Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Fanzinet OK KULT

2017-05-13 av Chawki

ok kult

Det första numret av ett nytt fanzine släpptes häromdagen. OK KULT.
En av banemännen bakom Ok Kult är Peter Alfredsson, musiker, konstnär och AD sedan 40 år ( Ritz, Slitz, Fuzz tex).

– Jag, Lucas Lundström och Daniel Andersson – Boe är redaktion detta numret, säger Peter
– Lucas är journalist och konstnär ibland. Daniel är hardcore konstnär dygnet runt… har aldrig träffat en så produktiv konstnär tidigare.
Tanken är att redaktionen byts ut snart, det är så vi vill jobba.

Varför valde ni att släppa fanzine istället för att göra en webbtidning tex?

– ja det är en svår fråga… vi ville göra på papper av många orsaker… detaljen blir finare tex… än på webben.
– Det ger också en annan känsla att hålla en tidning som bara trycks i 200 ex (och som bara kostar 50 spänn pga av de låga initialkostnaderna). Det känns som om hela tidningen är ett konstverk i sig.
– Vi gjorde ingen grundlig marknadsundersökning eller kollade hur distribution och liknande vanligt prestationshämmande planeringsarbete skulle göras. Vi hade ett samtal. Jag gjorde en snabb kalkyl på 32 sidor och sedan gick vi till handling.

– Vi har ju smygprintat och lite så i anarkins namn.
– Tidningen bygger på idag 53 medlemmars ideella arbete. Ingen får betalt och alla pengar går tillbaka in i tidningen så att trycket och processen kan bli bättre efterhand.
– I första numret deltar följande – Richard Reynolds, Jakob Leijonhielm, Daniel Andersson-Boe, Lars Printzén, Lucas Lundström, Elinor Frejd, Sofia Sjögren, Mario Prhat, Augusto Braga Ramos, Line Wintermarker, Björn Westerlund, Sebastian Fransén, Michael Idehall, Martin Norberg, Jörgen Andersson, Estrella V-L Rydman & Roberto Kontosic

Är det ett fanzine för i huvudsak konst och poesi?

-Allt! Vi vill inte ha några gränser!
vi hoppas att det blir en gång i månaden med 10 nummer på ett år. det skulle vara gött. Vi tänker göra specialutgåvor och kanske i bokform då kan man ha olika papperskvaliteter, originalteckningar, screen, tyg, cd-skivor i plastficka…. jo

Var kan man köpa fanzinet?

okkultzine@gmail.com tar emot beställningar. Så länge lagret räcker. I skrivande stund finns bara 90 ex kvar. Men det kommer snart ett majnummer
Vi gav ut aprilnumret den 3 maj…hoppas på bättring med majnumret.

Har du nån speciell konstnär du gärna vill publicera i Ok Kult?

-hi hi… det sköna är att dom redan är med… Daniel, Ollio, Ekta, ja vad kan man mer vilja… träffade Mic Linder nu i helgen och gillar honom starkt

https://www.facebook.com/groups/okkultzine/

Tack Peter Alfredsson, välgång och lycka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2018-02-17

Igår hojade jag ner mot stan och stötte på en välbekant stockholmare på andra sidan gatan. Den eleganta piprökande saxofonisten och gitarristen Granis. Magnus Granlund. När vi ser varann så brukar vi skratta högt en lång stund innan vi skiljs åt. Det är nåt med Granis som alltid får mig…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-02-18

Det var länge sen han försvann. Eller; jag bad honom gå. Det här är sista gången sa jag. Ut, ditt fanstyg. Efteråt låg jag på soffan ett tag. Ett bra tag. Några månader. Sedan träffade jag Herr Hare. Han talade mycket och ihärdigt om ditten och datten. Jag lyssnade och…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2018-02-18

Peter Hammill värmde upp slipsstrypmentaliteten tills mästerverken flödade ur honom likt sur gasol och daggmaskar Stallone och Schwarzenegger Jävligt tröttsamma män Phil Collins är en mesig fjant Det kommer jag alltid tycka Billy Idol är för spännig Michael Jackson var plast Madonna är ett luder The worst music from the…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2018-02-01

Det var rätt skönt att leva för Leffe Braxbum. Han fick in pengar på ett stadigt jobb som städare. Lyckan var fullkomlig när Freddie Wadling hade släppt singeln Frozen Ones, på det lilla bolaget Uranium. Då steg han stolt in i skivaffären Bengans med pengar på fickan och köpte nämnda…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2018-02-17

Primadonnan med vänner tycker att unga skådisar och medelålders skall artikulera bättre så man hör va de säger i TV-serierna Det borde alla regissörer fatta eller? Det kunde de i Jönssonligan och hos Ingmar Bergman. Sverige har inte råd med vinter-OS i Sthlm. Som ej har snö. Sommar är OK….

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2017-11-23

Nu ska jag börja skriva i Göteborg Nonstop, det kommer förmodligen handla om lite av varje som jag inte har en aning om just nu, reflektioner, hugskott av olika slag. Det kan handla om musik eller något annat som jag bryr mej om. Det ena får ge det andra så…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2017-08-17

  När Jesus kommer tillbaka ska vi alla dö, det har han lovat, det står i min mormors bibel. Jag har alltid undrat hur? när jag var yngre tänkte jag alltid att det var genom atombomber och kärnkraftsolyckor, med tanken följde djup ångest, jobbiga drömmar på natten och mycket  engagemang…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...