Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Restaurant Solrosen på Haga Nygata

2017-10-10 av Chawki

SAM_3168

När jag var liten låg Solrosen på Haga Nygata. Det var mer ett hål i väggen som jag minns. Utbudet var asketiskt. Råris , gomasio, olivolja. Det var säkert nån gryta på kokning också men kommer bara ihåg råriset och de mortlade, rostade sesamfröna. En mkt välsmakande krydda dessutom, då och nu.

Fick min första platta därinne av en senig man med stor mustasch. En Dylan-dubbel med blått omslag. Jag var väl fem år och tyckte att det var en otrolig present.
Min favoritlåt av alla låtar är med på den plattan LAY LADY LAY . Dylans genidrag nummer ett. Han skrev den utan att veta om det för att ge mig livslång välsignelse och njutning. Tack Dylan.
Han sjunger som en gudason med opiumrök från näshålorna. Helt outstanding.

Jag saknar ett sånt där hippiehak med lite råris och broderade tyger och jätte-mustascher.
Så enkelt och lätt och anspråkslöst och helt underbart.

Kommentarer på Restaurant Solrosen på Haga Nygata

  1. märkligt …tänkte jag på solrosen idag i regnet och att jag skulle bjuda 2 åriga Francis på deras potatis mos och jag skulle äta ur salladsbaren..det var så längesen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


4 × fem =

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


Kalender

  • Reggae Lounge

    21:00

    Jerntorgets Brygghus // Onsdagar 21-02 // fri entré

    Mer information

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...

Uppdaterad 2016-06-06

Jag lärde känna en ny person häromveckan. D. D och jag, vi spelade på samma 60-årsfest för en gemensam vän inne i stan. Han var trubadur, jag var DJ. Kom fram till att vi var ganska lika; brann för 60- och 70-talsmusiken, var lika ointresserade av Star Wars och pratade…

Läs s blogg...

Uppdaterad 2017-02-01

År 2016 genomförde Finansinspektionen  en statistisk undersökning gällande privatpersoners lånesituation över hela Sverige. Detta låg sedan till grund för stresstester som visar hur ekonomin skulle påverkas vid exempelvis större arbetslöshet i landet.  Det är tydligt att Göteborg och Stockholm skiljer sig mot andra delar av landet på ett flertal punkter. …

Läs s blogg...

Chawki

Uppdaterad 2017-10-16

Marcus Persson är såklart chefen för evigt även om han numer dirigerar mig ovanifrån. Men officiellt har jag som ni kanske förstått axlat GBG Nonstops pirat-fana. Jag kan ju aldrig bli Marcus men jag är Hanna och det får duga. Primadonnan Junoff är en av skribenterna, Stefan Falck levererar poesi…

Läs Chawkis blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2016-06-12

Under många år har jag funderat över om göteborgare har mer tur på spel än andra svenskar, eftersom jag tycker att jag ofta ser i nyheterna att människor från just Göteborg vunnit storvinster. Som göteborgare är jag såklart benägen att svara ja, nämligen att vi göteborgare har mer tur på…

Läs Wheelers blogg...