Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

En repa till Skattungbyn

2017-07-19 av Chawki

.SAM_2635 (1)

Gomer Explensch också kallad Gandalf frågade om jag inte skulle komma å hälsa på i Skattungbyn.
Som alltid när man ska göra en utflykt så väntar man till det gyllene tillfället dyker upp.
” Kolla om du kan spela på Inspirationsfestivalen” , sa Gomer.
Vilket jag gjorde. Richard, en trevlig snubbe som jag fick kontakt med , sa att jag kunde komma med mitt avantgarde-band.
Festivalen betalade bensinpengar och jag har ingen bil men tänkte att det löser sig. En vecka innan gig hade det inte löst sig. Men så kom jag att tänka på killen jag träffade på Bengans häromdan, han som släntrade in barfota med poncho och ett stort glatt leende. Förklarade att han var bra på att mecka med bilar , att han var vädur och bra på att lösa problem.
” Jag ser alltid tre olika lösningar på att problem, men jag har märkt att folk blir irriterade på mig, de vill inte ha lösningar på sina problem”
Jag tänkte att den killen ska jag fråga om han har en bil till låns.
” Javisst, jag har en veteranbuss från 75, behöver byta motorn bara och besiktiga den, åh, va kul!”

Så dök han upp med sin buss en vecka efter, vi plockade upp Wartel, Collins och Berntsson och drog ut på E45. Kärran lät som en fiskebåt och spydde ut bensin , Collins klagade i baksätet över ångorna. Hon hade redan huvudvärk. Men det fixade vår glada chaufför i ett nafs, det var en slang som fattades. vilket åtgärdades.
Sen snackade vi astrologi och annat esoteriskt till vi kom fram i Skattungbyn. Vi passerade Selmas Spa och Tösseboda Kafés stora skylt ” Glid in på en räkmacka”.

I Skattungbyn bor hälften hippies, hälften folk som röstar på SD. Vilket skapar en härlig dynamik och spännvidd på en magisk plats på höjderna ovanför älv och kossor och skog.
Vi flyttade in i Gomers torp på ovanvåningen. Alla utom Anton som sov i sin buss. Gomer spelar i punkbandet Budokan som legat etta på Siljanstoppen i 12 veckor i skrivande stund. Tidigare var han med i Kai Martin & Stick. Den två meter långa , snygga , utlevande saxofonisten som bara sprutar energi. Såg honom första gången 85 i Slottskogen. Han spelade två saxofoner samtidigt på Kai Martins avskedskonsert.
Vi skulle spela i en lada på Inspirationsfestivalen. En drogfri festival. Men så mycket flippade hippies och annat löst folk var det längesen jag träffa på en och samma plats.
Skulle va Cadaques då.
Träffade Ulf från Uppsala på festivalen. Han kallade sig Flum, alltså Ulf baklänges. Han skriver låtar och sjunger, men han satt vi elden kvällen innan
” De var en brud som sjöng så inihelvete bra att jag tyvärr jämförde mig och nu känner att jag inte kan spela mer. Fast jag gillar inte sån sång egentligen . Jag gillar Lou Reed.”

SAM_2704 (1)

Vi hade vårt gig. det gick bra. Men jag hade hörde inte mig själv nåt vidare. Wartel är alltid pålitlig , spelar grymt , med lätthet och ett underbart driv.
Collins är en mästarinna på att skapa cirklar och Gomer var det himla kul att ha med på nåra låtar. Vilken stjärna!

Annars är Skattungbyns träffpunkt Livsmedelsbutiken. Finns ett rum i anslutning där man kan sitta och tjöta lite med gubbarna och tanterna eller bara vila benen. Där finns också en ordinär toalett.
I Skattungbyn används mest utedass i olika varianter, så toaletten i affären känns exotisk.
Det finns också en alternativbutik som är öppen ibland. Där säljer de mjöl och bönor i lösvikt och en algsallad jag prövade. Mycket charmig lokal. Mittemot den andra butiken.

SAM_2804

En kommentar på En repa till Skattungbyn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.