Göteborg Nonstop - Lite mer än paddanbåtar

Annons

Primadonnan om sextrakasserier & snusksnack på 60talet av kända radio och TV-profiler

2017-11-22 av Primadonnan

På 60 talet träffade jag Bertil Perrolf när jag skulle göra radio. Perrolf var sjysst i början. Det var ”Frukostklubben”. Han var snäll och gullig men när han började snuskprata ute i korridoren lite lätt så blev jag förbannad och jag hade Anita Lindblom på näthinnan , som jag pratat med innan, hon hade skinn på näsan.
Gubbarna tyckte att jag var svår att jobba med, och det tyckte de om Anita Lindblom med.
Jag skällde ut Bertil Perrolf sen var det inte mer med det.

Jag talade om för mina producenter att Perrolf var snuskig.
-jaaajajaja, sa de, det är inte bara mot dig, sa de.
Sedan träffade jag Perrolf i göteborg. Bjöd hem honom och en radioreporter då de gjorde ”Skivor till kaffet”.
Men då var vi vänner. Perrolf friade till mig, men jag gav honom korgen. För jag tycker inte om snusksnack. Att hoppa i säng är en sak men att snacka snusk vid kaffebordet är inte okej. Men jag förstod att han var väldigt förtjust i mig ända sen 1967.

Den andra radioprofilen var Egon Kerrman . Han var stor som fan. En kär profil i tv och radio.
Han pratade goja han också. Men då skällde jag ut honom och efter det blev jag bjuden Sveriges Radios stora kalas i Delsjön som enda sångerska.

Jag har aldrig velat gå ut med detta eftersom jag sedermera blev kompis med dem. Jag visste inte vilka konsekvenser det kunde få.
Jag sa
– Försök inte snacka om att ligga med mig eller snacka snusk, jag tar den jag vill ha. Jag är i sällskap med Lelle Hegland i Hepstars och jag har Svenne och Krille i Hepparna bakom mig. Får de veta detta blir de döförbannade.

Egon Kerrman höll sig på mattan efter detta.

Charlie Norman, Annefrid Lyngstad och Hyland satt vid ett bord på gamla
Yaki-Da då jag sjöng för dem med en bekant till Duke Ellington. Hyland kom fram och frågade om jag ville vara med i Gomorron Sverige. Sen sa han att jag måste följa med hotellet:
– du vet vad du måste göra.
Jag sa:
– nej det gör jag inte, du är ju känd för att snacka snusk och vilja ligga med alla tjejer.
– du får följa med till hotellet så får vi diskutera det.
– jaha å dra en handtralla på dig då eller? Jag är Ellingtons brud, jag sysslar inte med sånt.
Jag fick inte vara med i Gomorron Sverige.

Då hade jag nobbat producenten för Gomorron Sverige. Han gjorde en film med mig i Delsjöterrängen. Åke Gerhard på Olga Records och producenten gjorde upp om kontraktet.
Jag mimade på två låtar. Innan vi gjorde filmen då snackade han snusk och sa vad han ville göra med mig så jag blev förnärmad. Han försökte ge sig på mig också , vi var på ett kontor, då började han tafsa på mig, jag blev chockad, han försökte sätta sig på mig och ta på mig.
– Du måste va med mig så vi kan göra ett bra tv program, sa den stora TV-producenten.
Jag pratade bort det hela. Nästa dag sågs vi och vi spelade in. Åke Gerhard ringde och skällde ut producenten för att han var på mig. Då sa producenten att han skulle klippa bort mig och ta in Ann-Louise Hansson istället.
Åke Gerhard sa till producenten:
– Lena ska ha sitt gage oavsett, annars anmäler jag dig.

Jag har aldrig fått ett TVprogram efter detta, alla höll varann bakom ryggen, inte förrän Bo Sjöqvist på TV fixade in oss i Rapport , där fick vi sju minuter.
Utan Bosse hade jag varken fått film, tv eller bok.
Malou von Sivers ville ha med mig 2015, men producenten ville tydligen inte ha med mig ensam, meddelade Kartago.
Jag träffade Malou på 60 och 70talet då man var ung och vacker nu är man bara.
Jag pratade aldrig med min mamma om de historierna emedan hon och hennes bekanta tyckte om Hyland och övriga. Jag talade om det för Krille och Lelle. – Vilka jävla svin, sa de.
Utan Hepstars hade jag nog inte varit så kaxig.

En kommentar på Primadonnan om sextrakasserier & snusksnack på 60talet av kända radio och TV-profiler

  1. Anonym

    Men….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bloggar

Bloggarna är våra skribenters mer personliga uttryck.

Chawki

Uppdaterad 2019-06-21

Christian Krigge Dyresjö, basisten i DEN STORA VILAN som lämnade vår välsignade stad GÖTEBORG, för att flytta till Hagfors kommun, har spelat in en soloskiva som släpps ut till allmänheten idag, midsommarafton. Dyresjö spelade in skivan på porta i en biograf I Hagfors. Han skriver såhär om plattan: ”Musiken är…

Läs Chawkis blogg...

Nina

Uppdaterad 2018-04-01

Du stillnar död i min snömun, så lik en katatonisk lem, en urtagen av barmhärtighet sederad. Ett sovande trapphus, ett bortglömt dike, rännsten. Eldhärjad och bar rör jag mig mot tornet. Det lossas och lassas, besviket hänger brösten, vissnade, torra. Jag är tre dagar sen, allt skall brinna. Det som…

Läs Ninas blogg...

Tuores

Uppdaterad 2019-06-23

Jag såg ett lik gå förbi utanför jag menar Vad är det med folk? Mac Gängers välde upplöstes och vi tvekade länge på hur vi skulle göra Lillstöveln Öberg ville få världen att långsamt räcka över en tugga dieselbuss André Pops lyssnar försiktigt på Sham 69 och startade i smyg…

Läs Tuoress blogg...

Stefan Falck

Uppdaterad 2019-05-05

Det är en dum björntjänst att vara liberal ifråga om knark Live on a natural high som Zappa gjorde & den vita stenen föll ur handen på mästaren Jesus för att solen sken så klart den dagen Jag älskar dig Eva Traneus Jag älskar henne så Hon är det vackraste…

Läs Falcks blogg...

Primadonnan

Uppdaterad 2019-06-23

Det var Pride på Bältespännarparken. Aron Promnitz som vi har skrivit om innan skulle uppträda, redan kl 18. Många trodde att det var kl.20. Alla vi kompisar, extraföräldrar och extraföräldrar kom dit klockan 17 förväntansfulla. Stefan Westin som är extrapappa åt Aron och låtskrivare till en av mina låtar, och…

Läs Primadonnans blogg...

Johnny Larsson

Uppdaterad 2018-11-04

Teckning: superfreakbaba Detta kulturtempel inryms i ett gammalt vattentorn uppe på Gråberget. Jag hade aldrig varit där förut utan kom klättrandes uppför branten från baksidan, helt fel håll. Det var en rejäl strapats att utföra… Vi var ett gäng som blev insläppta av Jorge Alcaide som ordnar spelningarna i denna…

Läs Larssons blogg...

KakaDua

Uppdaterad 2019-03-08

När politikerna i riksdagen gick i biologisk kohort och började dela ut skattepengar till aktiemarknaden utan omvägar genom det nya pensionsystemet och vi alla fick oranga kuvert då var det så att jag försökte hålla fast lite det gamla genom att delegera det jag kunde tillbaka till staten genom räntepapprena…

Läs mollers blogg...

Wheeler

Uppdaterad 2018-02-23

På Folkteaterns facebooksida går det att läsa i en kort intervju hur Pelle Ossler tycker tystnaden är det bästa ljudet. Det är just i den tystnad som kommer efter en ton som ger just den tonen sin karaktär. Utan tystnad blir tonen en konstant företeelse, något oändligt som aldrig tar…

Läs Wheelers blogg...

ozelot

Uppdaterad 2017-03-22

När jag var i Maryland. Och fortfarande bara ett frö till den jag skulle. Skolbuss, cigarettglöd från de svartas uthus. Bilar som passerar genom prärier i hög hastighet. Jag genade ibland genom en majsåker. Genade mycket på den tiden. Jag visste. Även i dag vet jag. Att den varelse som låg…

Läs ozelots blogg...