Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Detta kan du göra en vanlig dag i Göteborg

2016-11-17 av ozelot

Det kan vara mulet och grått och kanske får man intrycket av det alls inte finns något intressant att göra en helt vanlig dag i Göteborg. Så kan det förstås vara men inte på grund av staden utan snarare på att du har drabbats av den typ av idétorka som kan inträffa då man sitter still för länge och känner sig uttråkad. Här kommer några fina tips på enkla men trevliga saker som du kan göra i Göteborg.

Upplev parkerna
Det här är ju en stad med flera fina parker. Det är fint att vandra lite i Vasaparken även om himlen inte är blå. Här kan du ta en titt på Göteborgs universitets huvudbyggnad och fundera lite på parkens historia. En annan stor och fin park är Slottsskogen som man kan besöka helt gratis. I parken finns det gott om gräs att sitta på, sjöar, platser att fika på såväl som djur att förundras över.
Ta en lott

Om det är en riktigt tråkig dag så kanske det är ett tecken om att du kan vinna storkovan. Ta fram mobilen och testa eurojackpot online där du har chansen att vinna enorma summor pengar. Alternativt så kan du ju testa om det går bättre med lokal lotto i Göteborg, men då får du förstås hitta en kiosk som säljer lotter.

Åk båt gratis
Man kan åka båt gratis i Göteborg. Linje 286 är en Älvsnabbare som går över Göta Älv. Man åker mellan Rosenlund och Lindholmspiren helt gratis. Du kan också ta med dig en cykel för fortsatt äventyr och god motion.
Lyssna på musik
Under sommarmånaderna så kan man bege sig till Flunsåsparken för att lyssna på musik. I denna park så kör man med viskvällar och olika former av uppträdanden. Det är gratis att gå in i parken så man kan lyssna på uppträdanden utan biljett. Om man inte vill sitta på marken så kan man ta med sig en filt eller kanske en enklare stol för det är inte säkert att man får plats på parkens sittplatser som snabbt fylls upp.

Fynda kläder
På torsdagskvällar så är ”Gratisbutiken i Majorna” öppen. Det här är precis som det låter en butik där allting är gratis. Man kan själv lämna in saker som man vill ge bort och passa på att fynda bland det som andra har lämnat in. I butiken så finns det kläder såväl som leksaker, böcker och husgeråd.

Gör egen fältundersökning
Vad tycker göteborgare om Malmöbor? Vad gör göteborgare i Göteborg en vanlig vardag? Ta reda på detta och spela in med din smartphone. Ladda sedan upp till Youtube för att klipp som kommer att uppskattas av andra som har samma frågor. Tänk bara på att be om lov innan du spelar in och laddar upp filmen på nätet.

Gratisbutiken är en ideell verksamhet som bedrivs som en secondhand-butik där allt är gratis.

Gratisbutiken är en ideell verksamhet som bedrivs som en secondhand-butik där allt är gratis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...