Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Buddhas ben

2016-06-05 av Chawki

Ibland går jag till Nam å får massage. hon har ett ställe på stigbergstorget som heter Lilawaade friskvård och thaimassage
Nam lyckas få mig att skrika å be om nåd vid varje tillfälle. hon skrattar när hon plågar mig
efteråt känner jag mig stark och flådd
Nam ville absolut att jag skulle följa med ut till buddisttemplet i Hindås och fira Buddhas ben
festen flyttades till en folkpark i Hindås eftersom templets grannar ute i skogen har klagat på templets ceremonier som sker ca 3 gånger per år fram till senast fem på eftermiddagen
”det blir sån skytteltrafik av gulingar som kan förstöra vägarna”

Buddhas ben låg i en guldkupol som stod utanför den gamla danslokalen med svenska thailändska och buddistiska flaggor
hängande ovanför
inne i ladan satt munkarna och mässade
det var nåra hundra festklädda thailändskor, ett tjugotal svenska män, ett tjog thailändska män och jag, den enda nordiska
kvinnan med undantag för min norska kompis Tove
jag försökte att inte glo på de gamla feta gubbarna med slaskiga ögonglober som satt och klappade på sina
unga damer som servar dem med mat dricka och hakklapp
sedlarna fladdrade på nån slags pinnbuketter uppställda på bord
mat dukades upp , all sorts kryddiga köttgrytor som osade pikant ovanför rökelsedoften
ceremonin som jag har varit med om förut när man går bakom munkarna åtta varv runt en lämplig lada eller guldkupol
med ett ljus och en blomma mellan händerna som man håller framför bröstet, sen risceremonin och slutligen äta.
Munkarna tar först för sig av deras enda mål mat den dagen och sen kan alla andra kasta sig över anrättningarna
jag åt melon inget annat. en vegan må gå hungrig från de här tillställningarna
en köttätare kan passa på att äta tills han spyr
två thailändska kareokepopstars toppade allt
med blingblingkavajer solbrillor och trådlös mick, rappade, sjöng och stilade de sig till en kombination av techno och thailändsk dansbandsmusik
kvinnorna gav dem sedlar och kyssar och hängde runt deras halsar när väninnor fotade
Nam sa till mig att ta med två ljus att ge till munkarna, Nam vill se mig lyckligt gift därav denna gåva eller offer, jag lyder alltid Nam, jag vill att hon ska tro att hon har en viss makt att styra å ställa med mig. Lyckan i hennes ögon är sann skönhet när jag
ligger på huk framför munkarna och följer instruktionerna. Det är gymnastik. De sa min faster Susan i Syrien. En av de stora
behållningarna av att be 5 gånger om dan. För en muslimsk kvinna är bönestunderna dagens bästa tillfälle att sträcka på benen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...