Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Casa degli Italiano: Cosa Nostra i Gamlestaden bjuder till

2016-11-05 av ozelot

italienskaItalienska föreningen i Gamlestaden är ett festligt ställe – här kan man till vardags kolla Serie-fotboll, njuta av antipasti och ett glas Chianti för att plötsligt avbrytas av operaarior. Familjärt värre, i Italien har varenda småstad ett operahus med sitt garnityr operadivor.

En av dessa divor hittade dock till Sverige på femtiotalet när landet bara var intresserade av metallarbetare och hade föga förståelse för sångövningarna som plågade hundar och katters hörsel i grannskapet.
Men Benedetto Salvemini bet ihop, gjorde hundår på syltor som brödsångare av trudelutter innan han slutligen landade ett jobb på Operan och ett kneg hos Hylands Hörna.

Benedetto anser själv att han blev berömd men frågan är om det inte är hans apenninska mått av självöverskattning som gjorde sig gällande.
Själv minns jag honom bäst som vår musiklärare på Nygårdsskolan – där han strikt favoriserade de som var med i kören eller spelade piano. Ett omöjligt uppdrag för oss målbrottssångare i klass…8C?

Men Benedetto gick i pension, är idag 80 år men försäkrar att höga a sitter där det skall fortfarande.
Han är uppenbarligen någon slags inventarie på Italienska föreningen, och lovar spontanOPERA denna afton tillsammans med annan musikalisk förplägnad såväl som från bandet ÖGAT samt köket.

9.30 ITALIENSKA KLUBBEN
(Casa degli Italiani) – Bar, antipasti / spontanOPERA – Benedetto Salvemini / konsert med ÖGAT BAND / VJ: Julian McKinney (GAFF fd Doc Lounge)

Casa degli Italiani
är en samlingsplats för italienare bosatta i Göteborg och nu genom vårt samarbete med temat ”Musikulinarist rundtur” får vi även äran att kika in som gäster. Arrangemanget ingår som ett delevent i Planetafestivalen2016 som pågår 2-6nov i Göteborg och VG-regionen.

VJ:
Julian McKinney (GAFF – Göteborgs ambulerande Filmförening) presenterar ovanlig film på ovanliga platser, denna gång med Italienska kopplingar.

Entré: 60kr, betalas i dörren (ta med kontanter)

benedetto
Bild: Se länken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-28

   Nu börjar det balla ur. Efter snart tre månader i karantän så har jag svårt att bete mig på ett anständigt sätt. Det började med att jag vaknade 5 på morronen efter att ha drömt att tre råttor kröp omkring i sängen. Jag älskar att sova länge så detta…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...