Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Falck & Tuores No 10

2017-09-17 av Tuores

Världen är en bluff
Världen säger Design
Jag säger blåklockans ändlösa magi
i nattens kärlek
Rockpoeter får alltid rätt
Rockpoeter får alltid kärlek
Eva min vän

 

Hasse Alfredsson är död
Nu är de borta alla de tre komikeressen
Hasse och Tage och Gösta Ekman
De sitter väl och ler godmodigt i himlen
dit även nog jag kommer en dag
när jag inte längre spelar New York Dolls på skivspelaren
Hasse fick oss att skratta framförallt på 70-talet
Han och de andra två blev nån slags socialdemokratiskt kitt mellan människor
Jag hade flera av deras revyer på skiva.
Hasse var väldigt rolig med sina Lindemän
men de roligaste revyerna tycker jag va när Gösta Ekman säger
Läääudurr
till Lena Nyman

 

Läk och hela min monsteriösa självbild
bad hertig Feffe Feloxa
och undrade om man kunde utvinna en tänkbar väg med neo-dadaismen

 

Till tonerna av Internationalen
tågar gåslevervänstern
med tjocka svullna plånböcker
för att förverkliga sin dröm
en enorm chipsskål framför fredagsdeckaren

 

Mister Zonky tog av sig de sonkiga slitna bootsen
och ställde sig i hallen och undrade
vad som var verkligt och overkligt
Kände jag Ulf Lundell en gång i tiden?
Har jag träffat Bob Dylan?
Jag vet att jag är kult i den här stan
tillsammans med Hanna
Det vet jag

 

Det går en vind genom stan
som avtäcker monumentet
över de glömda kvinnorna och männen som aldrig älskade
och de fattade aldrig varför

 

 


Stefan Falck – Poesi
Marcel Tuores – Collage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-05-31

Det omedelbara minnet av mamma jag har från när ja va liten är hennes  enormt stora rumpa. Den gungade fram i ansiktshöjd framför mig i det avlånga köket i Landala. Det var fascinerande. Jag tänkte att hon hade den största rumpan i hela världen.     Min bror och jag…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-05-17

Kycklingfärs Salt Citronpeppar Svartpeppar Så rör man ihop det så det går in ordentligt, jag kommer inte ihåg hur mkt jag hade, men det spelar ingen roll. Så lägger man det i en penslad glasform  med olja och kinasoja Man plattar ut den så den täcker formen Penslar med samma…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...