Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Utslängd hemifrån och inga cigg

2017-07-04 av Chawki

IMG_20170704_155732

Jag spelade på samma festival som Jon Fredriksson häromdan på Teater Trixter. Han flög runt på scenen när han lirade och var nära att krossa min synt som stod uppställd, en eller två gånger. Tur för honom att han inte lyckades.
Träffade Jon idag igen och han berättade följande:

– Jag spela runt på stan ganska mycket. En gång kom Nikke Ström när jag spelade på Järntorget. Han filmade och sa hej. Senare var jag uppe i Bohuslän på en fest och hörde av en vän att Dregen hade fört vidare klippet på FB. Tillräckligt många visningar för att göra mig imponerad. Fler och fler såg klippet. Jag var med på P4, Gaffa och GP och hade en spelning på Gaffas kontor.

– Efter ett tag ringde Micke Alonzo från KSMB och sa att han ville ha mig med på deras gig på Pustervik. Det var jättekul. En låt från Aktion. Men vakterna lät mig inte komma in så jag fick inte vara inne när jag inte stod på scen. Men jag lyckades ta mig in via main-entrén.

– Skivbolaget Woah Dad märkte mig och ville signa mig, så nu är jag signad av dem och ska snart gå in i studion i augusti och spela in ett album. Crippa på bas, Pontus Robertsson på trummor och jag på gitarr och sång.

IMG_20170704_155917

– Jag skriver splittrat. en av mina bättre låtar handlar om en av mina vänner som leker alkoholist för han tycker det är coolt.
He smoked Marlboro Light/ thinkin he´s super fuckin high/ and now he´s coughing up his lungs/ talking about how much the room spun
Det är inte perfekt gjort men jag är ganska nöjd ändå. Allmän observation av det jag stör mig på.

– Idag är en fantastisk dag, inga cigg och utslängd från mitt hem för att jag spelade Black Flag på högsta volym.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...