Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Fredag en gång i veckan

2016-04-08 av ozelot

olssonhattOkänd skönhet i hatt på Olssons Vin

Fredag och än så längre regnar det inte. Kanske gå ut? Oavsett om du börjar med pizzafrossa och after work på Yaki-Da eller discobowling med polarna på elfirman så vill man ju fortsätta sen. Man har ju ändå grundat.

Vi börjar tröttna på kändisupprop, där lekmän debatterar svåra politiska processer, integration och bostadsfrågor som om det inte fanns en morgondag. Men det här är ändå okej tycker jag, att tre konstnärer tar gestaltar ekonomiska problem på sitt eget sätt. De gör det ju ändå på konstnärsdrivna Galleri 54. Med Pär Thörn, Azadeh Esmaili Zaghi och Ulrika Linder.
Vernissage fredagen den 8:e april 18.00-21.00 // Galleri 54 // Kastellgatan 7

Överklass har releasefest för ny samling på Oceanen ikväll. Klassisk rap med gästartister från hip hop-kollektivet SOM031. Det är helt gratis, och ”förköpsbiljetter” på Shelta är redan slut, men det går att ta sig in via dörren också.
Oceanen // Fredag 8 april // Sheltabiljetter gäller fram t.o.m. kl. 20.00 // Obs live relativt tidigt (Oceanen stänger kl. 01)

Krånne med support av Lerneby och band kör live i Majorna ikväll. Underfundiga popmelodier av punkpoeten Krånne som är ett stycke Göteborgsk musikhistoria i sig. Gratis förfest på Crippas Café från 19, sedan fullt liveset på Cajsa Varg, med oklar prisbild.

Experimentell drömpop med Postiljonen blir det på Pustervik och Klubb Instant. Postiljonen har sedan debuten turnerat såväl i Asien och USA och medverkat i soundtracket till diverse teveserier vilket brukar innebära kommersiellt klirr. Efter det åkte trion till dalarna och kamperade i ett hus för att skriva uppföljaren ”reverie”. Support: Futile.
Pustervik // Fredagen den 8 april // Dörrar kl 22 // Åldersgräns 20 år

För den som vill kör sedan IT-girlen Gina-Lee ett liveset på Yaki-Da, men även reggaeklubb på Nef i form av Club Studio One

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...