Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Med fickplunta på Biblioteket: Bushwick Book Club

2015-10-30 av ozelot

christian_payne_-_drinking_at_the_library_hong_kongEtt något ovanligt upplägg för en fredagsafterwork är…att gå till biblioteket, när det är tredje gången gillt för Bushwick Book Club: Ett koncept från STATERNA som går ut på att låta olika artister (och konstnärer) tolka ett litterärt verk med sina egna uttryckssätt. Någon bar finns det inte i sikte, det starkaste är väl espresso, men personligen vet jag inget mer tillfredsställande att gå omkring med en fickplunta och orera osammanhängande med bokryggarna och när modet uppenbarar sig lägga an på bibliotekarierna medelst rena giftskåpsbeställningar, så..


30 oktober 2015 kl 19:30 på Stadsbiblioteket, hörsalen
SUMIE + Albert Af Ekenstam
CRYING DAY CARE CHOIR framför nya låtar inspirerade av MIRANDA JULYS The first bad man
Fri entré.

SUMIE
Sumie Nagano har släppt flera kritikerrosade album (”Fantastisk fin pop” – Aftonbladet , ”A remarkable, wonderful calling card.” –MOJO, etc. osv. m.fl.).
Hemsida: http://www.sumienagano.com/

ALBERT AF EKENSTAM

Sumie-gitarrist men även låtskrivare och artist med sin debutsingel ”Walking” nyligen släppt på Kring Disk.
https://soundcloud.com/kning-disk/albert-af-ekenstam-walking-1

CRYING DAY CARE CHOIR

Fruktfyllda folkmusik-smoothie.
Crying Day Care Choir har släppt kritikerrosade album och gjort omfattande utlandsturnéer, men mer om det på da internet…
Hemsida: http://cryingdaycarechoir.bandcamp.com/

BOKEN
The first bad man är Miranda Julys nysläppta och ytterst läsvärda roman. ”Jag har aldrig läst något liknande” säger Bushwicks Thomas Teller om bokvalet, som faktiskt är den första Bushwick-bok som valdes utan att ha lästs i förväg. Nu är den dock lusläst. ”På många plan får den mig att häpna. Karaktärerna är överdrivna, och kanske handlingen också men det slår inte över. En historia om en medelålders kvinna med otroliga kontrollbehov och märkliga inre dialoger som sakta öppnar upp sig för omvärlden. I en romantisk och humoristisk bok.” Miranda July är förövrigt en av världens mest omtalade nutida konstnärer och har även regisserat och skrivit två prisbelönta filmer.

Mer om boken: http://www.adlibris.com/se/bok/the-first-bad-man-9789173376686
OBS! Boken är på svenska trots titeln.

I vanlig ordning visar den dynamiska Bushwick-duon (musikern Thomas Teller och författaren Kristian Carlsson) vägen, och du som publik behöver inte ha läst kvällens bok. Du kan till och med vara en sån som inte gillar att läsa


Eventet på Facebook om ni inte tror på mig

sleeping-in-library

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-19

Sägnerna går om lurifaxen Greve Rutger Tombola som sökte en borgerlig hatthylla i just det ögonblick som Dadaismen skapades City brusar likt en havssnäcka medan hösten gör sitt intåg Unik nyskapande platta av Iggy. Kombination av jazz och pop Lugn skön stämning Vilsam att lyssna på Hör inte vad han…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...