Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Aronsson Bowie och de andra magikerna

2016-02-12 av Chawki

denna fredagen ska jag ägna åt att synda, men jag avslöjar inte hur
man ska inte avslöja sin akilleshäl
det säger min far och jag lyssnar alltid på min far
se hur det gick med Samson
och jag vill inte möta min mästares Xing Xues onda öga
eller mins sons förebråelser
igår tog Tomas aronsson sin sista suck eller la av sin kostym som Adele skulle sagt
jag tror inte på döden , Martinus har förklarat att det inte finns någon död
Men man lägger av sin gamla kostym när den är utsliten
Tomas Aronsson ville att jag skulle sjunga blues med honom på chilenska föreningens årsmöte
jag hade aldrig sjungit blues men Aronsson insisterade och tyckte att vi skulle repa lite lätt inför giget ute på gatan
så vi träffades på kungsgatan
Tomas försvann iväg för han behövde något att sitta på
han dök snart upp igen med en stol han snott på McDonalds
med stolen under armen gick vi till bältespännarparken och där drog vi igenom nåra låtar
innan nåra vakter på en restaurantfestival som just då slagit upp portarna i parken ville köra iväg oss
Tomas bad dem att dra åt helvete
vakten sa att de skulle kalla på polis
Tomas bad dem att dra åt helvete igen och vi fortsatte repa

skulle lägga lite sång på Lablaza och Tomas va där
han sa att jag skulle sjunga från fittan och vrålade på ett pedagogiskt sätt så att jag förstod exakt vad han menade
jag kunde inte syssla en sekund med bullshit i Tomas närhet
Så är de med de bästa och hårdaste och mjukaste
finns ingen plats för nåt annat än essensen

man vill ju bara va som en tomat utan skinn
blöda
träffas av solens strålar skyddslös

Det är den svarta Madonnans tid nu
att möta sina mörker
skakas

Aronsson och Bowie å de andra magikerna håller oss som marionetter i sina händer
Det är en lek
katt å råttaleken
du kan inte göra nåt annat än att bita dig i svansen
eller ge upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...