Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Livet är inte alltid Hawaii

2017-09-29 av Chawki

IMG_20170928_164026

Harry Anderson är i stan.
Han är en debuterande författare och tecknare av serie-romanen Livet är inte alltid Hawaii
som är utgiven av Kartago Förlag. Kartago Förlag ger ut cirka 30 titlar om året av författare och serietecknare som Hergé, Martin Kellerman, Nina Hemmingsson, Sara Olausson, Jan Lööf, Joakim Pirinen, Anna-Clara Tidholm bl a.

Livet är inte Hawaii handlar om en ung man som inte kan sluta dricka, drickandet eskalerar och blir ohållbart. Så han slutar med alkoholen.

På baksidan av boken står det:
”Han är övertygad om att hans liv kommer att få en mening
om han bara blir antagen till konstskolan eller träffar sitt livs kärlek.
En naken skildring av en människas flykt från själslig smärta”

– Boken är extremt självbiografisk, säger Harry när jag träffar honom i Kartagos monter på Bokmässan.
Harry har varit nykter i sju år nu. Jag undrar om det fanns nåra fördelar med drickandet.
– Det är inte lika kul nu, men inte heller lika dåligt.
Kraven har blivit högre på ett bra dansgolv.

Jag frågar om han har tips till dem som vill lägga av.

– Svårt att komma med tips, om man känner på sig att man har problem,
kan man prata med någon, lyfta sin oro.
Därefter kan man söka hjälp.

– ”Rus” av Lill Lindfors. Min alkoholistkarriär är som den låten.

IMG_20170929_192139

Harry Andersson kom in på konstskola, den Kungliga Konstakademin i Köpenhamn.
Men han har ännu inte träffat sin stora kärlek.

– Det är lättare att komma in på konstskola än att hitta kärleken.
Kärlek är inte det absolut viktigaste men jag hoppas på den.

Harry målar mest i olja men skulpterar även eller ägnar sig åt sina sido- hobbies som att studera fjärilar
och att skriva nya böcker. Han är precis klar med nästa- Det förlorade paradiset.
– Jag snodde titeln, säger Harry.
I den har huvudkaraktären varit nykter ett år, har börjat konstskola och har kärlekstrubbel.
Den släpps i maj 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...