Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Casa degli Italiano: Cosa Nostra i Gamlestaden bjuder till

2016-11-05 av ozelot

italienskaItalienska föreningen i Gamlestaden är ett festligt ställe – här kan man till vardags kolla Serie-fotboll, njuta av antipasti och ett glas Chianti för att plötsligt avbrytas av operaarior. Familjärt värre, i Italien har varenda småstad ett operahus med sitt garnityr operadivor.

En av dessa divor hittade dock till Sverige på femtiotalet när landet bara var intresserade av metallarbetare och hade föga förståelse för sångövningarna som plågade hundar och katters hörsel i grannskapet.
Men Benedetto Salvemini bet ihop, gjorde hundår på syltor som brödsångare av trudelutter innan han slutligen landade ett jobb på Operan och ett kneg hos Hylands Hörna.

Benedetto anser själv att han blev berömd men frågan är om det inte är hans apenninska mått av självöverskattning som gjorde sig gällande.
Själv minns jag honom bäst som vår musiklärare på Nygårdsskolan – där han strikt favoriserade de som var med i kören eller spelade piano. Ett omöjligt uppdrag för oss målbrottssångare i klass…8C?

Men Benedetto gick i pension, är idag 80 år men försäkrar att höga a sitter där det skall fortfarande.
Han är uppenbarligen någon slags inventarie på Italienska föreningen, och lovar spontanOPERA denna afton tillsammans med annan musikalisk förplägnad såväl som från bandet ÖGAT samt köket.

9.30 ITALIENSKA KLUBBEN
(Casa degli Italiani) – Bar, antipasti / spontanOPERA – Benedetto Salvemini / konsert med ÖGAT BAND / VJ: Julian McKinney (GAFF fd Doc Lounge)

Casa degli Italiani
är en samlingsplats för italienare bosatta i Göteborg och nu genom vårt samarbete med temat ”Musikulinarist rundtur” får vi även äran att kika in som gäster. Arrangemanget ingår som ett delevent i Planetafestivalen2016 som pågår 2-6nov i Göteborg och VG-regionen.

VJ:
Julian McKinney (GAFF – Göteborgs ambulerande Filmförening) presenterar ovanlig film på ovanliga platser, denna gång med Italienska kopplingar.

Entré: 60kr, betalas i dörren (ta med kontanter)

benedetto
Bild: Se länken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...