Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Buddhas ben

2016-06-05 av Chawki

Ibland går jag till Nam å får massage. hon har ett ställe på stigbergstorget som heter Lilawaade friskvård och thaimassage
Nam lyckas få mig att skrika å be om nåd vid varje tillfälle. hon skrattar när hon plågar mig
efteråt känner jag mig stark och flådd
Nam ville absolut att jag skulle följa med ut till buddisttemplet i Hindås och fira Buddhas ben
festen flyttades till en folkpark i Hindås eftersom templets grannar ute i skogen har klagat på templets ceremonier som sker ca 3 gånger per år fram till senast fem på eftermiddagen
”det blir sån skytteltrafik av gulingar som kan förstöra vägarna”

Buddhas ben låg i en guldkupol som stod utanför den gamla danslokalen med svenska thailändska och buddistiska flaggor
hängande ovanför
inne i ladan satt munkarna och mässade
det var nåra hundra festklädda thailändskor, ett tjugotal svenska män, ett tjog thailändska män och jag, den enda nordiska
kvinnan med undantag för min norska kompis Tove
jag försökte att inte glo på de gamla feta gubbarna med slaskiga ögonglober som satt och klappade på sina
unga damer som servar dem med mat dricka och hakklapp
sedlarna fladdrade på nån slags pinnbuketter uppställda på bord
mat dukades upp , all sorts kryddiga köttgrytor som osade pikant ovanför rökelsedoften
ceremonin som jag har varit med om förut när man går bakom munkarna åtta varv runt en lämplig lada eller guldkupol
med ett ljus och en blomma mellan händerna som man håller framför bröstet, sen risceremonin och slutligen äta.
Munkarna tar först för sig av deras enda mål mat den dagen och sen kan alla andra kasta sig över anrättningarna
jag åt melon inget annat. en vegan må gå hungrig från de här tillställningarna
en köttätare kan passa på att äta tills han spyr
två thailändska kareokepopstars toppade allt
med blingblingkavajer solbrillor och trådlös mick, rappade, sjöng och stilade de sig till en kombination av techno och thailändsk dansbandsmusik
kvinnorna gav dem sedlar och kyssar och hängde runt deras halsar när väninnor fotade
Nam sa till mig att ta med två ljus att ge till munkarna, Nam vill se mig lyckligt gift därav denna gåva eller offer, jag lyder alltid Nam, jag vill att hon ska tro att hon har en viss makt att styra å ställa med mig. Lyckan i hennes ögon är sann skönhet när jag
ligger på huk framför munkarna och följer instruktionerna. Det är gymnastik. De sa min faster Susan i Syrien. En av de stora
behållningarna av att be 5 gånger om dan. För en muslimsk kvinna är bönestunderna dagens bästa tillfälle att sträcka på benen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-21

   Nu när man ligger i sängen & slöar och inte orkar göra nåt annat än att slöa tänkte ja att ja kunde dela med mig av mina NYBÖRJARTIPS till de som vill komma igång och skriva POESI.    När jag va 16 år skrev jag ett av mina första…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-01-21

   En rolig grej hände i GBG vid slakthuset nära BINGO-LOTTO. Det va ingen som blev slaktad men ISAK & PASCAL däckade mig. Bandet från Sthlm som gjorde succe i Gamlestan. Det va kul att se Isak Sundström med sitt band Pascal. En kvinnlig basist som hade spelat i 16…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...