Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

så kallade handikappade

2017-07-29 av Chawki

IMG_20170725_133649

Vaknar upp med min son sovande nåra meter ifrån. Jag vet inget vackrare än min son , eller mina söner. Men den stora ser jag aldrig. Sist stod han i hallen med svart läderjacka, lång och stilig, stannade nåra minuter för att hämta posten. Så det händer att jag får ett ögonblink av hans fägring men det är sällsynt.

En gång var jag på en ljud-festival med min yngste son, men gick ut i foajén när min son överröstade den lågmälda oljuds-konserten med sina höga charmerande toner.
En man kommer fram till mig, en kompositör av modern musik. Han frågade
” Vad är det för fel på din son?”
” Vad är det för fel på dig ” svarade jag.
” Jag förstår va du menar ” svarade han. Men jag anar att han inte alls förstod vad jag menar. Jag menade precis det jag sa, att det var nåt fel på honom.

Vi blev även utkastade från en andlig pråm av en Riddare Silversol eller vad han nu kallade sig. När min son sjöng med under en mantrakonsert. Min son sjöng mycket mer hängivet och glatt än alla de där vitklädda anemiska typerna. Ändå blev vi utslängda!

Det ska även sägas att våra före detta grannar har klagat på att de saknar min sons morgontjut. Lite dött på gården nu.

Sen ska jag absolut inte skylla alla ljud på min son. Jag älskar också att låta. Men de där övertonerna han får till är jag inte lika skicklig på.

Min pojke föddes utan att kunna andas. Var beroende av syrgas i flera år. Sjukvården stod maktlös. Det såg så illa ut att jag knappt kunde titta på min son, så ont gjorde det att se hans lidande.
En känd homeopat hade receptet som skulle rädda min sons liv. Sen tror jag ju att han alltid har haft alla makter med sig. Hans charm och underbara skönhet får alla gudar på fall.
Han pratar fortfarande inte som andra. Han har vissa hjärnskador efter all syrgas. Han går med stöd . Han är väldigt småväxt och skör. Men han lever tamejfan 1000 gånger mer än alla andra jag känner.

En av lärarna på kvinnofolkhögskolan sa till mig en gång
” Det finns inga handikappade, bara ett samhälle som handikappar människor”

Min son gick denna veckan en teaterkurs arrangerad av Passalen. Den avslutades med en föreställning igår på Aftonstjärnan. Det verkar saknas ett fläktsystem därinne annars är ju stället magiskt. Och föreställningen var maxad. Många otroliga insatser. Obeskrivligt!

Kan varmt rekommendera Passalens aktiviteter för alla så kallade handikappade

http://passalen.se/

Kommentarer på så kallade handikappade

 1. Bruno

  Med all respekt för din son, men har du tänkt på att din sons inlevelse kanske stör den övriga publikens upplevelse? Det är väldigt lätt att läsa texten ovan som en deklaration från lattemorsan som förväntar sig att hela världen skall anpassa sig efter henne själv och hennes lilla underverk…

  • Chawki Chawki

   benämningen lattemorsa stämmer nog inte riktigt på mig.. Men jag har valt att min son ska få röra sig bland ”vanligt” folk. många föräldrar till dessa barn väljer bort sådana situationer helt och hållet för de orkar inte med uppmärlsamheten, människor som glor osv.

   Det handlar om att vissa människor faktiskt inte kan anpassa sig till vissa strukturer. Och ändå har rätt att leva.

   Tack Bruno för din fråga.

 2. Johanna

  Tack, tack, tack för en underbar beskrivning av ditt barn och för ett klokt svar på en korkad kommentar. En mamma som du vill jag vara till mina barn.
  All kärlek!

  • Chawki Chawki

   Tusen tack Johanna.

   All kärlek till dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-15

Klockan 14.00 Lördag den 15 Juni är det varmt och kvalmigt inne på Bengans. Bella Wadling sitter och luktar gott av myrra, är tvungen att nosa upprepade gånger i hennes nacke. Dan Söderqvist stilar omkring i linnerock och Timo Kangas är på besök i GBG. Gitarristen Gerth Svensson har hittat…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-16

SHAM 69 – hundar fiser längs ekvatorn Schaktningsmaskinerna står stilla utanför i en sekund från förr och staden flyter genom livet De är obsessions men jag älskar Eva & Talking Heads Soup Dragons This is our art Echo and the Bunnymen Ocean Rain Marcel Tuores: Collage Stefan Falck: Poesi

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-13

Torsdag 13 Juni kl 18.00 i BÄLTESPÄNNARPARKEN kan ni se ARON PROMNITZ. Aron Promnitz som sjöng i 3 år på Västerhus och Gamle Port har flyttat till Stockholm.  Han har nu fyllt 30 år och hunnit med massor av roliga saker. När han flyttade till Sthlm hamnade han med många…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...