Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Konstrock bakom Konstig Hall

2016-06-10 av ozelot

RIP2När Göteborgs Konsthall bjuder in till mingel i sommarträdgården brukar det vara sällsynt väl spenderade timmar i den nedåtgående solens sken. Det blir följaktligen dagens enda tips innan jag kryper in i en sportbars dunkel och beser Frankrike förnedra Rumänien i EM-öppningsmatchen. Det bästa med fotbolls EM är att det är opium åt folket och alla bekymmer läggs åt sidan ett litet slag.

Konsert, DJ, mingel och servering av Restaurang Folk.

Program:

18.15 Mikael Nanfeldt, chef för Göteborgs Konsthall hälsar alla välkomna tillsammans med Anna Rosengren, Förvaltningsdirektör för Göteborgs Stad Kulturförvaltning.

18.45 DJ EXTER drar igång festen i trädgården, och bjuder på väl vald soft rock, disco och dub.

20.30 Konsert med TENTAKEL. Pontus Torstenssons trumset står i centrum och han maxar ljudvärlden med triggade analoga synthar, sequencers och samplingar.

22.00 Kvällen fortsätter på Restaurang Folk med OH MAJK!

Fri entré hela kvällen!

Vad händer i staden när allt försvinner och i ett ögonblick byts mot något nytt? I sommarens stora utställningsprojekt ”Förjaga bristen på sammanhang” undersöker Göteborgs Konsthall stadens lager av minnen, historia, mening och relationer.

Konstnärer: Nanna Debois Buhl, Jesper Norda, Sara Lännerström, Anna Ling, Laura Oldfield Ford, Lisa Torell


Vernissaget presenteras i samarbete med Restaurang Folk och iDEAL.

Bilden är snodd från Ola Åstrands blogg. Var han snott den ifrån vet jag inte.

Kommentarer på Konstrock bakom Konstig Hall

  1. Jag gjorde bilden som linoleumtryck för tidskriften Kannibal någon gång för hundra år sedan… En teknik som jag tagit upp igen på ålderns höst.

    • Tack som tusan för upplysningen Ola!

  2. Ja jävlar vad viktigt det var!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...