Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Olika sätt att göra ingenting. Filmrecension

2017-11-22 av Chawki

The Inertia Variations
Regi: Johanna St Micheals
Premiär Bio Capitol 24 november

Har aldrig lyssnat på The The . Filmen The Inertia Variations är min första kontakt med bandet och bandets enda beständiga medlem Matt Johnson.
Matt Johnsons svenska fd kvinna Johanna St Micheals har gjort denna dokumentären om sitt ex. som bygger på ett poem av Johnsons bror som dör under filmandet.
Matt beskrivs i filmen som en ultrakreativ man med pondus som även kan kalla sig Landlord, helst tillbringar tiden i ensamhet sysselsatt av sitt skapande. Vi möter honom i hans studio full av prylar där hans program Radio Cineola spelas in.
Första scenen är från Göteborg och Röda Stens tak där han monterar på en skulptur som ser ut som ett litet Eiffeltorn, sedan mixas bilder från Londons gator med klipp från musikvideos, hans studio, hans hem, foton, poesin följer som en röd tråd och binder samman collaget och historien om en
intensivt skapande man.
Hans fans hör av sig och en av dem ser ut som göteborgsskådisen Lars Andersson. En annan frågar hur det känns att ha gjort låtar som så många älskar till.
Matt Johnson snackar mkt politik och sammanfattar tidsandan
– People are waking up and not playing the game.
Han visar upp sin garderob med 20 likadana svarta skjortor och 20 likadana svarta kalsingar.
För att förenkla tillvaron och slippa stå och välja varje morgon

Matt Johnson känns sympatisk och vuxen. Har kloka tankar om livet.
Lite mer galenskap hade gärna fått krydda till det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2020-02-11

Det är så lätt att glömma bort hur mkt man får av andra människor. Hur vi sår frön i varann. Hur vi skapar varann genom att se varann och bekräfta sidor i varann som vi inte hade upptäckt på egen hand. Hur vi planterar in kunskap i varann på ett…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-08-10

Känner du Mr Happy? Har du stött på honom någon gång i natten klädd i sina ruttna strumpor och stora ljuva golfkeps på väg mot unika kickar som dammsugarblues och havrefras. Ost vill ut i skogen springa en mil med en påse Ahlgrens bilar i kepsen Om man kunde få…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2020-01-12

Galleri Kosmos hos Falck/Traneus kan tyvärr inte lämna ut portkoden. Öppet alltid. Stenklevsgatan.

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2020-02-17

    En ny CAPISSO har jag hittat!  Jag gick på PONTUS TORSTENSSONS vernissage efter Bosse Winbergs begravning & blev lite lättare till sinnes på Bengans. Jag satte mig jämte två tyska tjejer och väntade på Nikke Ström som också skulle dit. Flickorna tyckte att tavlorna va trevliga, de hade aldrig…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2020-02-11

I kvällens första set inleder saxofonkvartetten Phones 4 med att röra sig i en stor cirkel i rummet de stöter ut varsitt ljud åt gången det är långt  mellan tonerna och vandringen pågår länge. Det finns en spänning i ljud som flyttar sig. Till slut så samlas gruppen på scenen…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...