Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

så kallade handikappade

2017-07-29 av Chawki

IMG_20170725_133649

Vaknar upp med min son sovande nåra meter ifrån. Jag vet inget vackrare än min son , eller mina söner. Men den stora ser jag aldrig. Sist stod han i hallen med svart läderjacka, lång och stilig, stannade nåra minuter för att hämta posten. Så det händer att jag får ett ögonblink av hans fägring men det är sällsynt.

En gång var jag på en ljud-festival med min yngste son, men gick ut i foajén när min son överröstade den lågmälda oljuds-konserten med sina höga charmerande toner.
En man kommer fram till mig, en kompositör av modern musik. Han frågade
” Vad är det för fel på din son?”
” Vad är det för fel på dig ” svarade jag.
” Jag förstår va du menar ” svarade han. Men jag anar att han inte alls förstod vad jag menar. Jag menade precis det jag sa, att det var nåt fel på honom.

Vi blev även utkastade från en andlig pråm av en Riddare Silversol eller vad han nu kallade sig. När min son sjöng med under en mantrakonsert. Min son sjöng mycket mer hängivet och glatt än alla de där vitklädda anemiska typerna. Ändå blev vi utslängda!

Det ska även sägas att våra före detta grannar har klagat på att de saknar min sons morgontjut. Lite dött på gården nu.

Sen ska jag absolut inte skylla alla ljud på min son. Jag älskar också att låta. Men de där övertonerna han får till är jag inte lika skicklig på.

Min pojke föddes utan att kunna andas. Var beroende av syrgas i flera år. Sjukvården stod maktlös. Det såg så illa ut att jag knappt kunde titta på min son, så ont gjorde det att se hans lidande.
En känd homeopat hade receptet som skulle rädda min sons liv. Sen tror jag ju att han alltid har haft alla makter med sig. Hans charm och underbara skönhet får alla gudar på fall.
Han pratar fortfarande inte som andra. Han har vissa hjärnskador efter all syrgas. Han går med stöd . Han är väldigt småväxt och skör. Men han lever tamejfan 1000 gånger mer än alla andra jag känner.

En av lärarna på kvinnofolkhögskolan sa till mig en gång
” Det finns inga handikappade, bara ett samhälle som handikappar människor”

Min son gick denna veckan en teaterkurs arrangerad av Passalen. Den avslutades med en föreställning igår på Aftonstjärnan. Det verkar saknas ett fläktsystem därinne annars är ju stället magiskt. Och föreställningen var maxad. Många otroliga insatser. Obeskrivligt!

Kan varmt rekommendera Passalens aktiviteter för alla så kallade handikappade

http://passalen.se/

Kommentarer på så kallade handikappade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.