Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Cia Runesson om sina drömexperiment

2017-11-16 av Chawki

Cia Runesson, skådespelare och performance-konstnär gör de två sista akterna imorgon och på lördag av en turné i Bohuslän som hon gjort med sin ljud-assistent denna hösten.
Runessons fria tolkning av konstverket EXPERIMENT WITH DREAMS av Elggren och Liljenberg.

Hur kom detta sig, bästa Cia?

– Jag kom i kontakt med Experiment With Dreams 2005, tror jag det var, när Leif Elggren hade en stor utställning på Konsthallen. Jag och Janne Padovano var där och bara älskade hela konstnärskapet och utställningen. När vi fick syn på pärmen med brev och började läsa tog ha-begäret över och vi bestämde oss för att vi måste ha den där pärmen så vi kom tillbaka på sista öppningsdagen med en bultsax och helt enkelt stal ”pärmen”. Ett ”crime of passion”.

– Texten väcker tankar om den orättvisa fördelningen av resurser som präglar vårt liv på jorden. Den är humoristisk, allvarlig, fräck och oskuldsfull. Den är rolig att läsa högt för man vet aldrig vad som skall komma i nästa mening.

– Jag har valt att framföra verket med en liggande publik. Jag tycker att det horisontella läget bidrar till att publiken kan skapa sina egna historier, sina egna tankekedjor. Dom befrias från tvånget att sitta upp och titta på oss som framför texten, vilket gör att det blir en mer demokratisk atmosfär i rummet. Vill jag påstå!

Imorgon visas Runessons performance på Mölndal kulturhus kl 17
och på lördag 17.00 Hakelverket.

Hakelverket får en avslappnad aura på lördag med krogklientelet liggandes på golvet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.