Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Livet är inte alltid Hawaii

2017-09-29 av Chawki

IMG_20170928_164026

Harry Anderson är i stan.
Han är en debuterande författare och tecknare av serie-romanen Livet är inte alltid Hawaii
som är utgiven av Kartago Förlag. Kartago Förlag ger ut cirka 30 titlar om året av författare och serietecknare som Hergé, Martin Kellerman, Nina Hemmingsson, Sara Olausson, Jan Lööf, Joakim Pirinen, Anna-Clara Tidholm bl a.

Livet är inte Hawaii handlar om en ung man som inte kan sluta dricka, drickandet eskalerar och blir ohållbart. Så han slutar med alkoholen.

På baksidan av boken står det:
”Han är övertygad om att hans liv kommer att få en mening
om han bara blir antagen till konstskolan eller träffar sitt livs kärlek.
En naken skildring av en människas flykt från själslig smärta”

– Boken är extremt självbiografisk, säger Harry när jag träffar honom i Kartagos monter på Bokmässan.
Harry har varit nykter i sju år nu. Jag undrar om det fanns nåra fördelar med drickandet.
– Det är inte lika kul nu, men inte heller lika dåligt.
Kraven har blivit högre på ett bra dansgolv.

Jag frågar om han har tips till dem som vill lägga av.

– Svårt att komma med tips, om man känner på sig att man har problem,
kan man prata med någon, lyfta sin oro.
Därefter kan man söka hjälp.

– ”Rus” av Lill Lindfors. Min alkoholistkarriär är som den låten.

IMG_20170929_192139

Harry Andersson kom in på konstskola, den Kungliga Konstakademin i Köpenhamn.
Men han har ännu inte träffat sin stora kärlek.

– Det är lättare att komma in på konstskola än att hitta kärleken.
Kärlek är inte det absolut viktigaste men jag hoppas på den.

Harry målar mest i olja men skulpterar även eller ägnar sig åt sina sido- hobbies som att studera fjärilar
och att skriva nya böcker. Han är precis klar med nästa- Det förlorade paradiset.
– Jag snodde titeln, säger Harry.
I den har huvudkaraktären varit nykter ett år, har börjat konstskola och har kärlekstrubbel.
Den släpps i maj 2018.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-11-17

Slöar i sängen och lyssnar på Per Svenssons PSYCHEDELIC SOUNDS som släpps den 30 November. En obekymrad härligt sonkad samling låtar. Tex FREE SPIRIT som luffar på i ett skönt söndagstempo med rader som LOVE IS BURNING INSIDE/ WELCOME BACK IT´S SUMMERTIME. Gitarrerna , trummorna och orgeln kränger hit och…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-10-08

Snus istället för mus? Nej, för sjutton gubbar, nej Mellan två berömda pipsug på Götaälvbron stod en lycklig gnu och fes Jag älskar Lundell även om jag har tröttnat på hans musik Jag rökte en vild giraff igår utanför den halvslutna dynamocentralen med två ton salta tablettaskar runt ögonen

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-11-17

3 Avocado 1 halv burk röd tångkaviar 1 halv burk svart tångkaviar Hackad rödlök Havregrädde Droppa i citron 1-2 tsk En liten korv tartex Blanda alltihop till en goja.Det skulle bli en sås men det blev ingen sås,det blev en GOJA. Ätes på midsommar eller jul.

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2019-08-18

Nu är jag tillbaka igen med några rader om en kontemplationsvernissage i lördags 17 Augusti på Galleri i PS i Haga. I februari i år avled Jarl Hammarberg – författaren, bildkonstnären och esperantisten. Han arbetade in i det sista och denna uställning består av stora collage abstrakta och innehållsrika ibland…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...