Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Offside Press växer snabbast i Göteborg

2015-10-30 av ozelot

0072-1024x768Offside Press, är det snabbast växande företaget i Göteborg. Med förgreningar i granskande matmagasinet Hunger och Filter kombinerat med bokutgivning har man gått plus SVINDLANDE 494% på ett år i omsättning.
Nåväl, allt går att säga med mördande statistik och urvalsmetoder, det är Almi som gjort undersökningen öppna med – men glädjande är det att ett publicistiskt företag med redaktion huvudsakligen centrerad till Göteborg kan bära sig utan att tumma på grundidén.

Läs mer om rapporten här.

Noterbart är att i en tid som dömt ut pappersjournalistiken har Offside, Filter och senast Hunger valt närmast motsatt väg, och ett jubel lär genom initierade källor ha ekat genom lokalerna vid Vasaplatsen när något mätinstitut, oklart vilket, listade de tidskrifter som var SÄMST på sociala medier.
Ty verksamhetens kärnidé har alltid varit den långa läsningen, de djuplodande reportagen som vågar hålla händerna kvar i fickorna när det blåser göteborgsk småspik.

Just denna undersökning är baserad på senaste årets resultat och visst, Schibbye och Perssons bok 438 dagar och senare även Klas Ingessons historia gjorde sitt för klirret i kassorna.
Men faktum är ändå att man hela tiden visat sund, organiskt växande ekonomi, betalar hyggliga löner efter omständigheterna och är alla JMG elevers våta dröm som praktikplats.
Idag är ägandet utspritt i fler tårtbitar även om VD Tobias Regnell och vapenbrodern Mattias Göransson fortfarande sitter på den största.
Mest handlar det om ett ideologiskt betingat ägarskap, som inte sneglar så mycket på snabba klipp.
Nämnas kan Leif Pagrotsky, ex-fotbollspelaren Kennet Anderson och Nudies Joakim Levin. Som exempel.

Nog för att Offside startades som ren pocketbok av två skrivmaskinsknattrande journalister som vågade fnysa åt digitaliseringsmantrat, men trots detta hittade algoritmen för både läsartillvänt tilltal och bevarad nattsömn.
Helt kört är det dock inte med datamaskiner, om vi får tro intervjun med Affärer i Väst:
– Jag tror på mikrobetalningar. När man kan köpa något för fem kronor med ett knapptryck – och det ligger nog bara mellan tolv och arton månader bort – kommer det att förändra mycket av medieutbudet på nätet. Det kommer att ge större möjligheter för kvalitetetsjournalistiken
, säger Tobias Regnell.

Mer: Johanna Bäckström Lerneby nominerades nyligen till Stora Journalistpriset för reportaget ”Att skapa ett monster”.
Som finns på webben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...