Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sportfiskepub på Avenyn

2016-02-27 av ozelot

2644_stuganforum_1Det är ju fullständigt genialiskt. Sportfiskepub, kan det bli bättre? Eller mer nördigt?
Kommer ihåg min första gädda, den drog jag från den trögrodda plastekan från Crescent. Visste inte hur jag skulle död på eländet så jag lade den i en plastpåse, den dog.

På landet: Säffle, in till storköpet med bilen. Nära kassan var ett helt ställ med fiskedrag, krokar, fiskelådor. Det där är en tafs, det där är en spinnare, sänken: Den får man abborrar med och på den får man gös.
Den där gäddan dock, fick man veta, bet av linan om man inte hade tafs med förlängd ståltråd. Så jag hade det, och fick en till sist.

Inte var den särskilt god, gädda är en högst överskattad matfisk som bäst duger mald eller mixad i gäddfärsbullar, men jag sa ändå då att det var den godaste fisk jag någonsin ätit – för det var jag som fångade den!

”Lördagen den 27 februari
19.00-02.00 kommer vi på EL-GE Sportfiske tillsammans med O‘Learys och Fiskejournalen anordna sportfiskepub på O’Learys Avenyn.
Gratis inträde. Åldersgräns 18 år.”

Konceptet är som förra gången lika enkelt som genialt. Detta är en kväll för sportfiskeintresserade där vi kan hänga med likasinnade.

Gäddfärs
500 g gäddfilé (cirka 1 1/4 kg hel gädda)
2 tsk salt
1 krm vitpeppar
cirka 375 g smör
6 ägg (6 små ägg eller 5 normalstora)
1 dl vetemjöl
3 1/2 dl gräddmjölk

Mal fiskfiléerna två gånger i köttkvarn eller kör i matberedare. Tillsätt salt och peppar. Rör färsen kraftigt och arbeta in mjukt matfett. Tillsätt ett ägg i sänder. Rör ut mjölet i mjölken och späd försiktigt med vätskan. Skulle färsen skära sig ställer man skålen i varmt vatten och rör kraftigt. Koka ett prov. Smaksätt med mera salt och peppar om det behövs. Fyll en smord och bröad form till tre fjärdedelar med färsen, gärna en hög form med hål i mitten. Täck formen med lock eller folie. Grädda färsen i vattenbad i 175 grader varm ugn, cirka 1 timme.
Servera gäddfärsen med kräftstjärtsås eller räksås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-19

Sägnerna går om lurifaxen Greve Rutger Tombola som sökte en borgerlig hatthylla i just det ögonblick som Dadaismen skapades City brusar likt en havssnäcka medan hösten gör sitt intåg Unik nyskapande platta av Iggy. Kombination av jazz och pop Lugn skön stämning Vilsam att lyssna på Hör inte vad han…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...