Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Underhållning på 24 timmar i Göteborg

2017-08-07 av admin

3675479286_f5ce0a6c93_b Medan det ständigt debatteras vilken av Sveriges stora städer som kan erbjuda bäst underhållning så vet vi alla att Göteborg är den bästa staden! Men om du bara hade 24 timmar på dig att uppleva denna fantastiska stad, vad hade då varit det viktigaste att fokusera på?

Dagen bör såklart inledas med en typisk svensk frukost med mängder av gröt som ger dig kraften att hålla igång hela dagen. Caféva på Haga Nygata är ett perfekt ställe att äta på samtidigt som man får ett bra ställe att utgå från när man går genom Kungsparken mot Feskekörkan där stadens rykte för skaldjur verkligen visar sina finaste sida. På marknaden här kan man välja och vraka bland färsk fisk, så missa inte det!

Om du är sugen på att shoppa rekommenderar jag att du tar dig till trendiga Magasingatan där det finns massa fina butiker som kan ge dig en härlig stund, även om du bara tittar in genom fönstren. Om du å andra sidan är ute efter lite mer kulturell aktivitet så kan Konstmuseum och Röhsska Museet vara perfekt för dig.

Om man har lite mer alternativa smaklökar kan man ta sig till Röda Sten där man hittar massa märkliga och underbara konstinstallationer. Om du å andra sidan vill komma åt en eller ett par adrenalinkickar så har vi ju såklart den närliggande nöjesparken Liseberg.

Vid det här laget kommer du antagligen vara i behov av lite mat, så varför inte kolla in några av de trendiga restauranger som hjälpte Göteborg bli Sveriges kulinariska huvudstad år 2012? Området kring Tredje Långgatan har många härliga matplatser som ger dig möjligheten att fylla på reservoarerna samtidigt som du kan titta på alla människor som rör sig omkring.

Nu när vi närmar oss sommaren blir kvällarna allt längre, vilket innebär att vi får ut så mycket mer av vår kvällsunderhållning. Så efter att du ätit lite klassisk svensk husmanskost kan du sätta igång kvällen genom att kolla in den senaste trenden inom svenska onlinespel med SverigeAutomaten, och sen efter det ta dig ut på stan.

Göteborg har ett välförtjänt rykte att erbjuda härlig livemusik där Henriksberg är en av stadens ikoniska musikscener. Man måste även såklart nämna Sticky Fingers och Pustervik som lockar till sig de bästa banden. Andra roliga ställen att besöka hittar man om man tar sig till Andra Långgatan där det kryllar av barer som alla visar hur vilket roligt och vänligt nattliv Göteborg kan erbjuda.

Och för de som vill danska natten lång kan man ta sig till Avenyn där nattklubbarna erbjuder den ultimata sommarupplevelsen i magiska Göteborg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


+ fyra = 9

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Kalender

  • Reggae Lounge

    21:00

    Jerntorgets Brygghus // Onsdagar 21-02 // fri entré

    Mer information

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs s blogg...

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs s blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-10-16

Marcus Persson är såklart chefen för evigt även om han numer dirigerar mig ovanifrån. Men officiellt har jag som ni kanske förstått axlat GBG Nonstops pirat-fana. Jag kan ju aldrig bli Marcus men jag är Hanna och det får duga. Primadonnan Junoff är en av skribenterna, Stefan Falck levererar poesi…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...