Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Fanzinet OK KULT

2017-05-13 av Chawki

ok kult

Det första numret av ett nytt fanzine släpptes häromdagen. OK KULT.
En av banemännen bakom Ok Kult är Peter Alfredsson, musiker, konstnär och AD sedan 40 år ( Ritz, Slitz, Fuzz tex).

– Jag, Lucas Lundström och Daniel Andersson – Boe är redaktion detta numret, säger Peter
– Lucas är journalist och konstnär ibland. Daniel är hardcore konstnär dygnet runt… har aldrig träffat en så produktiv konstnär tidigare.
Tanken är att redaktionen byts ut snart, det är så vi vill jobba.

Varför valde ni att släppa fanzine istället för att göra en webbtidning tex?

– ja det är en svår fråga… vi ville göra på papper av många orsaker… detaljen blir finare tex… än på webben.
– Det ger också en annan känsla att hålla en tidning som bara trycks i 200 ex (och som bara kostar 50 spänn pga av de låga initialkostnaderna). Det känns som om hela tidningen är ett konstverk i sig.
– Vi gjorde ingen grundlig marknadsundersökning eller kollade hur distribution och liknande vanligt prestationshämmande planeringsarbete skulle göras. Vi hade ett samtal. Jag gjorde en snabb kalkyl på 32 sidor och sedan gick vi till handling.

– Vi har ju smygprintat och lite så i anarkins namn.
– Tidningen bygger på idag 53 medlemmars ideella arbete. Ingen får betalt och alla pengar går tillbaka in i tidningen så att trycket och processen kan bli bättre efterhand.
– I första numret deltar följande – Richard Reynolds, Jakob Leijonhielm, Daniel Andersson-Boe, Lars Printzén, Lucas Lundström, Elinor Frejd, Sofia Sjögren, Mario Prhat, Augusto Braga Ramos, Line Wintermarker, Björn Westerlund, Sebastian Fransén, Michael Idehall, Martin Norberg, Jörgen Andersson, Estrella V-L Rydman & Roberto Kontosic

Är det ett fanzine för i huvudsak konst och poesi?

-Allt! Vi vill inte ha några gränser!
vi hoppas att det blir en gång i månaden med 10 nummer på ett år. det skulle vara gött. Vi tänker göra specialutgåvor och kanske i bokform då kan man ha olika papperskvaliteter, originalteckningar, screen, tyg, cd-skivor i plastficka…. jo

Var kan man köpa fanzinet?

okkultzine@gmail.com tar emot beställningar. Så länge lagret räcker. I skrivande stund finns bara 90 ex kvar. Men det kommer snart ett majnummer
Vi gav ut aprilnumret den 3 maj…hoppas på bättring med majnumret.

Har du nån speciell konstnär du gärna vill publicera i Ok Kult?

-hi hi… det sköna är att dom redan är med… Daniel, Ollio, Ekta, ja vad kan man mer vilja… träffade Mic Linder nu i helgen och gillar honom starkt

https://www.facebook.com/groups/okkultzine/

Tack Peter Alfredsson, välgång och lycka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-04-21

Vid middagen innan kvällens spelning på Kontoret i Uddevalla berättar en av systrarna Lalitha och Nandini att de kommer från en musik-familj i Chennai i Indien som spelar klassisk Syd – Indisk musik, där man uttrycker hängivelse för olika hinduiska gudar och gudinnor genom kompositionerna. Tex Lakshmi, Ganesha och musikens…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-03-31

Det är många pojkar som leker män Det är väldigt vanligt Jag är en av dem Knulla är ett fritt ord Knulla är ett skönt ord Låt oss göra det Det behövs helt klart mer kristna värderingar i samhället Jag har bestämt mig för att rösta på KD Ebba Bush…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-04-15

Det är människans vackraste egenskap att hon förtjänar att bli älskad Popmästerverket The sin of pride med Undertones fångar hela romantikens väsen på en platta De borde bli burna i guldstol för den insatsen Har de ingen heder regeringen Vad sysslar de med i Afghanfrågan? Man skäms ju för att…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-04-08

Ja, Bode filmen jag såg på GBG filmfestival tyckte jag var klippt på ett annat sätt än den jag såg på TV igår. Bosse gillar att se sig själv på film, tror jag. Hela första 30 minuter gick utan att man fick ett grepp om vem Johnny Bode var. Det…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-04-07

Aprils första kväll på Brötz inleddes av en duo bestående av Signe Emmeluth altsax och Ståle Liavik Solberg på trummor. Här möts två energier på ett sätt som en ofta stöter på inom friformen. Musikerna både delar på ett utrymme och tar egen plats samtidigt, Attack och återhållsamhet, blandas allt…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2017-08-17

  När Jesus kommer tillbaka ska vi alla dö, det har han lovat, det står i min mormors bibel. Jag har alltid undrat hur? när jag var yngre tänkte jag alltid att det var genom atombomber och kärnkraftsolyckor, med tanken följde djup ångest, jobbiga drömmar på natten och mycket  engagemang…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...