Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Svarta vargen

2016-01-10 av ozelot

Jag minns ett tv-program jag såg en gång.
Det handlade om Svarta Vargen, och var en dokumentär.
Filmteamet, som var typ i Idaho USA hade filmat en enda varg, följt honom sedan han var valp
och skuttade omkring och jagade fiktiva villebråd
I snödrivor
I Idaho, USA
Jag tittade ännu med ena ögat
Valpar är ju söta, och en amerikansk prärie som övergår i klippiga bergen
Det är så vackert att det övergår allt förstånd

Svarta vargen blev stor.
Att vara en svart varg är inte så lätt alla gånger
En del andra vargar, som bara var grå eller hade den vanliga färgen
Tittade snett på Svarta Vargen
Att vara svart varg förekommer, ibland, det är en mutation
Som gör att ur tusen valpkullar kommer kanske en enda svart
Jag fattade snart tycke för Svarta Vargen, tyckte att jag kunde förstå honom.

Denne med tiden relativt reslige varg
Blev alfahanen ibland, så länge ingen annan anmälde sitt intresse.
Han ville nämligen inte slåss.
Så fort det kom en annan varghanne som ville mucka
Så struntade han i dem
Okej, var alfahanne då då.
Tills du går ner dig i en vak, för att du är så stor och tung.
Svarta vargen var listig!

Dessutom hade han tydligen vargtjejernas gunst.
Även när han inte var the Top Dog liksom
De smet iväg och parade sig med honom, när den store tunge hade somnat
I Idaho gällde inte sexualmoralen bland vargar just då

Svarta Vargen blev äldre
Ville fortfarande inte slåss
Med nån annan varg alls
Men han hade sin list.
Han väntade ut de andra hannarna, som tog kål på varandra
Slogs och hade sig

Svarta vargen bidade sin tid
Det är så lätt hänt att en stor och stark alfahanne
Blir biten i benet eller nåt
Och dog
Så synd
Muhuahaha!
Vår svarte pälsklädde vän var redo

Han hade ju redan kurtiserat alla honorna ändå, varför mucka
Och leva rövare
I perioder på dekis höll han till nere vid bilvägen
Han visste nämligen att vargar i största allmänhet
Var rädda för bilar, och människolukt
Inte svarta vargen
Så när det blev muck drog han bara ner till vägen
Stod där och ylade, ensamma nätter
Och honvargarna smet i väg till honom
Bra jobbat, tycker jag

Till sist blev det ovanligt många svarta vargar i just den här flocken
Alfahannarna som skulle vara tuffa fattade nada

Men Svarta Vargen
Han fattade nog.

white-wolf-and-black-wolf_98795-1920x1200

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...