Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Jazz för barn (och en del vuxna, om de är snälla)

2016-03-19 av ozelot

manne_omslag.tifNi vet väl att Nefertiti har ett barnprogram? På söndagar. Det innebär lekfull jazzgestaltning av sagor med upptåg och bus. I morgon söndag 20/3 är det hög tid för kluriga berättelsen ”Manne gräver ett hål”! Den vill man ju inte missa. Men kommer föreställningen att kunna genomföras, när den ständigt avbryts av massa bångstyriga dockor? Ja det är den stora frågan…

Finstilt:

”Manne gräver ett hål – en musiksaga”
Tänk er en ljudbok fast vi får uppleva den live med musik som vandrar mellan genrerna jazz, blues och gospel!
Föreställningen är en högläsning av ”Manne gräver ett hål” , med sin egen musiktrio där berättelsen avbryts gång på gång av busiga dockor, sånger och roliga dialoger. Samtidigt som det är en konsert är det även en dockteater, filmvisning – allt sitter ihop, ömsint sammansvetsat.

Med sig har man en två meter hög bok med autentisk framsida som – när den öppnas – fungerar som projektionsyta för animationerna – bokuppslagen. Vi kommer att få möta Berättaren som bara fungerar med sin sagohatt på huvudet, Manne som är en talande docka och den fräcka Herr Bomm i sin luftballong.

I musiksagan ”Manne gräver ett hål” får vi höra hur det gick för Manne och hans pappa den där dagen på stranden när vädret slog om och allt blev kallt och tråkigt. Vad gör man på en strand när det inte går att bada? När vinden isar, glasskiosken är stängd och skrattmåsarna har slutat skratta. – vad gör man då?

Vi hoppas att när ridån går ner – så har vi upplevt ett äventyr och dessutom lärt oss en hel del klokheter!
Med ord, musik, sång och bild berättar författarna sin saga där barnen utmanas i jazzens värld.”

Jazzsagor för barn @ Nefertiti
Söndag 20 mars kl 13:00
På scen 14:00 // Föreställningen är ca 40 min.
Lunchmeny för barn och vuxen. (Micro finns tillgänglig för barnmat)

+ Ansiktsmålning och lekhörna.

Vuxenbiljett: http://www.nefertiti.se/arrangemang/jazzserien-for-barn-manne-graver-ett-hal-vuxenbiljett/

Barnbiljett: http://www.nefertiti.se/arrangemang/jazzserien-for-barn-manne-graver-ett-hal-barnbiljett/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...