kram, fred och kärlek!
Med vänlig hälsning Josefine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...