Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Oldsberg för närvarande: Startar rip-off spel i På Spåret-miljö

2015-12-22 av ozelot

oldsbergjpgFolkkäre före detta programledaren Ingvar Oldsberg saknar tiden i rampljuset? Istället framlever han sina dagar, eller snarare kvällar, på krogar runt omkring Vasaplatsen där han snart gör sig omöjlig och blir portad, tagen till nåder och portad igen. Ett gott öga till ung kvinnlig fägring har han i alla fall, särskilt när blicken blir grumlig framåt småtimmarna. En rätt saftig kreditnota lär han i alla fall samlat på sig på Chez Amis i samma hus som hans bostad och kanske det var därför måttet blev rågat?
Inte så att den gode Ingvar saknar medel, men kanske tycker han att han i sin egenskap av celebritet skall slippa befatta sig med sådant?

Själv tycker jag att han är lite av en gamäng och kan tillåtas vissa excentriska later. Vill man säga hej till Ingvar går det alldeles utmärkt på Enoteca Signore på Vasaplatsen som för närvarande har hans gunst.
Han har inte tappat stinget i alla fall utan rycker ibland in som lekledare/quizhållare på ställen i omgivningen och ordvrängandet bär alltid Ingvars speciella signum.

Oldsberg håller quiz på nyöppnade Contoret, vägg i vägg med Chez Amis. Varje fredag kl 20.(I all hast, skriver mer senare när vi hunnit hämta vin på systemet)

Posted by Göteborg nonstop on den 2 mars 2013


Obs: Contoret har stängt, notisen är gammal

Men TV karriären tycks ha gått i stå och som måhända en liten nostalgitripp har Ingvar i samarbete med Göteborgsbaserade spelföretaget Mobile Storytelling utvecklat en spel-app som beskrivs som underhållning för hela familjen.

Jonathan Sterner som är dess kreativa chef beskriver spelidén som en helt ny genre.
– Det är en TV-show i fickan där spelarna deltar. Det är underhållning, frågespel och kul för hela familjen samtidigt och så vitt vi vet det enda spelet med det här upplägget.

Spelet heter “Oldsbergs Värld” och spelarna bildar lag och startar sedan sin resa mot en hemlig destination där kluriga ledtrådar leder dem framåt. Givetvis återfinns den av Ingvar Oldsberg klassiska aha-upplevelsen när polletten trillar ner, efter att man först gått vilse i fyndiga Göteborgska ordlekar och klurigheter i stil med “Vilken är staden som är Coca-Colas starka samarbetspartner?”.

“Den är ganska klurig” Säger Jonathan Sterner och myser.

Varje bana är uppbyggd som ett interaktivt TV-avsnitt med Ingvar Oldsberg som värd. Det ”banbrytande för spelet” [sic!] är dess interaktiva miljö spelarna färdas under resans gång.

– Jag minns inte vem det var som kom med grundidén först. Vi har gemensamma bekanta med Oldsberg och det var därför ganska lätt att få till ett möte där vi kunde spåna idéer. Både han och vi hade massvis med kreativa idéer såklart.

Känns upplägget bekant? Det är nog för att det är det.


Oldsbergs värld finns både för Iphone och Android där man hittar sådana saker

Kommentarer på Oldsberg för närvarande: Startar rip-off spel i På Spåret-miljö

 1. Isabella

  Möjligt att det är ”moraliskt tvivelaktigt” men jag tror verkligen inte är något intrång. Det är uppenbarligen inte varumärkesintrång efter som varumärkesskydd syftar till att skydda namn, logos och 3D-märken – inte koncept. Programkoncept kan vara skyddade med copyright i viss mån men då måste det vara raka kopior i princip och även då är det svårt. När de inom tv-världen licenserar programkoncept rakt av från andra länder, är det av oftast av respekt för branschen de betalar för det samt för användandet av varumärken etc. Kontentan är att en stämningsansökan i domstol från SVT antagligen inte skulle ha framgång. Däremot kan SVT säkert skrämmas genom att skicka arga juridiska brev.

  • Nä, jag tror egentligen inte heller det. Men för att följa andan i texten så känns det ju onekligen som om herr Oldsberg saknar ett visst program.

   Själva konceptet är ju helt rippat, sedan var ju iofs Oldsberg den som gjorde den första vändan och man tycker att han kan ha lite moralisk rätt med.

   Jag hade mest roligt åt detta:
   – Jag minns inte vem det var som kom med grundidén först. Vi har gemensamma bekanta med Oldsberg och det var därför ganska lätt att få till ett möte där vi kunde spåna idéer. Både han och vi hade massvis med kreativa idéer såklart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-07-09

Det var ett tag sedan SKRONK släppte sin skiva LIVSTID. Skivbolagsdirektören, konstnären, musikern mm DAN FRÖBERG var på plats på Crippas för att sälja SKRONKS skivor. Det är Margita Persson som målat omslaget. Ingen text på framsidan av konvolutet, Fröberg anser att det är snyggare utan. Jag sitter med Primadonnan…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-07-11

Jim Morrison, Dylan, Öijer & Adonis är större poeter än va jag är Men jag är jäkligt bra det är jag. Att acceptera droger & pedofili är inte liberalt utan omoraliskt common sense brukar leda en rätt Carl Maria von Weber Det regnar tussilago vid glömda garageportar som präntats av…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-07-11

OM DU FÅR OVÄNTADE GÄSTER Ett halv kilo fläskfärs släng den i en glasform rund eller avlång, ej stor platta ut den ta salt och svartpeppar över alltihopa vänd över den ena halvan över den andra och platta till så den täcker hela formen hacka två stora klyftor vitlök, tycker…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...