Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Fanzinet OK KULT

2017-05-13 av Chawki

ok kult

Det första numret av ett nytt fanzine släpptes häromdagen. OK KULT.
En av banemännen bakom Ok Kult är Peter Alfredsson, musiker, konstnär och AD sedan 40 år ( Ritz, Slitz, Fuzz tex).

– Jag, Lucas Lundström och Daniel Andersson – Boe är redaktion detta numret, säger Peter
– Lucas är journalist och konstnär ibland. Daniel är hardcore konstnär dygnet runt… har aldrig träffat en så produktiv konstnär tidigare.
Tanken är att redaktionen byts ut snart, det är så vi vill jobba.

Varför valde ni att släppa fanzine istället för att göra en webbtidning tex?

– ja det är en svår fråga… vi ville göra på papper av många orsaker… detaljen blir finare tex… än på webben.
– Det ger också en annan känsla att hålla en tidning som bara trycks i 200 ex (och som bara kostar 50 spänn pga av de låga initialkostnaderna). Det känns som om hela tidningen är ett konstverk i sig.
– Vi gjorde ingen grundlig marknadsundersökning eller kollade hur distribution och liknande vanligt prestationshämmande planeringsarbete skulle göras. Vi hade ett samtal. Jag gjorde en snabb kalkyl på 32 sidor och sedan gick vi till handling.

– Vi har ju smygprintat och lite så i anarkins namn.
– Tidningen bygger på idag 53 medlemmars ideella arbete. Ingen får betalt och alla pengar går tillbaka in i tidningen så att trycket och processen kan bli bättre efterhand.
– I första numret deltar följande – Richard Reynolds, Jakob Leijonhielm, Daniel Andersson-Boe, Lars Printzén, Lucas Lundström, Elinor Frejd, Sofia Sjögren, Mario Prhat, Augusto Braga Ramos, Line Wintermarker, Björn Westerlund, Sebastian Fransén, Michael Idehall, Martin Norberg, Jörgen Andersson, Estrella V-L Rydman & Roberto Kontosic

Är det ett fanzine för i huvudsak konst och poesi?

-Allt! Vi vill inte ha några gränser!
vi hoppas att det blir en gång i månaden med 10 nummer på ett år. det skulle vara gött. Vi tänker göra specialutgåvor och kanske i bokform då kan man ha olika papperskvaliteter, originalteckningar, screen, tyg, cd-skivor i plastficka…. jo

Var kan man köpa fanzinet?

okkultzine@gmail.com tar emot beställningar. Så länge lagret räcker. I skrivande stund finns bara 90 ex kvar. Men det kommer snart ett majnummer
Vi gav ut aprilnumret den 3 maj…hoppas på bättring med majnumret.

Har du nån speciell konstnär du gärna vill publicera i Ok Kult?

-hi hi… det sköna är att dom redan är med… Daniel, Ollio, Ekta, ja vad kan man mer vilja… träffade Mic Linder nu i helgen och gillar honom starkt

https://www.facebook.com/groups/okkultzine/

Tack Peter Alfredsson, välgång och lycka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Kalender

  • Reggae Lounge

    21:00

    Jerntorgets Brygghus // Onsdagar 21-02 // fri entré

    Mer information

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs s blogg...

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs s blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-11-16

Cia Runesson, skådespelare och performance-konstnär gör de två sista akterna imorgon och på lördag av en turné i Bohuslän som hon gjort med sin ljud-assistent denna hösten. Runessons fria tolkning av konstverket EXPERIMENT WITH DREAMS av Elggren och Liljenberg. – Hur kom detta sig, bästa Cia? – Jag kom i…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...