Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Ollikainens fem minuter

2016-01-22 av Chawki

299057

Jag har två vänner , Tjuren från Andalusien och Tillbakadragne Tipptopp Ture
vi sågs igår på Bengans cafe, beundrade den nya bowieväggen
drack te och pratade om poesi och musik

sen gick jag till Johan Andaos föredrag om år 2016 ur vediskt astrologiskt perspektiv
Det stod utsatt i programmet att föredraget började 18 och slutade 21
kvart över sex kom det igång i den stimmiga lilla lokalen på allmänna vägen
jag har svårt att acceptera att man inte håller utsatta tider
jag blev utskälld en gång av en akupunktör i Olskroken, jag var strax över tjugo och hade panikångest,
jag trodde att jag var besatt av djävulen och sökte bot
jag kom fem minuter försent till min akupunkturbehandling
Mia hette hon, gav mig hårda bannor över min försening och fick mig att förstå
att jag varken respekterade min eller hennes tid

Senare spelade jag tillsammans med punktliga musiker i många år
det var en fröjd
visserligen bestämde sig Ollikainen under en kort period för att alltid vara på pricken
fem minuter sen
men också hans försening var pålitligt punktlig

Jag fick total chock när jag provade att spela med nåra andra typer en period
de kom eller inte, efter feeling
jag var tvungen att fokusera på den goa gäng-samvaron istället för musiken
för att inte få spelet

Johan är en förträfflig föredragshållare, jag njuter varenda sekund av att höra honom tala
om neptunus i vattumannen och uranus i fiskarna
i mars ser det ut som att en ny våg sköljer över oss
om jag uppfattade honom rätt
vi reser tillsammans med jorden mot nya höjder
tillsammans med vår stjärnfamilj
och TV radio och tidningar bör strängt undvikas
media skadar och vill hålla oss fångna i Babylons svarta Magi

Jag känner bara stjärnor, som Tjuren och Tipptopp Ture
å på lördag förresten spelar Franska Trion en gratiskonsert på Frölunda Kulturhuset
ska göra ett litet gästspel med en gammal dänga som Ollikainen fick av mig
för hundra år sen

 

Redaktörens anmärkning: För den som missar Matti på Kulturhuset (eller fick mersmak) går det även fint att se honom kampera ihop med Johan Johansson Trio på La Sombrita söndagen efter, den 24.e

En kommentar på Ollikainens fem minuter

  1. Osa

    Kolla upp begreppet akademisk kvart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...