Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Premiär för ny Netflix-serie på Way Out West

2016-08-08 av

mall-main-slider-1920x580-the-get-down-1920x580Way Out West fortsätter med sitt ambitiösa filmprogram med flera intressanta punkter. Bland annat visas den internationella premiären av nya Netflix-serien The Get Down med storregissören Baz Luhrmann (Molin Rouge, Den Store Gatsby 0ch Strictly ballroom m.m.) Luhrmann har alltid haft ett gott öra till musik och även denna gång utgör soundtracket ett viktigt genomgående tema.

The Get Down
avhandlar på ett humoristiskt och kärleksfullt vis Hiphopens histora skildrat genom några unga drömmares ögon. Denna galapremiär äger rum hos Gothenburg Studios ute på Lindholmen.

Det blir utöver detta nio nya långfilmer och nio kortfilmer till årets filmprogram
Bland dessa nämns dramat BORN TO BE BLUE med Ethan Hawke som skildrar Chet Baker’s trasiga liv. Desssutom kritikerrosade skruvade dramakomedin SWISS ARMY MAN där skeppsbrutna Paul Dano blir vän med liket spelat av Daniel Radcliffe (Harry Potter!).
I fascinerande zombie-thrillern THE GIRL WITH ALL THE GIFTS spelar Gemma Arterton och Glenn Close några av huvudrollerna. Filmen hade världspremiär på Locarno International Film Festival 2 augusti!

Stordokumentären BUGS (regi av danske Andreas Johnsen som också närvarar vid visningen) undersöker hur insekter som föda kan rädda världen.
Vi gör också den nordiska premiären av uppmärksammade spänningsdokumentären TICKLED om arrangerade kittlings-tävlingar.

Bland kortfilmerna återfinns två titlar från Cannes: OUR BROKEN HEART och FIGHT ON A SWEDISH BEACH samt GIFF-vinnaren MOMS ON FIRE. WOW premiärvisar också filmen INGEN SÖMN PÅ STENGATAN, en hybrid mellan musikfilm och dokumentär som utgår från Matti Alkbergs låt med samma namn.

NYA FILMER:

BORN TO BE BLUE av Robert Budreau. Fiction, USA 2015. Nordisk premiär.
BUGS av Andreas Johnsen. Dokumentär, Danmark 2016. Exklusiv förhandsvisning i samarbete med DocLounge och Nordisk Panorama.
THE GIRL WITH ALL THE GIFTS av Colm McCarthy. Fiction, UK 2016. Nordisk premiär.
TICKLED av David Farrier & Dylan Reeve. Dokumentär, New Zealand 2016. Nordisk premiär.
SWISS ARMY MAN av Dan Kwan & Daniel Scheinert. Fiction, USA 2016. Nordisk premiär.
QUEENS OF SYRIA av Yasmin Fedda. Dokumentär, Jordanien 2014.
MEDAN VI DRÖMDE av Andreas Dresen. Fiction, Tyskland 2016. Svensk premiär.
HOMO SACER av Lode Kuylenstierna. Dokumentär, Sverige 2015.
MONALISA STORY av Jessica Nettelbladt, Dokumentär, Sverige 2016.

KORTFILMER:

INGEN SÖMN PÅ STENGATAN av Clara Bodén. Kortfilm, Sverige 2016. Världspremiär.
MAMMA VET BÄST av Mikael Bundsen. Kortfilm, Sverige 2016.
OUR BROKEN HEART av Niclas Larsson. Kortfilm, Sverige 2016. Nordisk premiär.
BABY av Lovisa Sirén. Kortfilm, Sverige 2016.
FIGHT ON A SWEDISH BEACH av Simon Vahlne. Kortfilm, Sverige 2016. Svensk premiär.
LADIES WHO LUNCH av Anna Lo Westlin. Kortfilm, Sverige 2016. Förhandsvisning.
MOMS ON FIRE av Joanna Rytel. Kortfilm, Sverige 2016.
GIRLS AND BOYS av Ninja Thyberg. Kortfilm, Sverige 2015.
COSMOPOLITANISM av Erik Gandini. Kortfilm, Sverige 2015

Mer info här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...