Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

M83 och verkshöjden

2016-08-11 av

Jag ser mig omkring lite på nya festivalområdet Höjden. Här skall serveras lite finare mat av matmakarna Agrikultur. Det har tryckts på under en veckas tid att man kan boka bord – men varför det? Ingen verkar ha sprungit benen av sig för att inmundiga denna dyra vegetariska mat även om en del sitter med papptallrikar i gräset och lyssnar på Lena Sundström och några andra prata om rasism från scenen. De har bunkrat upp med dignande bokbord – ingen anmäler sitt itresse. Jag orkar inte lyssna på mer rasism, inte idag.
Imorgon redan kl 12:30 kommer José Gonzalez hit och spelar en intim spelning. Då blir det nog mer folk.
Men området är mysigt och rofyllt, kanske inte så många upptäckt det än bara?
När man går ner mot konsertområdet igen ser det bra maffigt ut alltså, med utsikt över hela området och gyttret av människor som väller fram och tillbaka som färgglada myror.
Rent landskapsarkitektoniskt ser området mer dynamiskt ut än någonsin tidigare.

Sedan går M83 på, anförda av franskbördige Anthony Gonzalez. En gång ville han bli fotbollsspelare och provtränade med topplaget Cannes. Han skadade sig, så han vände sig till musiken istället.
Han är inte ny i gamet direkt utan släppte debuten redan 2001 vilket undgick mig. Men det är skitbra, urbant, fräscht och dansant. En stencool sångerska med lagom beslöjad röst driver på, en salt kille till gitarrist och omväxlande percussionist dansar tufft. Jättebra.

Det tycker jag inte Churches är – även om jag misstänker att det skall apellera till samma publik, med sina draperade syntmattor och popsångerska. Tunn röst som inte håller för ändamålet, och två studiomusiker som verkar drömma om att spela med Eric Clapton.
Jag går och äter godis, känner att jag hade en liten febertopp igår kväll så jag är lite energilös rent fysiskt.
Jag sparar mig lite, vis av erfarenheten.
Det funkar inte att gå ut stenhårt redan på torsdagen – med drickat och allt och tro att man skall hålla i tre dagar. Inte med feber i kroppen i alla fall – och med ett uppdrag att förhålla sig till.

//Ozelot

m83

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...