Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan på Jazzfestival

2017-09-08 av Primadonnan

veckorevyn

Jag sjöng på Kronhuskaféet på jazzfestivalen för nåra veckor sedan.
Där spelade tubakvartetten med Bert Slättung som sjöng gamla godingar. En holländsk ukulele-musiker som hette Hans spelade också med.
Knökat med folk och bekanta musiker med fruar.
Det blev jam efter en timme och jag hoppade upp och sjöng nåra låtar. Efter det kom C´est Swing, fem unga killar
som hade en fantastisk dragspelare och en gitarrist som spelade Django Reinhart-stuk.
De körde 20-30-40 -tal och då fick jag vara med och sjunga där också. Det var en upplevelse tyckte alla med mig.
Det var sånt min pappa spelade. Många minnen fluerade.

Jag var glad och min väninna Gun och jag trippade bort till Hakelverket
och lyssnade där på en fantastisk australiensk sångerska och där var också knöökat.
(Det går bra för den TV-gubben som äger stället)

Efter det drog vi oss till kyrkogatan 13 till en nyöppnad jazzklubb där jag tänkte avsluta min jazzfestivalsdag.
Ekvilebristen och pianisten Tommy Kotter med sitt band spelade med Källfeldt på trummor vars far var min kirurg ( som räddade mitt liv en gång)
och den snälle basisten som jag glömt namnet på. De ackompanjerade en gästsaxofonist från Helsingborg. Denne man spelade 19 solo in och ut och bort och fram.
Jag undrade hur Tommy Kotter ( som kliade sig i huvet) kunde komma tillbaka till låten när solot var slut.
Men Kotter är skicklig . Kotter var helt slut efter denna konserten
så gamla jag fick sjunga med alla de  unga musiker som var med på GBG Jazzfestival på Kronhusgården.
Vi körde Ellington med tre saxar . Var det Björn Almgren som spelade med dem?
De var fantastiska och pianisten var också ett geni.
Jag ber om ursäkt för att jag inte minns namnen på samtliga och tackar musikerna för att ni beredde plats åt mig på stolen och på scenen.
Särskilt Anders Bäck.

På söndagen gick jag till Flunsåsparken för att träffa Linda Benzing
Hon har skrivit en tecknad barnbok som ännu inte har något förlag
Det var väl de handikappades dag antar jag på Flunsan.
Vilken suverän människa och artist Benzing är.
Hon tog upp alla funktionshindrade med sig nedanför scenen och de bildade en kör med henne och sjöng med henne.
Det var så rörande att se och höra.
Hon var väldigt kvick i snacket. Alla vi som satt där skrattade,
jag vet ingen artist i Sverige som kan ta barn och ungdom så bra som hon inom funktionshindersektionen.
Vi är många som älskar dig Linda.
Hon hade sin barnbok i många exemplar och jag tror hon delade ut gratis till samtliga.
Linda och jag talade om våra pappor som båda har haft orkestrar. Vi har båda att brås på.
Denna helgen var en lyckad helg och vi gick hem glada i hågen, Gun och jag.

Klart slut från Promadonnan Junoff

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-12-08

  I tider som prånglar ut trista nyheter som kan göra den bäste uppgiven så uppstår  ljuset. I mörkret fladdrar alltid ett ljus. Våra brinnande hjärtan. Samtidigt som politiker verkar ha fått fnatt eller tvingas till dåliga beslut pga kompromisser och många svenskar känner sig så otrygga att de lägger…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...