Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Aronsson Bowie och de andra magikerna

2016-02-12 av Chawki

denna fredagen ska jag ägna åt att synda, men jag avslöjar inte hur
man ska inte avslöja sin akilleshäl
det säger min far och jag lyssnar alltid på min far
se hur det gick med Samson
och jag vill inte möta min mästares Xing Xues onda öga
eller mins sons förebråelser
igår tog Tomas aronsson sin sista suck eller la av sin kostym som Adele skulle sagt
jag tror inte på döden , Martinus har förklarat att det inte finns någon död
Men man lägger av sin gamla kostym när den är utsliten
Tomas Aronsson ville att jag skulle sjunga blues med honom på chilenska föreningens årsmöte
jag hade aldrig sjungit blues men Aronsson insisterade och tyckte att vi skulle repa lite lätt inför giget ute på gatan
så vi träffades på kungsgatan
Tomas försvann iväg för han behövde något att sitta på
han dök snart upp igen med en stol han snott på McDonalds
med stolen under armen gick vi till bältespännarparken och där drog vi igenom nåra låtar
innan nåra vakter på en restaurantfestival som just då slagit upp portarna i parken ville köra iväg oss
Tomas bad dem att dra åt helvete
vakten sa att de skulle kalla på polis
Tomas bad dem att dra åt helvete igen och vi fortsatte repa

skulle lägga lite sång på Lablaza och Tomas va där
han sa att jag skulle sjunga från fittan och vrålade på ett pedagogiskt sätt så att jag förstod exakt vad han menade
jag kunde inte syssla en sekund med bullshit i Tomas närhet
Så är de med de bästa och hårdaste och mjukaste
finns ingen plats för nåt annat än essensen

man vill ju bara va som en tomat utan skinn
blöda
träffas av solens strålar skyddslös

Det är den svarta Madonnans tid nu
att möta sina mörker
skakas

Aronsson och Bowie å de andra magikerna håller oss som marionetter i sina händer
Det är en lek
katt å råttaleken
du kan inte göra nåt annat än att bita dig i svansen
eller ge upp

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-08-17

Hade tänkt kolla in Jarl Hammarbergs utställning på galleri i Haga. Men kom inte längre än till den gröna soffan i mitt sovrum. Man håller på med det ena å det andra för att hålla sin mentala och fysiska hälsa så länge man är här. Ett projekt som bidrar till…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-08-18

Det stilla höstregnet som faller utanför fönstret vet inte om att jag är så omanlig som jag är det bedömer mig inte ibland så ynklige fege mesen Stefan Falck som alltid leker riktig man och hjälte och rockpoet Johan Lindqvist ÄR inte rocknroll, fattar inte va bra rocknroll är hyllar…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-08-21

Det kändes som att sommaren tog slut när Lotta hade sista repetitionen. Det va inte så varmt men ändå lagom. Hon kom med sina jeans och en brandgul blues med kort ärm, fram till scenen och småpratade med publiken. TV- värdinnan sprang också runt och pratade med folk. De va…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...