Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Glömd recension upphittad: The Ellington Girls

2017-02-18 av ozelot

Katastrofen!! Har glömt ett löfte! Så nu kommer den: Recensionen av Ellington Girls på Pustervik den 19:e januari. Phew, tur att anteckningar finns som app på IPhone så här kommer de helt utan ren- och omskrivning.

Lena Junoff inleder med besynnerligt nummer på trummor. Och sång. Sedan går bandet på med monsunfläktande discodänga där göteborgnamn varvas med gör-det själv-japanska. Eller om det är kinesiska. Ingen vet med säkerhet, men det är kul ändå.
Sedan blir det Striptease. Trodde jag. En steppande man med hatt som påminner lite om tjackpundaren som leker Michael Jackson i Brunnsparken.

Men mannen visar sig vara Kvinna. Michelle Collins, performance artist och komedienne, säger Linda Spåman som parkerat i soffan bredvid.

Låt kommer sen: Take The a-train, Pontus Torstensson måste vara en av landets mest kreativa och duktigaste trummisar.
Michelle Collins New-age-bimbo-performance-aktris är uppe och hoppar igen. Sedan ett ensemblenummer där det är mest Junoff och Josefine Cederwall (operadiva)  som sjunger mest. Kanske ett och annat läte från annat håll, förlåt i så fall ty här går det undan.

Summertime duett mellan Junoff och Michelle Collins, som alltså var tjack-Michael utanför nordstan. Sedan följer ett smältande och öronbedövande operanummer med Josefine. Min hund hade ej uppskattat denna prövning.

Junoff presenterar Josefin igen som skall göra ett Zarah Leander-variation. Klart mer njutbart än operapassusen. Fuhrern vänder sig i sin grav

Michelle gör ett nummer. Får paket vilket görs stor affär av: En diskbalja. Med vatten. Steppar loss modell värre och säger saker. Helt genialiskt, att göra en fuckin Moa-fågel av en hönsfjäder!

Discoörhänge med Hanna Chawki. Nu blir det tanzen-tanzen. Jag blir uppbjuden men kan verkligen inte: har stukat foten.

En Tinder-dejt som jag blängt på ett tag i dunklet kommer fram och säger något. Jag kan först inte placera ansiktet – men så!

Det bidde inget av dejten men uppenbarligen var jag inte helt motbjudande. Minns till och med att vi kom ihop oss. Uppenbarligen förlåtet. Självförtroendet stiger. En riktig pingla som inte hatar mej!!

Ensemblenummer i Chawkis regi. Det betyder besynnerlig dansant Kraut-disco. Vet inte vad jag skall beskriva det som annars.
Sen Michelle på munspel i en bluesig trerummare med kök. Technoopera med Josefin. På franska. 

Skvaller helt oblygt från primadonnan, rätt inställning! Cornelis friade till Junoff tre gånger. Sorgevisa för död väninna – kan det ha varit Jenny Lind månne? Hon har även friserat och stylat en finnig David Bowie på Cue Club. Salig Styrbjörn Colliander tror jag han hette som bestämde i stan på den tiden. Tills han sköts av en svartsjuk värnpliktig. Googla.

Amanda Boman. Sen Somewhere over the rainbow med den notoriskt oförbätterlig Junoff. Chawki avslutar med funkigt nummer.

Tumult utbryter, det är slut!

Men Lena vägrar ge sig. Har hon väl fått micken släpper hon inte den i första taget. Namndroppar Rock-Ragge och drar en bit från den eran. Inte ett öga torrt.
Fem rykande stjärnor får den här underbara showen. Folkparker och Stenabåten är uppbokade.

Fast de kan säkert spela inför nio fyllon i en opiumhåla i Majorna. Om man frågar snällt, och vet ni – smicker funkar alltid på primadonnor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-01-12

Ja e kattvakt till två raskatter, den ena är hallaballo hela tiden, håller mig vaken på nätterna åsså äter de bara lever och fläskbitar som ja tinar upp med en klyka om näsan. Jag tycker om katter men jag har de senaste dagarna förstått hur lugnt och skönt ja har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...