Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

WOW- Utan Armband. Tips på event utanför festivalen.

2017-08-08 av San na

 

Det är vid den här tiden på året då sommaren börjar närma sig sitt slut och semesterkassan är spenderad för länge sedan, som man inser att nu är det dax för Way Out West igen.

-Plötsligt  invaderas FB-flödet av bilder från slottskogen och på Tinder dyker det som från heaven sent upp nya profiler med musikälskare och potentiellt andra älskare efter sommarens torka.-

Det är då man  inser man att alla ska gå på festivalen,  och man själv saknar det dyrbara armbandet som ska vara en biljett in i paradiset.      Men misströsta inte!              Här kommer lite tips på gratis spelningar och aktiviteter i GBG under festivalhelgen:

Festligheterna börjar redan imorgon (onsdag) då det bildas en bermudatriangel mellan  Soulstore (Spiders spelar kl 19) Pustervik (Les Big Byrds!) och Folk (Oktoberklubben, Dungeon Acid, +Djs) ett hett tips att springa mellan dessa armbandsfria scener/dansgolv.   Kanske även ta en sväng till Holy Moly på andra långgatan där Lowbird Highbird + Angstbadan spelar,  och vill man söka sig ännu längre västerut är WOWs officiella förfest på Röda Sten,  där Team Rockit och I.B Sundström (från b.la Pascal och Skriet) står för musiken.  DJ:s  isni vu b2b Nino (Glum Trigger) + Juliana Zapata.

På torsdagen är det Parkens Grillmästerskap i Positivparken,      så ta med grillen och vinn fina priser, stanna kvar och lyssna på blues och americana av Det Blev Handgemäng kl 18,  skynda sedan till Kafe Marmelad där Thomas E Frank & Vincent Vensal och Jacques Labouchere spelar kl 19,   vill man sen fortsätta hänga i Majorna kan man gå på Syster Marmelads efterfest mittemot.              Föredrar man andra lång bjuder Holy Moly på musik även denna kväll,  med Kristoffer Åström,  Mira Aasma & Hannah Smallbone och Love Antell, DJar gör Daniel Andersson från HYMN och Marcus Andersson från bandet Honeymilk.  Tur att inte varenda bar i stan är stängda för Stay Out West.

Under helgen har Porto Libre vid frihamnen dagsfester med tunga DJs och härlig utsikt,  både på fredagen och lördagen kl 15-23, på fredagen står Bomström & Rico Lee för musiken och på lördag Locus Soundsystem.

Även Oceanen vid stigbergstorget kör dagsfest på lördag,      de kör igång redan vid 12 med band som Honeymilk, Algesten och Mauer.  DJar gör Rome is Not a Town och MS Henrik. En perfekt start på utanför-festival-lördagen. Ta sen med grillen igen och sitt utanför området och grilla samtidigt som man kan tjuvlyssna på musiken, tänk då på att du har en mjuk sittplats,         space och möjlighet att kissa ute dvs slippa bajamaja och stå i köer.  Vem behöver egentligen ett armband?

 

wow

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


sju × 6 =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Kalender

  • Brötz-festivalen

    BrÖtz / Mozg presenterar frijazzfestivalen  "Get Down To Earth" Festivalen som har ett miljötema äger rum i Göteborg på Konstepidemin paviljong 8 (Där BrÖtz alltid är) 18-19 augusti och i Polen 6-7 oktober. Med internationellt kända improvisationmusiker från Sverige/Polen. Ett möte och ett samarbete mellan Frijazzscenerna MOZG i Bydgoszcz, Polen och BrÖtz i Göteborg. Inträde: 100kr en kväll - 150 kr två kvällar student/pensionär: 80 kr en kväll - 130kr två kvällar swisch eller cash Öppnar: 20.00 Music lover records säljer grymma plattor http://www.facebook.com/musicloversgbg Tillgänglighet: http://www.t-d.se/sv/TD2/Avtal/Goteborgs-stad/Konstepidemin/Konstepidemin-Attan/ Väl mött! www.brotznow.se https://www.facebook.com/BrÖtz-305847972764528

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs s blogg...

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs s blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-08-15

Imorgon onsdag 16 augusti 17-23 på Lisebergs Taubescen är det dags för årets JAZZ ÄR FARLIGT- arrangemang . Elena Wolay slår på stort igen. Med massa spännande bokningar som alltid. Liseberg visar sig från sin bästa sida. GBG Nonstop ställer 2 frågor till Elena Wolay : Vilken akt hittills av…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...