Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Way out west Dag 1

2017-08-11 av Chawki

 

 

IMG_20170807_195323 (2)

 

Fick preparera mig till kl 17 genom att dra mig i sängen , upprepa olika lyckomantran och dricka indiska stärkande örter i små klunkar i hett vatten.
Gårdagen var framgångsrik , fick läsa en mycket vacker text under Isak Sundströms konsert på Röda Sten. Vilken begåvad dandy och konstnär och musiker. Vet precis vad han vill.
Fick därför inträdesbiljetten till Vägen ut väst. Så man kan sköta den årliga rapporteringen.

Min bror sitter utanför entren med nåra polare och dricker öl. Han säger att det är jättekul att sitta där och kolla in tjejer.
Löser ut bandet. Kroppsvisitering. Jag behärskar mina sinnen med ett leende på läpparna.
Folk av alla sorter. En snubbe hojtar från scenen :
” Fucker Sweden, Lets go Sweden”
Tjejer i rött å solbrillor, solbrända killar som lallar runt med glansiga ögon.
Från scenen:
”We came all the way from United States all the way to Sweden to fuck ya niggers brilliant have a plan ya ya fuckin day I swear to God I fuckin love Sweden”

Väjer för den glada och livsfarliga folkmassan som plöjer fram över plastmattorna .
Tar en andningspaus på very interesting people area. Ringer Von Klaf och frågar om han tycker att Pixies är bra.
” Sådär , Palma Violets är bättre ” , säger han.
Struntar därför i Pixies .
Junoff skickar sms :
”Pär Andersson gjorde en suverän show på Liseberg, lite för maxad men väldigt bra sång , han kan sjunga Sten-åke Cederhök och Sinatra, hälsn Primadonnan ”

En Dj som utstrålar en latinsk självsäkerhet, rör sig makligt till musiken han spelar, stötig tekno i sambatakt, sedan funkbas och lite rap.
Känns som om jag var i Stockholm . Clean.
Killen i kaktus-skjorta gör nåra skojiga höftrörelser mot en klunga flickor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-09-16

Det var storm ute men Pallin var på plats på 24 kvm i Sockerbruket för att langa kablar och fixa ljuset och instruera i hur man sköter ett mixerbord för DJ:s. Min uppgift denna blåsiga afton. Jag kombinerade spotifylistan med ljudet från en gammal dammig Zappavinyl med mkt prat. Först…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-09-19

Sägnerna går om lurifaxen Greve Rutger Tombola som sökte en borgerlig hatthylla i just det ögonblick som Dadaismen skapades City brusar likt en havssnäcka medan hösten gör sitt intåg Unik nyskapande platta av Iggy. Kombination av jazz och pop Lugn skön stämning Vilsam att lyssna på Hör inte vad han…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...