Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Stefan Falck Stefan von Klaf som en present från en svunnen galax

2015-12-05 av Chawki

Vill skriva nåra rader om min gamla polare Stefan, poeten och rockälskaren
som sedan de mörkaste åren varit en vänlig oas av tro och skönhet

Träffade Stefan, Thomas, Strommen å nåra andra missanpassade ynglingar
på Hagabions kafe på 80-talet
Det brukade sitta nåra skäggiga filosofer från Kroatien i ett hörn
Den ärrade Insulan satt å spelade schack och skröt över sig själv och Strindberg
Min väninna den långa modelllika Sara var olycklig och snygg
Jag satt lutad mot väggen tyst och i full beundran över Stefans flöde av
poetiska betraktelser
det var rävar och kepsar överallt
och kosmiska upplevelser

Stefan hade kubb eller stormhatt, han var vig och energisk
slängde benen och poserade bättre än Jagger
Bruno K Öijer var måttligt intresserad när Steffe ville diskutera Dylan
Poetry Art Festival på Draupner 87
Don´t look back, sa han bara
och följde en mystisk storvuxen konstnärinna hem
Steffe blev sparkad från Union Carbide när Ebbot dök upp å tog hans plats
som sångare
Stefan har ju heller aldrig velat bli kändis så de var väl lika bra
Det är rädslan för hybris som avgjort saken
Stefan får alltid avgöra om de jag skriver håller eller inte
han har varit min allsmäktige domare i alla år
när jag slängt fram en ny låttext
Han är en äkta konstnärsjäl, ena dan skriver han, andra dan ska han
aldrig nånsin skriva igen
Jag följer hans vågor som sköljer över timmarna, hårt eller i tillit

slutligen lite poesi av Steffe

Jag ser ljuset
Jag hör The Mothers of Invention
Som heliga daggdroppar
Kommer dagen
Till oss
Serverade på ett fat
av Gud
10956749_10153230809381351_6799965613044913238_n

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-06

Som mamma till en ung man som inte kan prata och gå och med EP så blir jag smått galen av att höra hur Försäkringskassan nu drar ned på assistanstimmar till folk med just ovanstående inskränkningar. Människor som ej kan prata eller röra sig lämnas ensamma liggande i sina sängar…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...