Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Sommarpyssel

2017-07-13 av Chawki

raoul

Att planlöst glida omkring , fika, njuta av den tomma stan, skriva en rad , tjafsa lite med nån polare. Det räcker långt en dag i juli.
Jag hörde ett ljud inatt som jag inte är van att höra nattetid. På morronkvisten såg jag att det är kranen i köket som har pajat. Forsar ut varmvatten. Skrev ett sms till min hyresvärd. Han ringde tillbaka.
” Jag är i Spanien. Det händer alltid nåt hemma hos dig när jag har semester”
” Jag har också semester, inte så kul för mig heller. Du kan väl skicka nån fastighetsskötare”
” Jag är fastighetsskötare” säger min hyresvärd. Sen ger han mig instruktioner hur jag kan strypa varmvattenflödet genom att dra åt en skruv åt höger.
Jag hittar varken skruv eller skiftnyckel.
Sist började duschslangen läcka så att man fick duscha i en mkt lealös stråle. Då sa min hyresvärd –
” Om du hade en man kunde han laga saker som inte funkar”
” Okej, men jag har ingen man som fixar det , du kan väl skaffa en fastighetsskötare istället”

På nåt sätt gillar jag ändå min hyresvärd, han är visserligen ett svin som vill ge mig skuldkänslor var gång hans billiga prylar pajar som han köpt in av nån hal polack. Men han är så transparent och fånig med sina misslyckade försöka att sätta dit mig att jag förlåter honom varje gång.

Ska nu packa ihop synten å finkläderna inför en kort tur till Dalarna och Skattungbyn. Inspirationsfestivalen. En drogfri hippiefestival med svetthydda yoga och traktens häftigaste punkband åsså de här flummiga göteborgarna då som ska hitta på nåt konstigt.
En polare klagade på att festivalen är drogfri –
” Hur kan det vara hippie när någon bestämmer att förbjuda droger? Jag vill ha det nyktert men frihet är inte frihet om inte alla är fria. Det finns inget oetiskt med att missbruka, det är mänskligt och en börda för den som gör det. Att förbjuda det visar en oetisk hållning”
” Ok. Men jag har inte arrangerat denna festivalen. Snacka med arrangörerna då.”
Samtalet avslutat.

Primadonnan hälsar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.