Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Usel servicekänsla på Coffeehouse by George

2016-04-22 av ozelot

img_0521.jpg
Alltså, franchiseägaren till Coffeehouse by George i nya Stenpirsterminalen är helt folkilsken, saknar total charm och fingertoppskänsla. Jag säger det direkt utan inlindning.

När terminalen öppnade för en tid sedan var jag där, knäppte några mobilbilder på allsköns och då kom han farande, påstod att jag inte fick fotografera och att menyn inte synas. Hans meny.
Alltså, vilket pucko till restaurang eller café ägare vill inte att hans verksamhet skall synas, och att menyn skall vara hemlig!? Många har ju den till och med liggande ute på nätet!?

Idag morse var jag på terminalen igen kl 9, slog jag mig ner vid ett av de borden i det i övrigt helt folktomma stället (terminalen också). De hade inte öppnat, öppnade kl 10, stänger typ 18. Förutom att detta inte är särdeles smart då folk i regel vill ha kaffe, frukost etc på VÄG till jobbet och knappast väljer en trist terminal för att fika på under arbetstid, så kommer under de tre timmar jag sitter här idag (då jag gillar sådana ödsliga platser för att jobba, och det finns fri wi-fi) så kommer inte en enda kund. Bara en säljare från någon livsmedelsgrossist. De lär knappast ha blivit imponerade.

Men för att återgå till ämnet, jag kommer kl 9, sätter mig ner, då kommer ägaren och säger att: ”borden är för cafeets gäster”.

”Men det har ju inte öppnat än?”, försöker jag.
”Spelar ingen roll”
”Men hur skall jag kunna bli kund här om man inte kan beställa något? Jag kanske skall beställa något sedan?”

Jävla pucko. Möjligen har han rätt i någon juridisk mening, jag kan inte sätta mig på ett ställes tydligt avgränsade uteservering efter stängningsdags hursomhelst men det beror ju på avtalet med fastighetsägaren och ytans beskaffenhet.
I övrigt borde sunt förnuft gälla, och lite servicekänsla. 

Det har inte George.

I övrigt rekommenderar jag kvällarna. Perfekt för förfesten. George är inte bjuden.

Kommentarer på Usel servicekänsla på Coffeehouse by George

 1. jonas

  Om du själv hade ägt ett café hade du själv velat att folk som inte handla hade tagit upp borden? Jag har iaf aldrig hört om ett café där man gärna får sitta i tre timmar utan att handla.

  • Ozelot

   Läs texten, alltid en fördel. Stället har inga kunder whatsoever, idag hann jag bli bortkörd av denne troglodyt innan jag ens hann beställa. Eller kunde.

   Självfallet sätter man sig inte på ett öppet kafé utan att köpa något.

 2. Zacke

  Ja, tänk om personen istället hade informerat genom typ ”Hej, vill bara informera att vi inte har öppnat än men du är välkommen att beställa när vi öppnar kl 10”
  Vore ju Trevligt…. kanske till och med kan locka kunder att stanna tills man öppnar….

 3. peter

  Kan bara intyga att stolpskottet till ägare som jag misstänker det var är helt tappad. Stod inne i cafeet och väntade på en vän som skulle möta upp mig för att köpa en kaffe. När vi stod och kallpratade så kom han som en hök och bad oss beställa eller gå. Vad är det för jävla idiot som driver cafeet? Sänker ju varumärket i botten

 4. Alcina

  Bilden du ger av ägaren stämmer till 100%.
  Han uppträdde hotfullt och skällde ut mig inför alla gäster på uteserveringen på Stenpiren. Skrek ordagrant: ”JAG VILL INTE HA DIG HÄR GÅ!” när jag försökte att min son med utvecklingsstörning och autism behövde äta sin specialkost medan jag fikade. Mitt fika var förstås köpt där.
  Han tvingade under hot ut oss och mi son blev mycket rädd och ficl inte ens äta upp sin kpst.
  HAR ALDRIG MÖTT NÅGON MED SÄMRE SERVICEKÄNSLA.

 5. K

  Usch och fy, Betalde dyrt för en kaffe, satt och jobbade en stund. Sekunden jag druckit upp min kaffe så kommer personal och säger till mig att hans chef vill att jag ska gå för att jag har en hund (som stilla ligger och sover dvs stör ingen). Inga skyltar finns, kanske schysst att säga något innan man betalar! Dålig service när man inte ens kan sitta med hunden på uteserveringen! Låt någon med bättre servicekänsla förvalta en sådan fin och unik plats!

 6. Pia

  Ägaren är EN SKAM FÖR GÖTEBORG!!!
  Han trakasserar gäster och är allmänt vidrig.
  Jag och min son har drabbats.
  Dags för polisanmälan. Hoppas vi är många av oss utsatta som gör det.

 7. Christina

  Bedrövligt cafe’! Beställde 1kopp vanligt bryggkaffe, ostmacka och bulle. Kaffet var ljummet, ville ha nytt kaffe, men mannen i kaffebaren nekade detta, sa att vill man sitta utomhus blir kaffet kallt. Här kan man inte få påtår minsann sa han!! Dessutom helt livsfarligt att gå ut till uteserveringen , då alla stolar är ihopbundna med rep på 1 dm nivå, vilket gjorde att jag snubblade. Kommer aldrig att fika mer här, synd det är ett så bra läge, för en fikastund.

 8. Maria

  Bedrövligt cafe’! Beställde 1kopp vanligt bryggkaffe, ostmacka och bulle. Kaffet var ljummet, ville ha nytt kaffe, men mannen i kaffebaren nekade detta, sa att vill man sitta utomhus blir kaffet kallt. Här kan man inte få påtår minsann sa han!! Dessutom helt livsfarligt att gå ut till uteserveringen , då alla stolar är ihopbundna med rep på 1 dm nivå, vilket gjorde att jag snubblade. Kommer aldrig att fika mer här, synd det är ett så bra läge, för en fikastund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...