Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Bästa husmanskosten på Sandberg & Månsson

2016-09-29 av ozelot

Ofta stöter jag på frågan var i Göteborg man hittar bra husmanskost nu för tiden. Det är inte alltid så lätt, särskilt inte lunchtid centralt om även plånboken skall klara sig någorlunda helskinnad genom den tidspressade andhämtningspausen. Många ställen har dessutom slagit igen för den här sortens rubb och krubb och arbetarfikena håller inte standarden längre.

Mitt tips är arr besöka Sandberg & Månsson, en lunchrestaurang blott vid Magasinsgatans början, precis vägg invägt med Hello Monkey och ett stenkast från Artilleriet, Strömmingsluckan, da Matteo och de andra bastionerna.
Sandberg & Månsson serverar husman av yppersta klass nämligen, med kompromisslösa råvaror och hantverkskunnande i köket. Priset är mycket överkomligt, landar på 110 kr och då ingår salladsbuffé med bröd, samt en kaka till kaffet för en extra tia.

Tre alternativ innefattar oftast en fiskrätt som idag är torskfilé med vitvinssås pimpad med sikrom och potatis. Jag testar höggrevsgryta med svampstuvning och potatismousse som jag lägger till lite pressgurka och heminlagda rödbetor till från salladsbuffén. Pytt i panna alternativt hemlagade köttbullar finns alltid i bakfickan också, men man slipper den ständiga ärtsoppa p torsdagar som annars tycks oundviklig sombudgeträddare för krögaren.


Allt är jättegott och lagomkryddat och salt och pepprkaret på bardisken kommer aldrig inom räckhåll ens.

Klientelet är lite lustigt faktiskt. Hit går folk av lite bättre värld som vet hur svensk mat skall smaka och inte har något emot att visa det. En brokig blandning av udda rikemansbarn och exentriker i förskingringen, krogfolk, reklamare och bara uppskattare av mat. Skulle kunna tänka mig att någon hantverkare skulle kunna komma in i hängslebycor och morakniv för rejäl mat, men knappast någon kebabsnubbe från Backaplan om man får uttrycka sig så.

Alla slänger käft med varandra och det är tydligt att inrättningen har hög stammisfaktor. Men det är fullt begripligt ty hit kan du släpa såväl stekarkusinen från Marstrand som moster Siv från demensboendet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...