Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

ABF:s konstpris med gala på Röda Sten

2015-10-17 av ozelot

konstIdag kommer ABFss stora konststipendium att delas ut och det firas medelst yviga folkrörelser och buffé, installation & performance samt fest på Röda Stens konsthall & Restaurang. Jag tror att Carl Larsson vinner, i år igen.
Klipp och klistra nedan:

16.00 Utdelning av ABFs konst- och litteraturstipendium 2015
Tilldelas för första gången en konstnär! ABFs ordförande Helen Pettersson delar ut stipendiet på 100 000 kronor och intervjuar årets stipendiemottagare.

17.00 Konstgräv – grävande seminarium. Om konst och solidaritet
Hur kan konst och solidaritet relatera till varandra? Hur kan konstnären arbeta tillsammans med utsatta människor i deras verkligheter? Och samtidigt undvika fällor som naiv välvilja, oavsiktlig patronisering, eller att verket bara blir konst för politiskt insatta? Försök att i konst uttrycka solidaritet med olika sociala grupper öppnar för estetiska, etiska och politiska problemställningar. Hur påverkas kontaktytor och praktiker? Vilka konsekvenser kan det få för både konsten och dem konstnären vill solidarisera sig med?

Cecilia Parsberg, konstnär, Gustavo Aguerre konstnär, FA + Gunilla Sköld Feiler konstnär + årets stipendiemottagare
Samtalsledare: Lena Ulrika Rudeke

18.00 ABF bjuder på storslagen buffé, installation och performance.

Tveksamt oproblematiska vardagsaktiviteter, del ett, version 1, performance av Elin Wikström, konstnär.
Plats: Röda Stens Konsthall, Lounge och Restaurang

20.00 Klubb med musik och DJ i Restaurangen

DJ Christian Pallin, från Koloni inleder kvällen med att spela särpräglad internationell musik från Kambodja, Indonesien, Etiopien, Italien, Pakistan, Turkiet, Japan och Sverige mfl för att sedan lämna stafettstaven till Bamba Love, en DJ-duo som består av DJ Shishi och Stina Velocette. Bamba Love bjuder på hiphop, rnb, reggae, dancehall och afropop. Förfest-hits och bangers.
Arr. GIBCA

ABF i samarbete med GIBCA 2015

Lördag 17 oktober 2015, kl 16.00-01.00
Röda Sten Konsthall, Göteborg
Fritt inträde

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...