Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sjukdomsinsikt

2016-10-11 av ozelot

23 september 2016: Tredje helgen inledd i det som skall bli tre månader av total avhållsamhet från alkohol. För att jag vill, och för att jag skall läka ut min kropp. Kan inte säga att det är några problem att avstå från etanolen – hur lätt som helst när man bestämt sig. Tänker bara på alla gravida kvinnor – kan de så kan jag.

Men det kan samtidigt vara lite tråkigt, som nu. Jag kan och har ju varit ute i krogmiljö sedan dess, men känner ingen större gemenskap.
Tycker människor luktar illa ur munnen och är jobbiga när de är fulla. Jag har svårt att komma in det, ids inte.
Men saknar det ändå, gemenskapen, ruset, euforin. Men mest kanske möjligheten: att man aldrigt vet vad som skall hända.

Man får programmera om sig själv – vem är jag,, alla vanor som måste kodas på nytt.
Tror ändå just nu att det är bättre att jag är lite ensam coyote, en strykarhund.
Vi får se, kanske ändrar mig ochvtycker att det är kul att gå ut ändå.
Men jag vill ha nåt att göra – se en jävla sketen spelning förslår inte.
Kanske äta gourmetmat? Jag har ju råd nu.. Men jag känner ingen annan som har. Det får väl bli någon quiz. Sedan en Kaffe och en cigarett och spårvagnens gnisslande hem sen.

Värsta av allt är att impulsen att skapa trubbas av. Visst det går ju, att tänja och formulera sig. Men nätterna då man tjuvkopplar neuronerna och skriver på själva hornhinnan till galenskapen, känslan när jag tycker att jag vidrörd av något: Den är borta. Så är det.

Nu i alla fall, under rekonstruktionen.

***

7 Oktober 2016:
”Du kommer att bli bra”. Du kommer att bli bra sa den unge grekiske läkaren till mig med tillförsikt och jag kände en så stark tröst, att jag sjönk ihop en smula.
Jag funderande en smula där och då på vem han var, hur han hamnat där. En ung snygg manlig läkare som pratade mjuk svenska med lite brytning.

Antar att han kom dit i den grekiska diasporan då allt begåvat folk flydde den karga jorden som bara duger åt beska oliver och turister. Karg jord som tvingat detta folk att se bortom en kornblå horisont som blindar hornhinnorna men också att slå vakt om sina grindar.

Läkaren tittade i sina papper, tog mig varmt i handen när jag gick.
Det kändes som att jag varit inne och fikat med en vän.

***


11 oktober 2016:
Smart när man helt otränad går till Vallhallabadet på remiss – och raskt simmar 10 längder och tänker att det får räcka för första gången. Så tar man en lov i lokalen och finner 50m bassängen…
Har tydligen simmat i barnbassängen..

***

Prioriteringarna helt knas, smaksinnet förändrat.  Känner hur någon öppnar en klemetin på samma hållplats – det luktar  så vansinnigt gott!

Äter massor av frukt, särskilt citrus, men också vansinniga cravings efter godis och bakverk.

Läser om en ny vardagsklubb på Kino. Skivor och sånt ni vet, öl. Men under premiärkvällen har någon bakat rulltårta som bjuds på!

Men man kan väl inte gå på klubb bara för att snika åt sig lite rulltårta !?!?

Eller!

***

För övrigt har ju doktorn plockat av två mediciner. Bra det, värdena på väg att bli helt normala, kanske är det redan.

Kaliumet gjorde väl det samma, bara att svälja men jäkligt skönt att slippa ett av två vätskedrivande.

Ni anar inte hur jäkla mycket besvär det ställer till med, att bara tvungen att pissa en gång var femte minut. Och fortsätta med det till läggdags och ibland längre. För att inte tala om hur törstig man blir.

Nu bara hälften så ”törstig”. Skönt.

jaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...