Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

så kallade handikappade

2017-07-29 av Chawki

IMG_20170725_133649

Vaknar upp med min son sovande nåra meter ifrån. Jag vet inget vackrare än min son , eller mina söner. Men den stora ser jag aldrig. Sist stod han i hallen med svart läderjacka, lång och stilig, stannade nåra minuter för att hämta posten. Så det händer att jag får ett ögonblink av hans fägring men det är sällsynt.

En gång var jag på en ljud-festival med min yngste son, men gick ut i foajén när min son överröstade den lågmälda oljuds-konserten med sina höga charmerande toner.
En man kommer fram till mig, en kompositör av modern musik. Han frågade
” Vad är det för fel på din son?”
” Vad är det för fel på dig ” svarade jag.
” Jag förstår va du menar ” svarade han. Men jag anar att han inte alls förstod vad jag menar. Jag menade precis det jag sa, att det var nåt fel på honom.

Vi blev även utkastade från en andlig pråm av en Riddare Silversol eller vad han nu kallade sig. När min son sjöng med under en mantrakonsert. Min son sjöng mycket mer hängivet och glatt än alla de där vitklädda anemiska typerna. Ändå blev vi utslängda!

Det ska även sägas att våra före detta grannar har klagat på att de saknar min sons morgontjut. Lite dött på gården nu.

Sen ska jag absolut inte skylla alla ljud på min son. Jag älskar också att låta. Men de där övertonerna han får till är jag inte lika skicklig på.

Min pojke föddes utan att kunna andas. Var beroende av syrgas i flera år. Sjukvården stod maktlös. Det såg så illa ut att jag knappt kunde titta på min son, så ont gjorde det att se hans lidande.
En känd homeopat hade receptet som skulle rädda min sons liv. Sen tror jag ju att han alltid har haft alla makter med sig. Hans charm och underbara skönhet får alla gudar på fall.
Han pratar fortfarande inte som andra. Han har vissa hjärnskador efter all syrgas. Han går med stöd . Han är väldigt småväxt och skör. Men han lever tamejfan 1000 gånger mer än alla andra jag känner.

En av lärarna på kvinnofolkhögskolan sa till mig en gång
” Det finns inga handikappade, bara ett samhälle som handikappar människor”

Min son gick denna veckan en teaterkurs arrangerad av Passalen. Den avslutades med en föreställning igår på Aftonstjärnan. Det verkar saknas ett fläktsystem därinne annars är ju stället magiskt. Och föreställningen var maxad. Många otroliga insatser. Obeskrivligt!

Kan varmt rekommendera Passalens aktiviteter för alla så kallade handikappade

http://passalen.se/

Kommentarer på så kallade handikappade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-09-19

  Jag är ute på turné nu med Donnan, som alla redan vet. Nu ligger jag i sängen hos Jenny i Uddevalla, Donnan har precis vaknat och klagar på att det saknas luft i rummet. Igår spelade vi här på KONTORET, pärlan mitt i Uddevalla city, som att komma tillbaka…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2021-02-18

Håll stånd, håll stånd! Mot statspropaganda som fyllerdig och de dina med rädsla och mörker. Håll stånd, håll stånd! Mot diktatur som i folkhälsans namnförslavar dig och de dina. Håll stånd, håll stånd! Håll varandra nära och knulla mera,knulla mera med din av Gudskapade kuk och fitta, amen. Diormannen

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-10-10

Det var högt i tak på lilla Bengans kafé Fyren i lördags. Två band spelade, bra! men vadå? Det började med ett band som spelade elektronisk musik. KROPPEN. Är detta bara oljud? Kanske inte! Bara en för liten lokal för denna eminenta trio med Isak Eldh i spetsen. Det var…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...