Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Falck & Tuores No 10

2017-09-17 av Tuores

Världen är en bluff
Världen säger Design
Jag säger blåklockans ändlösa magi
i nattens kärlek
Rockpoeter får alltid rätt
Rockpoeter får alltid kärlek
Eva min vän

 

Hasse Alfredsson är död
Nu är de borta alla de tre komikeressen
Hasse och Tage och Gösta Ekman
De sitter väl och ler godmodigt i himlen
dit även nog jag kommer en dag
när jag inte längre spelar New York Dolls på skivspelaren
Hasse fick oss att skratta framförallt på 70-talet
Han och de andra två blev nån slags socialdemokratiskt kitt mellan människor
Jag hade flera av deras revyer på skiva.
Hasse var väldigt rolig med sina Lindemän
men de roligaste revyerna tycker jag va när Gösta Ekman säger
Läääudurr
till Lena Nyman

 

Läk och hela min monsteriösa självbild
bad hertig Feffe Feloxa
och undrade om man kunde utvinna en tänkbar väg med neo-dadaismen

 

Till tonerna av Internationalen
tågar gåslevervänstern
med tjocka svullna plånböcker
för att förverkliga sin dröm
en enorm chipsskål framför fredagsdeckaren

 

Mister Zonky tog av sig de sonkiga slitna bootsen
och ställde sig i hallen och undrade
vad som var verkligt och overkligt
Kände jag Ulf Lundell en gång i tiden?
Har jag träffat Bob Dylan?
Jag vet att jag är kult i den här stan
tillsammans med Hanna
Det vet jag

 

Det går en vind genom stan
som avtäcker monumentet
över de glömda kvinnorna och männen som aldrig älskade
och de fattade aldrig varför

 

 


Stefan Falck – Poesi
Marcel Tuores – Collage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-10-10

Biopremiär:  11 oktober 2019 på Hagabion Regi: Nick Broomfield Medverkande: Leonard Cohen, Marianne Ihlen, Judy Collins, Ron Cornelius mfl. Längd:  102 min Redan ett par sekunder in i filmen börjar jag lipa av anslaget och orden, och sen fortsätter dokumentären om artisten LEONARD COHEN &hans flamma MARIANNE IHLEN att beröra hela vägen ut. Först får…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-09-21

   Journalisten Hans Sidèn som har skrivit många recensioner om många artister i GP från 60-talet och framåt, och är även textförfattare till många låtar, ritat många roliga små långhåriga gubbar i GP under säkert 50 år, har genom Fredrik Sundh kommit ut med en bok med sina snapshots på…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...