Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ömsa skinn

2015-12-30 av Chawki

beslutade mig för att krypa in i grottan nåra veckor och att inte finnas till för världen
avgifta mig och ömsa skinn
jag vill träda in i det nya året med skimrande hy
torrborsten är framme morgon och kväll och vid pauser
nyfödd ur eld å aska

att sluka film är bästa tidsfördrivet i grottan
har kollat triers depressionstrilogi
inte så farligt depressivt ändå, möjligtvis kyligt
fick besök av min gamla polare konstnären och kärlekssångaren Per Åsling
han läste upp en vers som han filat på de senaste veckorna
en magisk vers om naturen
Per Åsling och Dan Andersson
naturens poeter

jag är bjuden på liten middag på nyårsafton
tar med en flaska röd druvjuice att skåla med
sen blir det ledins sexdagarsfasta som inleder de nya året
Per Åsling naturpoeten fastade 70 dar i höstas
de var too much
vägrade att träffa honom i ren protest

fasta diciplin renhet
så jag har styrkan att ta itu med nästa års kraftmätningar

har en liten anspråkslös önskan
att vi tar hand om varann å vår jord
och så önskar jag massor av stålar som regnar likt manna från himlen
evig ungdom och skönhet
ett harem av trapetssnubbar och damer och shaolinmunkar som håller mig i trim
fysiskt och själsligt
att helig fri och spritt språngande naken galoppera fram över savannerna
och över järntorget, åtrådd ärad och mystisk

Johan Andao den vediska astrologen och läkaren tipsade om gul safir
en jupitersten som alltid bringar lycka
och han sa också att det bästa skyddet är att känna sig själv
och sitt syfte denna korta livstid
och att vara oskuldsfull
för att avrunda med ett ord på vägendeath11

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...