Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Med fickplunta på Biblioteket: Bushwick Book Club

2015-10-30 av ozelot

christian_payne_-_drinking_at_the_library_hong_kongEtt något ovanligt upplägg för en fredagsafterwork är…att gå till biblioteket, när det är tredje gången gillt för Bushwick Book Club: Ett koncept från STATERNA som går ut på att låta olika artister (och konstnärer) tolka ett litterärt verk med sina egna uttryckssätt. Någon bar finns det inte i sikte, det starkaste är väl espresso, men personligen vet jag inget mer tillfredsställande att gå omkring med en fickplunta och orera osammanhängande med bokryggarna och när modet uppenbarar sig lägga an på bibliotekarierna medelst rena giftskåpsbeställningar, så..


30 oktober 2015 kl 19:30 på Stadsbiblioteket, hörsalen
SUMIE + Albert Af Ekenstam
CRYING DAY CARE CHOIR framför nya låtar inspirerade av MIRANDA JULYS The first bad man
Fri entré.

SUMIE
Sumie Nagano har släppt flera kritikerrosade album (”Fantastisk fin pop” – Aftonbladet , ”A remarkable, wonderful calling card.” –MOJO, etc. osv. m.fl.).
Hemsida: http://www.sumienagano.com/

ALBERT AF EKENSTAM

Sumie-gitarrist men även låtskrivare och artist med sin debutsingel ”Walking” nyligen släppt på Kring Disk.
https://soundcloud.com/kning-disk/albert-af-ekenstam-walking-1

CRYING DAY CARE CHOIR

Fruktfyllda folkmusik-smoothie.
Crying Day Care Choir har släppt kritikerrosade album och gjort omfattande utlandsturnéer, men mer om det på da internet…
Hemsida: http://cryingdaycarechoir.bandcamp.com/

BOKEN
The first bad man är Miranda Julys nysläppta och ytterst läsvärda roman. ”Jag har aldrig läst något liknande” säger Bushwicks Thomas Teller om bokvalet, som faktiskt är den första Bushwick-bok som valdes utan att ha lästs i förväg. Nu är den dock lusläst. ”På många plan får den mig att häpna. Karaktärerna är överdrivna, och kanske handlingen också men det slår inte över. En historia om en medelålders kvinna med otroliga kontrollbehov och märkliga inre dialoger som sakta öppnar upp sig för omvärlden. I en romantisk och humoristisk bok.” Miranda July är förövrigt en av världens mest omtalade nutida konstnärer och har även regisserat och skrivit två prisbelönta filmer.

Mer om boken: http://www.adlibris.com/se/bok/the-first-bad-man-9789173376686
OBS! Boken är på svenska trots titeln.

I vanlig ordning visar den dynamiska Bushwick-duon (musikern Thomas Teller och författaren Kristian Carlsson) vägen, och du som publik behöver inte ha läst kvällens bok. Du kan till och med vara en sån som inte gillar att läsa


Eventet på Facebook om ni inte tror på mig

sleeping-in-library

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...