Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Fredag en gång i veckan

2016-04-08 av ozelot

olssonhattOkänd skönhet i hatt på Olssons Vin

Fredag och än så längre regnar det inte. Kanske gå ut? Oavsett om du börjar med pizzafrossa och after work på Yaki-Da eller discobowling med polarna på elfirman så vill man ju fortsätta sen. Man har ju ändå grundat.

Vi börjar tröttna på kändisupprop, där lekmän debatterar svåra politiska processer, integration och bostadsfrågor som om det inte fanns en morgondag. Men det här är ändå okej tycker jag, att tre konstnärer tar gestaltar ekonomiska problem på sitt eget sätt. De gör det ju ändå på konstnärsdrivna Galleri 54. Med Pär Thörn, Azadeh Esmaili Zaghi och Ulrika Linder.
Vernissage fredagen den 8:e april 18.00-21.00 // Galleri 54 // Kastellgatan 7

Överklass har releasefest för ny samling på Oceanen ikväll. Klassisk rap med gästartister från hip hop-kollektivet SOM031. Det är helt gratis, och ”förköpsbiljetter” på Shelta är redan slut, men det går att ta sig in via dörren också.
Oceanen // Fredag 8 april // Sheltabiljetter gäller fram t.o.m. kl. 20.00 // Obs live relativt tidigt (Oceanen stänger kl. 01)

Krånne med support av Lerneby och band kör live i Majorna ikväll. Underfundiga popmelodier av punkpoeten Krånne som är ett stycke Göteborgsk musikhistoria i sig. Gratis förfest på Crippas Café från 19, sedan fullt liveset på Cajsa Varg, med oklar prisbild.

Experimentell drömpop med Postiljonen blir det på Pustervik och Klubb Instant. Postiljonen har sedan debuten turnerat såväl i Asien och USA och medverkat i soundtracket till diverse teveserier vilket brukar innebära kommersiellt klirr. Efter det åkte trion till dalarna och kamperade i ett hus för att skriva uppföljaren ”reverie”. Support: Futile.
Pustervik // Fredagen den 8 april // Dörrar kl 22 // Åldersgräns 20 år

För den som vill kör sedan IT-girlen Gina-Lee ett liveset på Yaki-Da, men även reggaeklubb på Nef i form av Club Studio One

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-21

   Nu när man ligger i sängen & slöar och inte orkar göra nåt annat än att slöa tänkte ja att ja kunde dela med mig av mina NYBÖRJARTIPS till de som vill komma igång och skriva POESI.    När jag va 16 år skrev jag ett av mina första…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...