Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Livet är inte alltid Hawaii

2017-09-29 av Chawki

IMG_20170928_164026

Harry Anderson är i stan.
Han är en debuterande författare och tecknare av serie-romanen Livet är inte alltid Hawaii
som är utgiven av Kartago Förlag. Kartago Förlag ger ut cirka 30 titlar om året av författare och serietecknare som Hergé, Martin Kellerman, Nina Hemmingsson, Sara Olausson, Jan Lööf, Joakim Pirinen, Anna-Clara Tidholm bl a.

Livet är inte Hawaii handlar om en ung man som inte kan sluta dricka, drickandet eskalerar och blir ohållbart. Så han slutar med alkoholen.

På baksidan av boken står det:
”Han är övertygad om att hans liv kommer att få en mening
om han bara blir antagen till konstskolan eller träffar sitt livs kärlek.
En naken skildring av en människas flykt från själslig smärta”

– Boken är extremt självbiografisk, säger Harry när jag träffar honom i Kartagos monter på Bokmässan.
Harry har varit nykter i sju år nu. Jag undrar om det fanns nåra fördelar med drickandet.
– Det är inte lika kul nu, men inte heller lika dåligt.
Kraven har blivit högre på ett bra dansgolv.

Jag frågar om han har tips till dem som vill lägga av.

– Svårt att komma med tips, om man känner på sig att man har problem,
kan man prata med någon, lyfta sin oro.
Därefter kan man söka hjälp.

– ”Rus” av Lill Lindfors. Min alkoholistkarriär är som den låten.

IMG_20170929_192139

Harry Andersson kom in på konstskola, den Kungliga Konstakademin i Köpenhamn.
Men han har ännu inte träffat sin stora kärlek.

– Det är lättare att komma in på konstskola än att hitta kärleken.
Kärlek är inte det absolut viktigaste men jag hoppas på den.

Harry målar mest i olja men skulpterar även eller ägnar sig åt sina sido- hobbies som att studera fjärilar
och att skriva nya böcker. Han är precis klar med nästa- Det förlorade paradiset.
– Jag snodde titeln, säger Harry.
I den har huvudkaraktären varit nykter ett år, har börjat konstskola och har kärlekstrubbel.
Den släpps i maj 2018.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2021-01-12

   DE som brukar köra mig till sjukan har Corona båda två så idag fick Aloun, min systers man skjutsa mig istället. Vi möttes utanför en cykelbutik vid Masthuggstorget. Jag hade packat duntäcke, kudde, lakan, min egen goda rödbetssallad, pappas chilipasta special och Coops ärtbullar som ja stekte i morse….

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2021-01-03

 Matti Ollikainen i PÅ SPÅRET i TV i fredags.  Bra som vanligt. Med KIKKI DANIELSSON och låten som va med i Israels mellofestival.  Låten som blev en landsplåga i radio P4. Men KIKKI är bäst och söt och rar och fräsch. Hon va jättefräsch i TV alltså! Jag blev så…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...