Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Rya Skog våren 2001

2016-05-26 av ozelot

img_0975.jpg

Efter festen. Någon gång 2001-2002? Morgonen med letandet efter cigaretter och eventuellt något drickbart utan alkohol. Ett huvud som vaknade. Sedan ännu ett. Au min skalle!

Vi hade frack på oss av märklig anledning. Jag Erik och Christian.
Hade som somnat i stassen men nu var vi vakna. Vad hände? Försöker rekonstruera brottsplatsen. Till ingen nytta. 
Till vårt försvar skall jag säga att vi var ytterst propert klädda. Kvällen innan.
Att vakna full, lukta fimp iklädd frack är en ödmjukgörande upplevelse.

Vad göra nu då? Christian drar ut innerpåsarna till tre halvfulla bag-in-box. Jag stoppar den i fodret i min hädangångne anfaders frack.
”Rya Skog!” Säger någon, oklart vem.

Men dit skall vi.

Rya Skog på Hisingen sägs vara en av världens minsta biotoper. Tro fan det, inga djur vill väl bo där utom de mest mobbade.
Nån kålfjäril på genomresa kanske, en asexuell utter, och vi.
Christian Erik Marcus.

Vi seglar omkring där, tar ut ungefärlig färdriktning. Tar paus mitt i en rondell och försöker återställa vätskebalansen.
Nåt fel på vätskan, svårt att gå rakt. Konspirationsteorierna haglar.
Har någon förgiftat hvattnet?

En incident vid en stuga, eller kursgård eller vad det nu var.
Plötsligt är det någon som slår upp ett fönster på övervåningen och börjar skjuta efter oss med hagelbössa.
Jag har ju sett en och annan spionfilm så jag visste att vid det tillfälle man blev utsatt för beskjutning skulle man springa i sicksack.
Ropade ut det kommandot och så sprang vi allihop där i sicksack. Tre män i frack begeistrade av eldvatten.
Erik hade en het uppgörelse med en telefonstolpe vill jag minnas.

Till sist hamnande vi i Skandiahamnen.
Oljecisterner överallt. Kameror. Men ändå: en paketcykel. Den beredde oss mycket nöje.
Christian trivdes så bra att han bestämde sig för att söka anställning. På momangen!
Gick omkring och knackade på rutor och begärde att få tala med VD.
Han lät mycket övertygande. Men.

Jaha han bor i Holland? Vilken osis! Där gick Shell raffinaderier miste om viktig kompetens.
Till sist hördes sirener, personer med dålig klädsel och utan polityr var oförskämda mot oss.

Vi gick vidare mot Rya Skog.
Jag vet inte om någon av er varit i Rya Skog, världens minsta biotop.
Det är ungefär lika stort som en ICA MAXI.

Vi började leta blåbär och svamp och andra förnödenheter. Hittade dem bara i våra egna frackfoder.
Hur kunde den flaskan ha hamnat där?
Mystiken tätande så gjorde mörkret.

Nån beställde en droska. Haha taxi till Rya Skqg.
”Var är ni”
” På var sin stubbe. Nära en ek. Man ser Älvsborgsbron.”

Det kom ingen taxi, vi lommade ”hemåt”
I Heimat hade någon satt på en tysk porrfilm,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-07-07

  Jag vaknar halv sex på morronen. Kikar in på min son. Han ligger med benen uppslängda över täcket. Den lille prinsen under två vaktande änglar. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska gå ut och ta en cigg eller inte. Kommer fram till att en cigg mer…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...