Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Glömd recension upphittad: The Ellington Girls

2017-02-18 av ozelot

Katastrofen!! Har glömt ett löfte! Så nu kommer den: Recensionen av Ellington Girls på Pustervik den 19:e januari. Phew, tur att anteckningar finns som app på IPhone så här kommer de helt utan ren- och omskrivning.

Lena Junoff inleder med besynnerligt nummer på trummor. Och sång. Sedan går bandet på med monsunfläktande discodänga där göteborgnamn varvas med gör-det själv-japanska. Eller om det är kinesiska. Ingen vet med säkerhet, men det är kul ändå.
Sedan blir det Striptease. Trodde jag. En steppande man med hatt som påminner lite om tjackpundaren som leker Michael Jackson i Brunnsparken.

Men mannen visar sig vara Kvinna. Michelle Collins, performance artist och komedienne, säger Linda Spåman som parkerat i soffan bredvid.

Låt kommer sen: Take The a-train, Pontus Torstensson måste vara en av landets mest kreativa och duktigaste trummisar.
Michelle Collins New-age-bimbo-performance-aktris är uppe och hoppar igen. Sedan ett ensemblenummer där det är mest Junoff och Josefine Cederwall (operadiva)  som sjunger mest. Kanske ett och annat läte från annat håll, förlåt i så fall ty här går det undan.

Summertime duett mellan Junoff och Michelle Collins, som alltså var tjack-Michael utanför nordstan. Sedan följer ett smältande och öronbedövande operanummer med Josefine. Min hund hade ej uppskattat denna prövning.

Junoff presenterar Josefin igen som skall göra ett Zarah Leander-variation. Klart mer njutbart än operapassusen. Fuhrern vänder sig i sin grav

Michelle gör ett nummer. Får paket vilket görs stor affär av: En diskbalja. Med vatten. Steppar loss modell värre och säger saker. Helt genialiskt, att göra en fuckin Moa-fågel av en hönsfjäder!

Discoörhänge med Hanna Chawki. Nu blir det tanzen-tanzen. Jag blir uppbjuden men kan verkligen inte: har stukat foten.

En Tinder-dejt som jag blängt på ett tag i dunklet kommer fram och säger något. Jag kan först inte placera ansiktet – men så!

Det bidde inget av dejten men uppenbarligen var jag inte helt motbjudande. Minns till och med att vi kom ihop oss. Uppenbarligen förlåtet. Självförtroendet stiger. En riktig pingla som inte hatar mej!!

Ensemblenummer i Chawkis regi. Det betyder besynnerlig dansant Kraut-disco. Vet inte vad jag skall beskriva det som annars.
Sen Michelle på munspel i en bluesig trerummare med kök. Technoopera med Josefin. På franska. 

Skvaller helt oblygt från primadonnan, rätt inställning! Cornelis friade till Junoff tre gånger. Sorgevisa för död väninna – kan det ha varit Jenny Lind månne? Hon har även friserat och stylat en finnig David Bowie på Cue Club. Salig Styrbjörn Colliander tror jag han hette som bestämde i stan på den tiden. Tills han sköts av en svartsjuk värnpliktig. Googla.

Amanda Boman. Sen Somewhere over the rainbow med den notoriskt oförbätterlig Junoff. Chawki avslutar med funkigt nummer.

Tumult utbryter, det är slut!

Men Lena vägrar ge sig. Har hon väl fått micken släpper hon inte den i första taget. Namndroppar Rock-Ragge och drar en bit från den eran. Inte ett öga torrt.
Fem rykande stjärnor får den här underbara showen. Folkparker och Stenabåten är uppbokade.

Fast de kan säkert spela inför nio fyllon i en opiumhåla i Majorna. Om man frågar snällt, och vet ni – smicker funkar alltid på primadonnor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-01-17

Glajdar in på Brötz onsdag kväll när Henrik Wartel & My Hellgren redan är igång med sin första duospelning nånsin. Hellgren i silver, sval och het som Grace Kelly. Hellgren smattrar och gnisslar försiktigt på cellon. Wartel håller tillbaka sin ryska passion med en fokuserad min och brillorna avspänt vilande…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-01-20

Träden smeks av vackra ögon som har sett glittret av tusen, små ljus vinka i natten & rosorna vid din barm vissnade just när helikoptrarna började att frysa vid noll punkten Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-10-03

Det finns en mening Någon lyfter din börda Allt är här Nära, men ändå så långt borta Som solens strålar över det gåtfulla Pompeijis ruiner   Andreas min svarte broder Gå stolt som du alltid gör   Jag har ett nytt namn på min älskling Ulligulli   Bengt-Ove Gabadin Den…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-01-17

Primadonnan vill sälja sin bandoneon som är värderat till 75000 kronor av en värderingsman i London för tio år sedan på Park Aveny Hotel. Instrumentet är från 1924, tillverkad i Argentina, levererad till köpare i Berlin. Primadonnans pappa köpte denna bandoneon i Berlin samma år 1924. Instrumentet är pärlbesatt av…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2018-04-09

vi vann jag och uli lillhagen jämnad med marken ett liv i skräck ettliv utan hopp ett liv utan nåd ett liv i gemenskap med andralikadana så fusk tortyren jag skrattar rakt i ansiktet döden tarjaghellre än det för vi vann jag och uli vi vann

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...