Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Usel servicekänsla på Coffeehouse by George

2016-04-22 av ozelot

img_0521.jpg
Alltså, franchiseägaren till Coffeehouse by George i nya Stenpirsterminalen är helt folkilsken, saknar total charm och fingertoppskänsla. Jag säger det direkt utan inlindning.

När terminalen öppnade för en tid sedan var jag där, knäppte några mobilbilder på allsköns och då kom han farande, påstod att jag inte fick fotografera och att menyn inte synas. Hans meny.
Alltså, vilket pucko till restaurang eller café ägare vill inte att hans verksamhet skall synas, och att menyn skall vara hemlig!? Många har ju den till och med liggande ute på nätet!?

Idag morse var jag på terminalen igen kl 9, slog jag mig ner vid ett av de borden i det i övrigt helt folktomma stället (terminalen också). De hade inte öppnat, öppnade kl 10, stänger typ 18. Förutom att detta inte är särdeles smart då folk i regel vill ha kaffe, frukost etc på VÄG till jobbet och knappast väljer en trist terminal för att fika på under arbetstid, så kommer under de tre timmar jag sitter här idag (då jag gillar sådana ödsliga platser för att jobba, och det finns fri wi-fi) så kommer inte en enda kund. Bara en säljare från någon livsmedelsgrossist. De lär knappast ha blivit imponerade.

Men för att återgå till ämnet, jag kommer kl 9, sätter mig ner, då kommer ägaren och säger att: ”borden är för cafeets gäster”.

”Men det har ju inte öppnat än?”, försöker jag.
”Spelar ingen roll”
”Men hur skall jag kunna bli kund här om man inte kan beställa något? Jag kanske skall beställa något sedan?”

Jävla pucko. Möjligen har han rätt i någon juridisk mening, jag kan inte sätta mig på ett ställes tydligt avgränsade uteservering efter stängningsdags hursomhelst men det beror ju på avtalet med fastighetsägaren och ytans beskaffenhet.
I övrigt borde sunt förnuft gälla, och lite servicekänsla. 

Det har inte George.

I övrigt rekommenderar jag kvällarna. Perfekt för förfesten. George är inte bjuden.

Kommentarer på Usel servicekänsla på Coffeehouse by George

 1. jonas

  Om du själv hade ägt ett café hade du själv velat att folk som inte handla hade tagit upp borden? Jag har iaf aldrig hört om ett café där man gärna får sitta i tre timmar utan att handla.

  • Ozelot

   Läs texten, alltid en fördel. Stället har inga kunder whatsoever, idag hann jag bli bortkörd av denne troglodyt innan jag ens hann beställa. Eller kunde.

   Självfallet sätter man sig inte på ett öppet kafé utan att köpa något.

 2. Zacke

  Ja, tänk om personen istället hade informerat genom typ ”Hej, vill bara informera att vi inte har öppnat än men du är välkommen att beställa när vi öppnar kl 10”
  Vore ju Trevligt…. kanske till och med kan locka kunder att stanna tills man öppnar….

 3. peter

  Kan bara intyga att stolpskottet till ägare som jag misstänker det var är helt tappad. Stod inne i cafeet och väntade på en vän som skulle möta upp mig för att köpa en kaffe. När vi stod och kallpratade så kom han som en hök och bad oss beställa eller gå. Vad är det för jävla idiot som driver cafeet? Sänker ju varumärket i botten

 4. Alcina

  Bilden du ger av ägaren stämmer till 100%.
  Han uppträdde hotfullt och skällde ut mig inför alla gäster på uteserveringen på Stenpiren. Skrek ordagrant: ”JAG VILL INTE HA DIG HÄR GÅ!” när jag försökte att min son med utvecklingsstörning och autism behövde äta sin specialkost medan jag fikade. Mitt fika var förstås köpt där.
  Han tvingade under hot ut oss och mi son blev mycket rädd och ficl inte ens äta upp sin kpst.
  HAR ALDRIG MÖTT NÅGON MED SÄMRE SERVICEKÄNSLA.

 5. K

  Usch och fy, Betalde dyrt för en kaffe, satt och jobbade en stund. Sekunden jag druckit upp min kaffe så kommer personal och säger till mig att hans chef vill att jag ska gå för att jag har en hund (som stilla ligger och sover dvs stör ingen). Inga skyltar finns, kanske schysst att säga något innan man betalar! Dålig service när man inte ens kan sitta med hunden på uteserveringen! Låt någon med bättre servicekänsla förvalta en sådan fin och unik plats!

 6. Pia

  Ägaren är EN SKAM FÖR GÖTEBORG!!!
  Han trakasserar gäster och är allmänt vidrig.
  Jag och min son har drabbats.
  Dags för polisanmälan. Hoppas vi är många av oss utsatta som gör det.

 7. Christina

  Bedrövligt cafe’! Beställde 1kopp vanligt bryggkaffe, ostmacka och bulle. Kaffet var ljummet, ville ha nytt kaffe, men mannen i kaffebaren nekade detta, sa att vill man sitta utomhus blir kaffet kallt. Här kan man inte få påtår minsann sa han!! Dessutom helt livsfarligt att gå ut till uteserveringen , då alla stolar är ihopbundna med rep på 1 dm nivå, vilket gjorde att jag snubblade. Kommer aldrig att fika mer här, synd det är ett så bra läge, för en fikastund.

 8. Maria

  Bedrövligt cafe’! Beställde 1kopp vanligt bryggkaffe, ostmacka och bulle. Kaffet var ljummet, ville ha nytt kaffe, men mannen i kaffebaren nekade detta, sa att vill man sitta utomhus blir kaffet kallt. Här kan man inte få påtår minsann sa han!! Dessutom helt livsfarligt att gå ut till uteserveringen , då alla stolar är ihopbundna med rep på 1 dm nivå, vilket gjorde att jag snubblade. Kommer aldrig att fika mer här, synd det är ett så bra läge, för en fikastund.

 9. AA

  Vilken mafioso…hur kan sådana typer bedriva caféverksamhet….Var där och blev attackerad av en någon vakt som säkert använt anabola i mängder…

 10. AA

  Kriminella är de på något sätt bortom all tvivel…man kan se på den där vakthunden eller ägaren eller vad nu han är…

 11. X

  Sådana typer kallas för ”Valad ul zena” i hans hemland, ungefär som en ”bastard” som kan behandla folk hur som helst och tro sig kunna slippa konsekvenserna. Förr eller senare åker skiten fast.

 12. Ahmed

  Bevittnade igår hur två ur personalen brottade ner och höll fast en kvinna på uteserveringen, samtidigt som hon skrek på hjälp.
  Har de problem med stökiga gäster hoppas jag att någon tvingar dem att skaffa ordningsvakt.
  Detta var bland det vidrigaste jag bevittnat på väldigt länge. Dessutom står ägaren och är aggressiv mot

  • Hej Ahmed.
   Tack för din reflektion och ditt vittnesmål.
   Ha en lugn å fredlig dag
   GBG NONSTOP

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-21

   Nu när man ligger i sängen & slöar och inte orkar göra nåt annat än att slöa tänkte ja att ja kunde dela med mig av mina NYBÖRJARTIPS till de som vill komma igång och skriva POESI.    När jag va 16 år skrev jag ett av mina första…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...