Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Kan IFK Göteborg vinna Allsvenskan i 2016?

2015-11-16 av ozelot

gustav-engvall-portratt-2015-960IFK Göteborg är en av Sveriges mest prestigefyllda klubbar och har vunnit den svenska ligan, även känd som Allsvenskan, 18 gånger under sin långvariga historia. Dessutom har de vunnit sju nationella kupp titlar och två UEFA Cup pokaler med sina senaste europeiska framgångar under säsongen 1986-87.

I 2015 kom Göteborg oerhört nära en 19: e ligatitel men blev överrumplade av IFK Norrköping, som vann sin 13:e titel. Göteborgs spelare, supportrar och manager var betydligt besvikna över att ha förlorat kronan på detta sätt, men med två andra platser följande varandra, har detta endast satt glöd på deras vinnarlust efter titeln i 2016.

Göteborg har ett utmärkt urval av unga talanger, och dessa stjärnor kommer att vara berggrunden för framgångsrika matcher i framtiden. Gustav Engvall är kanske den mest begåvade unge talangen i Göteborgslaget och har redan spelat för det svenska landslaget på under-21 nivå – en imponerande bedrift för 19-åringen.

Förra säsongen, gjorde Engvall sju mål i sina 33 framträdanden, vilket inte är en dålig avkastning när allt beaktas. Förbundskapten Jörgen Lennartsson vet att han har en av landets främsta unga stjärnor i sitt led och är angelägen om att se Engvall utvecklas vidare inom den snara framtiden. Han är sannerligen någon värd att följa de närmsta åren framöver.

Majoriteten av lagets spelare är på toppen av sina karriärer, vilket är varför Göteborg förväntas vinna Allsvenskan nästa säsong, utan tvekan. Efter två andra platser i rad, kommer de att vara desperata efter en revansch och göra anspråk på deras 19:e svenska titel. Det skulle inte vara en stor överraskning och många vadslagare kommer att stödja Lennartssons spelare på oddsmarknaden.

I själva verket kan du satsa på Göteborgs vinst i Allsvenskan på Betways hemsida. De kan hålla dig uppdaterad om alla de senaste överföringarna och nyheter om skador, samt odds och tips om kommande svenska ligamatcher. Om Göteborg ger sitt allra bästa, har de en stor chans att vinna titeln nästa säsong. Om inte, kan titeln gå till vem som helst..

Göteborg kommer att vara där eller däromkring nästa säsong, men de måste ta in ett par spelare till i klubben om de ska lyckas i 2016. Det är viktigt att hålla laget på sina tår, men också för att öka motivationen och köra hårt. Med två eller tre överföringar kunde Göteborg väl ha hävdat sin första titel redan 2007.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-19

Sägnerna går om lurifaxen Greve Rutger Tombola som sökte en borgerlig hatthylla i just det ögonblick som Dadaismen skapades City brusar likt en havssnäcka medan hösten gör sitt intåg Unik nyskapande platta av Iggy. Kombination av jazz och pop Lugn skön stämning Vilsam att lyssna på Hör inte vad han…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-08

Primadonnan/jag var i Toleredskyrkan och där va en Fridolfsson gammal jazzbasist som man träffade på Neffe. Han spelade inte själv denna gången men det gjorde hans barn – Alma Fridolfssons kvartett. Det va en onsdag i Augusti. Det va jazz på svenska men Alma Fridolfsson på sång, Edvin Fridolfsson på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...