Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Gästkrönikör : Aydin Darchini om Sveriges framtid, CBD olja och personligt ansvar

2017-10-26 av Goteborg Nonstop


26 oktober 2017

De senaste dagarna har det vart en hel del diskussioner ang CBD oljan´s framtid även trådar ang Läkemedelsverket och hur beslut i Sverige tas.

För dig som är ny inom ämnet och som inte riktigt vet vad som skett kommer jag ta en snabb genomgång. Det finns en produkt i Sverige som heter CBD olja. Oljan utvinns ur EU godkänd industrihampa och innehåller fytocannabinoider som finnes i industrihampans blommor. Dessa fytocannabinoider har en förmåga att överlappa och agera som kroppsegna endocannabinoider. För er som inte kände till har människan ett system som heter det Endocannabinoida systemet. Detta system har i huvud funktion att upprätthålla balans i kropp och sinne. Människans kropp har en egenproduktion av endocannabinoider, dock kan det vid fysiska/mentala obalanser behövas tillsättas fytocannabinoider. Ett bra exempel på detta är 12 åriga Alicia som var med på tv programmet ”Malou efter 10.” Alicia led av epilepsi. När inga andra mediciner fungerade vart hon hjälpt av CBD olja och är idag fri från anfall. Ett annat exempel är Anne-lie Kronhage som led av endometrios, men tack varje CBD olja kan idag leva ett funktionellt liv. Vi pratar faktiskt om en helt naturlig produkt utan några som helst negativa bieffekter. Den kan varken skada dig eller göra dig hög, oavsett mängd. 

Statens officiella utredning SOU:2016:93
Industrihampa är i dag undantagen narkotikadefinitionen. Något förenklat kan industrihampa beskrivas som vissa specifika sorter av cannabis – Sida 30 
De hampsorter som är tillåtna att odla har en THC- halt på högst 0,2 procent, vilket har ansetts erbjuda ett tillräckligt skydd vad gäller människors hälsa. Sida 303
Det som skett är att Polis har gjort tillslag mot två av Sveriges större CBD försäljare och tagit hela deras lager samtidigt som Läkemedelsverket försöker få CBD oljan klassad som läkemedel. Som du själv kan förstå har detta skapat otroligt mycket frustration hos människor. Människor som under många år gått omkring med olika typer av problem så som värk, ångest, ofunktionella kroppar och som nu för en gång skull med en helt naturlig produkt, utan biverkningar fått lindring, plötsligt står nu utan sin olja. 

Då jag ser många som skriver typ ”jaha! då får jag gå tillbaka till läkemedel igen då” eller ”jävla skitland” och etc, skulle jag gärna vilja ta upp en och annan punkt.
 
Myndigheter är endast till för en enda sak som är Folkhälsa. Sveriges myndigheter finns endast till för att tjäna Svenska befolkningen. Du som läser kanske glömt bort att det är du som betalar deras löner. Du som betalar skatt är arbetsgivare till alla Svenska myndigheter.
Lagar och regler har sin tid och plats, dock har även personligt ansvar sin tid och plats. När vi har myndigheter och lagar som inte längre tjänar gemene man måste personligt ansvar tillämpas. Detta ansvar är att säga ifrån, att driva igenom förändringen oavsett pris. Även om du som enskild individ är ok med vissa lagar och regler är som dem är måste du ställa dig själv frågan ”är detta det Sverige jag vill att nästa generation skall få leva och växa upp i?.”
Då det är självklart att arbetsgivaren alltid är den som betalar löner blir det väldigt aktuellt gällande Läkemedelsverket då gemene man inte är deras arbetsgivare. Läkemedelsverkets inkomster kommer ca 95% från avgifter Läkemedelsföretag betalar. Hur skall Läkemedelsverket kunna tjäna Sveriges befolkning när det inte är vi som är deras arbetsgivare?.– https://www.riksdagen.se/…/lakemedelsverkets-finansiering_G…
Polisen i Stenungsund säger att dom inte har resurser att titta på ett våldtäktsfall gällande ett barn medan Polisen i Falköping och Skövde tydligen har resurser till att tillsätta 10 poliser under en hel arbetsdag till att göra två tillslag på dem två större och seriösa CBD företagen i Sverige. Min fråga är: Är det på detta vis vi vill att våra skattepengar skall fördelas? Är detta en logiskt uppdelning av prioritet? När vart CBD olja från industrihampa som varken kan skada eller göra något hög större prioritet än våldtäkt på barn?
Det jag vill framföra är att det är något som inte riktigt stämmer och att det kanske är dags att vi tar vårt personliga ansvar gällande hur vi tillåter Sverige bli styrt. Vi får inte glömma bort att inget kan ske utan vårt accepterande. Regler, lagar och myndigheter styr inte över våra liv. Dom är alla till för att tjäna våra liv och för att förenkla vår tillvaro. När dom inte längre tjänar vår tillvaro måste dem förändras, oavsett pris.

Ibland får jag känslan att den Svenske gemene man har glömt bort sina rättigheter och även sitt personliga ansvar. Vi är duktiga på att kasta paj på invandrare som inte följer våra lagar medan vi själva inte tar vårt personliga ansvar när något är fel och som skadar vårt samhälle/tillvaro.

Ha det väldigt klart att som medborgare är det är vårt ansvar och endast vårt ansvar att ”korrigera” fel som skadar vårt samhälle. Då vi under många år har blundat för detta ansvar är det inget mer än logiskt att Sverige ser ut som det gör. Vi har ett av Europas dödligaste narkotika politik, en av Europas sämsta skolor samt sjukvård och psykiatri med väldigt låg framgångs procent. Vi har lyckats skapa ett Sverige där det uppstår situationer så som när skolmedicin inte fungerar och när individen vänder sig till naturläkemedel blir de utskrattade. Vi har även fall där individer blir utförsäkrade för att dem inte vill använda sig av läkemedel som ger dem allvarliga biverkningar. Ett annat exempel är det jag skrev på punkt 4). Då en anmäld våldtäkt på barn som är ett tydligt brott bortprioriteras men fallet ”CBD olja” som inte på något sätt kan skada dig väljs att ses som narkotika, något kriminellt. 

Efter att jag skrev detta inlägg på Facebook fick jag frågan ”har du några tips eller förslag?.”
Första steget är alltid att identifiera problemet.
Våga prata om det du ser är fel då inga problem löses i tystnad.
Inget är omöjligt. Det enda som kan hindra dig är ditt eget tvivel.
Du kan inte göra allt av dig själv. Slå dig gärna samman med andra människor och var öppen till att lösningen/sista pusselbiten kan komma från den sista plats du kunde tänka dig. 
Var inte rädd för att bryta/gå emot reglerna. 
Lyssna på ditt hjärta. Låt inte ditt förflutna lura dig till att tro att bara för att det inte funka då betyder det inte att det inte är genomförbart nu.
Stå på dig. Var inte brydd om vad andra tycker om dig. Personliga åsikter är alltid högst irrelevanta.
En annan person på Facebook skrev: Som en abstrakt teori stämmer det det du skriver. I praktiken inte. Lär av världens historia.

Mitt svar: Det xxxxxx skriver är korrekt. Att det i praktiken ej fungerar. Dock är det ett tecken på att det är ”här” vi måste stanna upp och fråga oss själva: Vad är det vi behöver göra för att få det att fungera, är jag villig att göra det som krävs och vad är viktigast för mig? Är det viktigaste att jag får fortsätta leva i min bubbla eller att Sverige få bli det land jag helst önskar att det borde vara.

En punkt som många av oss aldrig fick lära oss är våra rättigheter/skyldigheter som medborgare av ett land. Som Thomas Jefferson sa ”If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so.” På svenska ”Om en lag är felaktig är människan inte endast befogen till att bryta mot den utan även skyldig till att bryta mot den.” Detta är grundpelarna i ett samhälle. Det som leder är alltid logik och visdom. Om du ser att något är fel är det din skyldighet att upplysa din omgivning om felet. Nu vet jag att detta kan för ”många” upplevas som något väldigt jobbigt. Men se det endast som ett tecken på hur långt detta vansinne har gått. När något så naturligt och självklart som att göra sin röst hörd när något är fel upplevs som jobbigt är det alltid ett tecken på att vansinnet gått för långt.

Som sagt, inget är omöjligt. Portugal korrigerade sin politik kring narkotika och har idag en av världens skonsammaste och minst dödliga narkotika politik. Detta kunde aldrig ske om Portugal hade lyssnat på externa åsikter eller låtit sig hållas tillbaka av rädsla för konsekvenser. Finland har idag en av världens bästa skolor tack vare att dom slutade försöka pressa barn in i fack och följa gamla historiska myter om hur skola skall eller borde fungera. 

Det finns många fall och exempel på ovanstående stycke. En sak alla dem har gemensamt är att strategin som alltid är;
Hur ser det ut nu?
Vad är det som inte fungerar?
Vad är den mest logiska lösningen utifrån hur det ser ut nu.
Sanningen är att vi behöver inte historia för att kunna ta logiska beslut i nuet. Det enda historia gör är att det förblindar oss från att se nuet för vad det egentligen är. Det jag säger är inte att strunta i historia utan att om du verkligen tar en titt på nuet med öppna ögon kommer du se allt du behöver se för att kunna ta ett korrekt beslut.
 
Glöm tankar så som ”hoppas våra myndigheter tar rätt beslut.”

Mitt råd är att glömma alla tankar som dessa. Korrigeringen av problemet kan endast ske genom gemene mans engangemang. Utan våra röster hade Sverige aldrig sett ut som det gör idag. Vad jag vill säga med det är att det var ju faktiskt vi som accepterade alla dem beslut som vi idag inser inte tjänar vår tillvaro. Sveriges medborgare är myndigheternas uppdragsgivare. När den grupp vi anställde för att göra jobbet misslyckas måste vi som uppdragsgivare ta vårt ansvar, göra vår röst hörd och korrigera felet. Jag vill även vara tydlig med att jag inte är ett dugg intresserad av att kasta paj på någon myndighet då det krävs två för att dansa tango. Vi är alla ansvariga för det som skett och delar alla samma ansvar för att korrigera det.

Sammanfattning: Om du vill att historien skall fortsätta upprepa sig projicerar du ansvaret och hoppas på det bästa. Om du vill att sörjan skall få ett slut tar du ditt ansvar och gör det som krävs för att bryta mönstret.

Mvh Aydin Darchini

Kommentarer på Gästkrönikör : Aydin Darchini om Sveriges framtid, CBD olja och personligt ansvar

  1. Arash Lazio

    väldigt bra artikel som jag skall dela. för första gången hör jag någon som är riktig trött på alla dessa lagar o regler. Sverige har blivit ett polisstat som enligt mig är mycket värre än vissa kommunist länder som svenskar jämnt klagar på. Folk i Kina o Ryssland lever mycket bättre än oss svenskar idag. mycket bättre. Sverige som är ett diktatur polis samhälle. Sen får det iinte glömmas att läggas till att detta är 100% genomdriven av maffia läkemedel företagen. Dom skulle i stort sätt kunna styra Sverige med den makt mandaterna dom sitter på. Detta medel kostar dom milljarder om dagen. Människor får alldrig tillfriskna. Ett sjukt samhälle ger de tjockare fickor. Det fattar t.o.m ett litet barn. Fråga bara alla dessa små hälsokost butikerna. Dom går genom krig med dessa läkemedelsföretag dagligen. och vissa av dessa hälsokost kedjorna har valt och ge sig och sälja apotekernas varor. snarare apotekernad gift. Men låt oss stå upp för detta. låt oss visa att vi skattebetalare som röstar var 4e år har för en gång något och säga till. tycka. Har ni Göteborgare glömt hur dom körde över våran röst när det gällde trängselskatten. och 54% sa NEJ. hahaha sådan jäkla demokrati.

  2. Tack själv en lott för delar sådan en hjälpsam post. Ingen tvekan!
    Jag är så mycket imponerad av dina blogg. hålla utstationering sådan typ av information om din sida.
    Jag kommer säkert att gräva det och personligen föreslå mina vänner. Jag är säker på att de kommer att gynnas av denna webbplats.
    Tack igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-08-02

    GBG NONSTOP RED. har lätt beslutsångest. Det dödliga sarkomet är bortopererat tillsammans med livmodern men nu är det snart dags för cellgifterna. För säkerhets skull. Tänker på cellgifter dygnet om. För en vecka sen var jag helt på det klara att bara hänga på va Sahlgrenskas läkarstab rekommenderar. Har…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2020-03-17

Gud talade till mig genom denna gren, under denna gren talar jag till Dig. Vid Din sida nära havet anar jag skepp som lyfter. Vid Din sida nära havet känner jag skepp som kommer. Det står en brygga av guld på min jord, där väntar jag på Dig. Den bleka…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-05-22

Dr Bosanders lyckliga memoarer i pastellblått Det va en solig eftermiddag i mitten av maj Det började jummo vräfa zutonkel in das operahouse. En smal strimma av sol sken på levnadsexperten Barbarellas  ljuva lår och Dr Bosander spanade genom tystnaden i lägenheten efter ett skepp som tar sig genom tidsåldrarna…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-08-13

Kummel är Primadonnans favoritfisk. Röding är också väldigt gott. En filé a 35 kr. ( kostar det på Tjörn och FESKEBRÖDERNA I FEMMAN som är Primadonnans fiskställe och de har trevlig personal). File läggs i glasform. Vegosmör eller margarin 4 klickar läggs på fisken. Citronpeppar och salt efter behov. In…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-28

Här kommer några rader om Brötz den 19 februari. i första set så äntrar Ferdinand Bergström från Oslo scenen för att spela solo på gitarr  och det gör han på ett briljant vis, han är tekniskt driven och snabb i fingrarna  men det känns aldrig som ett onödigt uppvisningsspel utan…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...