Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

P3 Guld med flagranta arrangörsproblem

2017-01-22 av ozelot

P3 Guld av senaste årsmodell blandar och ger. Milt sagt. På arrangörssidan dras man med avsevärda barnsjukdomar, om det har med att Partille Arena är fjunis eller inte låter vi vara osagt.
Det börjar lovande. Såsom ackrediterade anländer vi till Nils Ericssonsterminalen och får snabbt plats på en av de specialchartrade bussarna.

En spraytannad västgöte med reseledardrömmar tar klämkäckt vid och försöker höja stämningen medelst konfettibomber, musik och allsköns och även om jag personligen tycker att han bara kan hålla klaffen hålls pinan kort. Vi är framme efter en kvart och äntrar arenan. Nu börjar spektaklet.
Vi anvisas till ett rum på utsidan för att hämta ut våra ackrediteringar, jag får min snabbt och lätt men min parhäst får det svårt. Anledningen är en soppa i sig, namn som tillkommit på listan men som inte kan ändras, därpå ändras ändå utan vår vetskap. Jag drar en liten vals, men det skulle jag inte gjort.
Istället blir jag uppläxad av en patetisk funktionär med för litet könsorgan.
De har alla samma signalement: Rakat huvud, skägg och intetsägande blick. Kombinera detta med minsta auktoritetsställning och du har ett problem. Vi har sett det i diktaturer och nu även i Pertille.
Små män, små penisar och självhävdelsebehov. Partille Arena har fått en ny kelgris i denne nye Donald Trump.

Nåväl, vi får ut våra ackrediteringar, och i entrén hänvisas vi en trappa upp.
Vi lyder som fogliga kreatur på väg till slakt, och hittar ett rum som mer påminner om en gymnastiksal. Min kollega anar oråd, ser sig omkring med flackande blick och förkunnar till sist domen: ”Detta kan inte stämma, det måste vara någon annan stans”. Hon får faktiskt helt rätt, vad vi hänvisats till visar sig vara ”förfesten” tlll P3 Guld. En ballong studsar runt på golvet i sin vemodiga ensamhet. Här har det minsann gått livat till.

Nej, ner skall vi, i en annan lokal. Det verkar helt rimligt vid första anblicken, där finns till och med en scen och läktare – A och O i P3 Guldsammanhang. Vi börjar leta efter vår plats, som skall befinna sig på sektion Q. Vi hittar inte sektion Q. Vi frågar en funktionär, som snabbt formerar om sig till ett frågetecken. Nytt försök: En ny funktionär, som gör det ambitiösaste försäket hittills och så småningom lyckas reda ut det. Vi hittar vår plats, pustar ut.

hatt
Jag i stulen funktionärshatt.

Jag försmäktar av törst, får kontakt med min flickvän som skall köpa dricka. Tiden går.
Min hals är en saltöken, var är hon? På väg in är beskedet. Phew.
Arenan ser helt okej ut, de nominerade sitter och skäms på plaststolar medan vi tittar dem i nacken. Ljus släcks, tänds, lite sånt där. Ljudtest. ”Hallå hallå. Publiken, är ni med?”. Och så vidare.
Vad fan är det med brudar egentligen? Att det skall ta sådan förbannad tid att komma med en dricka!?
Testing teting,showen börjar. Efter en halvtimme dyker tjejen upp. Utan dricka.
Jaha, då får jag val själv gå och köpa, täcker jag och travar ut för att hitta en kiosk. Hittar ingen, hittar dock två fuktionärer som säger att kiosken är stängd. Va, stängd!?
Hur i helvete kan man tro att man kan ha en gala och så har kiosken stängt i samma sekund som sändningen börjar?
Ytterst oproffsigt. Har de aldrig ens varit på en handbollsmatch och lagt upp ett och ett? Folk blir törstiga, aha jag anar en affärsidé! Vi säljer dricka och FÅR PENGAR av den törstiga.
Detta har inte slagit Partille Arenas stall av hugade entreprenörer.

Nåväl, jag går och kivas med en trilskande fotocellsstyrd vattenkran och försöker lapa i mig bäst jag kan, går tillbaka till min plats.
Produktionen är det minsann inget fel på, ljudet bra, allt klaffar med millimeterprecision.
Folk vinner priser, bland annat Kent men hallå elleh? Hade någon trott att de skulle dyka upp?
Zara Larsson får pris, skickar i alla fall ett välvillig tacktal via länk från London. Vill få tjejer att våga och stå upp. Jag gillar Zara Larsson, både som artist och som förebild. Backa Zara!
Tänker inte skriva så mer än så om själva galan, bloggrannen har redan gjort det, men Hurula rockade slutmuskeln ur led hos mig med energifullt driv som fick mig att ställa mig upp och jubla till deras ära. Bäst idag.

Showen är slut, det är tid att gå vilket vi också gör. Mot bussarna.
Bara för att se dem försvinner in i horisonten.Vi väntar. Och väntar.
Jag blir otålig, tänker att jag måste sysselsätta mig med något, går in i arenan för att där få ett utlovat exemplar av prisvinnarlistan som man alltid fått, i alla år.
Frågar en funkionär. Ingen aaaning. Ännu en: Det är mer än jag vet.
Det här börjar likna lyteskomik. Ingen vet nånting, skickar folk åt fel håll, skickar dem tillbaka, sedan tillbaks igen till samma ställe. Funtionärer som inte vet var platser ungefärligen bör finnas, kiosker som stänger, och en buss som aldrig tycks komma. En slusk med väst som förkunnar ”Bussamordnare”, haffas, och han är åtminstone tydlig. Bussen kommer, men de skall ju till stan och vända så det kan ju ta lite tid. Bra, då vet vi.
Buss kommer, och vi slår ås in som de absolut sista passagerarna.
Trygghet infinner sig. Vi är på väg.

Vi anländer till Elite Plaza på Avenyn och den formella efterfesten, går för att förse oss av den emotsedda gratisbuffén som idag består av olika former av minihamburgare på spett, kyckling spett, vegetariska varianter finnes även i korvform. Sillsallad, potatissallad, ingen grön? Nåväl det får duga.
Sedan är det väl lite disco frisco, allmän kändisspaning, mingel och sånt som hör till.
Sedan går jag hem.

Hej då.

Kändis: Miriam Bryant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.