Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Majorna the true Story

2016-03-02 av Chawki

12717212_10153970800884516_4126958743342473588_n

jag har en polare, Mats Götherskjöld, gitarrist, filmare, författare, uppfinnare,
filosof, zappaälskare, bellmantolkare, musikproducent
för att nämna en bråkdel av allt han pysslar med
vid sidan av att vara en god vän
Mats Götherskjöld gjorde en radiohit 1990
Varför är det så skönt att knulla bakifrån?
Bo kaspers har varit utpekade kompositörer, felaktigt
de var Götherskjöld å ingen annan som lyckades peta ihop det populära poemet å melodin

Mats Götherskjöld tog fram filmkameran för nåra år sen och har sakta men säkert lyckats få ihop en
collageartad dokumentär om Majorna
MAJORNA THE TRUE STORY ELLER BANANFLUGANS ÅTERKOMST
på söndag är det premiär för detta epos på Musikens Hus kl 17
trycket är stort så om nån händelsevis tänker bege sig så var där i mkt god tid
jag gör själv en petit insats som inte är mkt att käbbla om, men stolt att jag fick vara med
i en historisk dokumentation av stadsdelen
Thomas Halling har en betydelsefull roll som psykolog
och Johnny Larsson, friformmusikern som ofta ses traska på bangatan är med
å Jan Cederlöf är kanske det mest kända namnet i skådespelarlistan
Cederlöf som numer också kallas för ” Den mystiske tecknaren”
Det var Expressen/GT som tyckte att han skulle ställas i rampljuset på ett rättvist sätt
Robert Tolf som annars ger sitt liv åt GBG Bluesförening är också med
historikern Per Persson å Margita Persson, också känd från friform- sammanhang
å många fler

Majorna the true story produceras av jätten HAIRY LEGS PRODUCTION
på söndag alltså , ses där

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-03-28

   Ringde Australien igår. Väckte Mick strax efter midnatt deras tid. Har inte pratat med honom på minst 30 år, då vi sågs i Berlin i hans och Gunillas lägenhet som låg där Kurfürstendamm slutar. Då va det området rätt bohemiskt. Men sist jag kikade förbi så hade den gamla…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-03-22

Olika solar och månar Lyser olika hårt och starkt För att begränsa  stilla chakran i universum med en knivskarp total tystnad i grönskande oaser med guld tills allt blir heligt saltpeter kan chocka tystnaden bland träden som vaggar i sömn och likaledes drar city mot nya äventyr det finns turkosa…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-03-17

Oatly choklad-dryck Blåbärssoppa En halv del vilken juice som helst ( ananas, apelsin eller multivitaminjuice) Häll allt i en tom COCA-COLA flaska, en kopp chokladdryck, en kopp blåbärssoppa och en halv kopp juice Den kan va varm eller kall Häll alltihop i en bunke och ställ in i micron om…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...