Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Matti Ollikainen spänstig och ungdomlig som aldrig förr

2017-06-21 av Chawki

ollikainen

Även om Matti Ollikainen sjunger på ett enastående sätt med lysande frasering och stundom kväker fram gälla skrik som får min far att lyfta på vänster ögonbryn så välkomnar jag denna instrumentala solopianoskivan Midwinter-blues som släpps på dagen för sommarsolståndet 2017. Och ett prunkande stånd äger Ollikainen med sina välgymnastiserade fingrar, fantasi och klös. I ” Faithful” låter han just så glatt otrogen och otålig som de flesta unghannar. ” Arne Larsson ” förmodligen tillägnad kvinnotjusaren och trumpetaren Arne Larsson är ett vackert och sorgligt avsteg från sprätterierna. Den improviserade trilogin Sun two, Sun Seven och Sun Twelve bryter av välbekanta jazzmelodier som Ollikainen både dekorerar och dekonstruerar på behagfullt charmör-vis.

https://open.spotify.com/track/4GAuSXl7cu0yVAGtLfJ0Sg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.