Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Skojarna på Facebook missar målet om LUF:s utspel

2016-02-22 av ozelot

  
Just nu fylls feeden med LUF Stockholms förslag om att legalisera nekrofili och incest, mellan samtyckande personer.
Ett politiskt oerhört klantigt klavertramp visst, det kommer aldrig att hända. Redan någon timme efteråt var moderpartiet där och tog ynglingarna i örat.
Det som förvånar mig lite är dock att debatten har kommit att handla om nekrofili, mer än den andra delen av förslaget: den som handlar om frivilliga sexuella kontakter mellan syskon.
Det är klart att det är lättare att göra lustiga poänger av benrangel, ofarligt liksom.
De är ju redan döa.

Incestoffer däremot är det inte. Än.

Det finns en hypotetisk och filosofisk dimension i nekrofilidebatten.
Jag försvarar den inte, tar inte ställning men ändå: Det är inte juridiskt otillåtet med kannibalism.
Däremot att döda någon ovetande såklart, med syfte att äta upp denne.
Sedan brott mot griftefriden (”gravplundring”), i den mån detta är tillämpbart.
Men det är inte olagligt att äta människokött.
Lika motbjudande som nekrofili, och mot våra principer.
Men inte olagligt.

Många har en icke problematisk syn på det här med livet efter detta.
Donerar sin kropp åt vetenskapen, kastar sig framför tåg utan tanke på den stackars lokförare som kör ekipaget.

Jag själv bryr mig inte. Men: skelettkvinnan kom undan. Kanske var det rätt, eller fel.
Vet ej alla vändningar av den ytterst sammansatta historien.

Värre är det då med ”incest mellan syskon”. Ens med påstått samtycke.
Där finns inga nyanser, någonstans.

Jag vet åtminstone två personer som råkat riktigt illa ut där. Och det handlar inte om att det inte är genetiskt sunt med inavel, utan att det påfallande ofta finns en maktrelation.
I regel en storebror som pressar på, till och med för att kompisarna skall få komma till så att hans status kan höjas.

Kanske med en hel del sprit inblandat. Kolla på na’. Hon vill ju!
Nånstans i ett hem, i Östergötland, Skånes inland, på ett gruppboende i Majorna.
Begåvningshandikapp kan finnas med i bilden. Samtycke?

En legalisering av incest mellan ”samtyckande” familjemedlemmar skulle få mycket mer långtgående konsekvenser än nån som vill använda min benpipa som en dildo.
Den gränsen får inte flyttas.

Med vänlig hälsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...